10 redenen waarom backpacken niet je ding is

Reismeisje 19 augustus 2014

'Backpacken niet

Ok, dit artikel gaat duidelijk niet over mezelf ;-) . Love backpacking! Er gaat voor mij niets boven de vrijheid, flexibiliteit en het avontuurlijke dat zo bij backpacken hoort. Om mee heen heb ik eigenlijk weinig mede fans. Sterker nog; mijn vriendinnen worden gillend gek bij alleen al de gedáchte aan een reis zoals ik die het liefste maak. En dus leek het me wel eens leuk om op een rijtje te zetten wanneer je echt weet dat backpacken niet je ding is. Mocht je nog twijfelen. Met dank aan de vriendinnen!  

- Als je rolkoffer qua inhoud een afspiegeling is van je kledingkast en dan nog veel te klein is.

- Als je intens geniet van een volle straal onbeperkt warm water onder de douche. En dan de thermostaat nog even lekker een zwieper kunt geven om het laatste restje schuimende shampoo uit te spoelen. Tja.

- Als je vriend(-in) een half uur van tevoren belt, jullie plannen op de kop gooit en jij de zenuwen krijgt. Geen goede backpack basis.

- Als je houdt van lekker, veel en vooral gestructureerd eten.

- Als je ’s ochtend 3 kwartier vroeger op staat om je haar te doen en even lekker te make-up’en. En belangrijker; als je dit ook vooral op vakantie lekker door wilt zetten. Niet heel praktisch voor een backpacker.

- Als je nogal op jezelf bent en he-le-maal geen zin hebt in aansluiten bij andere mensen op reis. Ik moet zeggen dat deze ook wel een beetje op mij van toepassing is, maar op reis ontkom ik er ook niet altijd aan om een paar dagen te wandelen met andere backpackers of bijvoorbeeld transport te delen. Al was het maar vanwege de kosten.

- Als vakantie voor jou vooral betekent in je bikini flaneren, dippen in the pool en een lekkere Mojito achter over slaan. In bijvoorbeeld Thailand kan dit trouwens weer wel heel goed, maar er zijn veel verre bestemmingen waar je je toch wat meer aan moet passen aan lokale gebruiken als flexibele backpacker.

- Als je al moe wordt van 2 pagina’s lezen in de Lonely Planet.

- Als je smetvrees hebt. Of iets wat daar in de buurt komt. Niet handig.

- Als je zeker wilt zijn dat je kleren 2 of 3 weken lang netjes, schoon en vooral kreukvrij blijven. In een backpack blijft het natuurlijk een op elkaar gedrukt zooitje. Na 3 weken is het toch allemaal wat smoezeliger en gekreukt.  

Natuurlijk voldoe ik ook zeker aan een aantal van deze dingen en kijk hoe gaaf ik backpacken vind! Maar als je je echt in meer dan de helft van deze dingen kunt vinden, zou ik toch nog maar eens een nachtje over een backpack avontuur slapen! Voor de backpackers onder ons: wat stoort jou het meeste op reis? En voor de niet-backpackers: waar kijk jij het meeste tegenop?  

#reizen #backpacken

11 reacties

 • Robert

  19 augustus 2014 om 06:57

  O ja, die nummer 6 ben ik met je eens.

  Men maakt wel vaak meer van "backpacken" dan het werkelijk is. Voor mij is het zonder vooraf alles te boeken en met openbaar vervoer reizen en flesibel zijn. Slapen doe ik absoluut niet in bunkrooms, dat mocht ik als puper al niet ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert

   19 augustus 2014 om 07:19

   ;-)

   Beantwoorden

 • Chantal - Reisdoc.nl

  19 augustus 2014 om 07:34

  Leuke lijst! Sommige dingen zijn voor mij heel herkenbaar, maar net als jij vind ik backpacken ook echt heel erg leuk :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Chantal - Reisdoc.nl

   19 augustus 2014 om 10:29

   ;-) Heeeeeerlijk he!?

