Mijn mooiste reisfoto's uit....Samoa!

12 augustus 2016

In dit artikel in de reeks “mijn mooiste foto’s” komt het onbekende Samoa aan bod. Enig idee waar het ligt? Ik moet zeggen dat ik het ook niet precies kon aanwijzen voordat wij er op onze wereldreis naartoe gingen. Benieuwd hoe dit kleine, übertropische eilandje er uit ziet? Bekijk dan snel de foto’s hieronder!

1. All-you-can-wish-for-over-the-water-bungalow

Samoa GvdW 4432

Dit zijn de over-the-water-bungalows van het Coconut Beach Resort. Het ligt aan de zuidkust en is een heerlijke plek om bij te komen van alle dagelijkse beslommeringen. Vanuit je bungalow zie je de zon de hele dag aan je voorbij trekken. Of je pakt een kano en trekt er op uit in de lagune. Niet verkeerd toch?! Het leuke aan deze foto vind ik dat de sfeer precies juist is. Dat komt vooral door het licht, de kleuren en het feit dat de huisjes scherp en de wolken onscherp zijn. Dit heb ik bereikt door een zo laag mogelijk diafragma te kiezen (hoog getal) en zo hoog (laag getal) mogelijk sluitertijd.

2. Weer-een-all-you-can-wish-for-over-the-water-bungalow Tong uitsteken.

Samoa GvdW 4437

Het is hetzelfde resort als op de eerste foto, maar dan genomen vanuit een andere hoek. Ik vond het leuk om eens het verschil te laten zien hoe je eenzelfde onderwerp vanuit twee verschillende invalshoeken kunt benaderen. Het mooie aan deze foto zit 'm er in dat de wolken snel overwaaien en door de lage sluitertijd dus wazig worden, terwijl de rest scherp blijft. Een nog lagere sluitertijd kun je bereiken door je diafragma zo laag mogelijk te zetten (zo hoog mogelijk f-getal). Hierdoor moet je sluitertijd meerdere stops naar beneden.

3. Melkweg

Samoa GvdW 4446

Een klein eilandje in de Stille Zuidzee leent zich natuurlijk prima voor het nemen van nachtfoto’s. Vanwege het gebrek aan omgevingslicht zie je er vele malen meer sterren dan je in ons eigen landje ooit zult zien. Hoewel ik me niet heel vaak toeleg op nachtfotografie, levert het soms wel heel leuke resultaten op. Zoals deze foto van de Melkweg die tussen de palmbomen door schijnt. Ziet er lekker tropisch uit!

4. Paradise!

Samoa GvdW 4587

Dit is Samoana, aan de Zuidkust van Samoa. Het is gelegen aan één van de mooiste stukjes strand van het eiland. En de infinity pool versterkt dit nog eens. Je ziet de golven breken op de rand van de lagune voor je deur. Het water is helder en zit vol met vis van alle kleuren van de regenboog. En de sfeer op het park is top. Ik vind deze foto leuk omdat het voor ons een beetje weergeeft waar zo’n wereldreis ook een klein beetje voor bedoeld is Knipogen.

5. To Sua Trench

Samoa GvdW 4714

Dit is To Sua Trench .Een grot die is geïmplodeerd. Je kunt er in afdalen, vervolgens tref je hier kraakhelder water aan. Vanuit deze grot duik je enkele meters onder water om uit te komen in een spelonk. Nog een zelfde trucje en