   Beantwoorden

 • gerben

  19 augustus 2014 om 07:36

  Als je niet van (lange, heeeel lange) busritten houdt waarbij je de halve dag uit het raam zit te staren naar de omgeving, dan zou ik backpacken ook niet echt aanbevelen, sommige landen daargelaten. Een boel van mij vrienden worden ook al moe bij de gedachte.

  Beantwoorden

 • Nienke

  19 augustus 2014 om 08:15

  Voor mij is het missen van een vaste slaapplek het ding waarom ik waarschijnlijk niet zou moeten backpacken haha! Ik hou wel van het gevoel van 'thuis komen' na een lange dag toeristen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nienke

   19 augustus 2014 om 10:29

   Ow ja, das inderdaad ook een goede aanvulling ja :-)

   Beantwoorden

 • Marissa

  19 augustus 2014 om 08:56

  Gelukkig bestaat er nu zoiets als flashpacken hihi

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marissa

   19 augustus 2014 om 10:29

   Hahaha!

   Beantwoorden

 • Tessa | ReiZenZo.nl

  19 augustus 2014 om 17:01

  Ik word wel eens moe van het eindeloze afdingen... Soms ben ik het zo zat dat ik me maar vrijwillig laat 'oplichten'. Vaak gaat het dan maar om een paar kwartjes, maar toch...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tessa | ReiZenZo.nl

   20 augustus 2014 om 06:43

   Ja, die is ook goed ja. daar word ik soms ook moe van. Waarom spreken we niet gewoon meteen de goede prijs af, zucht...;-)

   Beantwoorden

  • gerben Tessa | ReiZenZo.nl

   20 augustus 2014 om 07:14

   Helemaal mee eens, 't is soms gewoon om moedeloos van te worden.... Al is het vervelende dat je er soms echt in meegezogen wordt. Sta je vijf minuten af te dingen op een dubbeltje op de taxirit :-(

   Beantwoorden

 • Sita

  19 augustus 2014 om 22:07

  Ik moest zo lachen toen mijn collega vroeg hoeveel paar schoenen ik mee zou nemen op onze 4 maand durende reis! Nou, gewoon, net zoveel als voor drie weken!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sita

   20 augustus 2014 om 06:42

   Hahaha, top!

   Beantwoorden

 • Karbonkel

  19 augustus 2014 om 22:13

  Ik wil heel graag een keer backpacken en toch heb ik vrij veel van deze punten ;p maar het lijkt me zo vet, die vrijheid etc. Ik hoef niet alles compleet uit te stippelen, wel wil ik een beetje een schoon bed en graag een normale douche, maar alles went (behalve een vent). Dus dat moet dan ook wel goed komen, als het minder is

  Beantwoorden

  • Reismeisje Karbonkel

   20 augustus 2014 om 06:42

   Ik heb ook veel herkenning hoor en ik ben echt 100% backpack fan. Dus laat je er niet door afschrikken!

   Beantwoorden

 • Marike

  26 augustus 2014 om 18:52

  Ik erger me niet zo snel, zeker niet aan de locals en hun gebruiken, normen, waarden enz, anders moet je ook niet gaan 'backpacken' of verre reizen naar 'vreemde landen maken. Waar ik me wel soms aan erger is wanneer toeristen of backpackers er gelijk qua kleding gaan bijlopen als de locals. Waarom moet je je ineens in Nepal, India of Thailand als een halve hippie (lees; slordig en onverzorgd) gaan bijlopen? Trek iets fatsoenlijks en normaals aan denk ik dan, alsof wij NL'ers erop zitten te wachten dat Japanse toeristen zich als zeeuwse meisjes gaan verkleden

  Beantwoorden

 • Anouk

  26 augustus 2014 om 19:03

  Backpacken vind ik helemaal geweldig, en al helemaal in mijn eentje ;-) wat ik vooral irritant vind is mensen die in slaapzalen s nachts vrolijk het licht aan doen als terug komen van god mag weten waar. aargh let me sleep!

  Beantwoorden

 • johanna

  30 december 2014 om 10:46

  Je bent er nog een vergeten. Ga niet backpacken als je iets anders wil dan anderen. Backpacken is nu eenmaal met zijn allen dezelfde routes en hotels volgen met je lonely planeten

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.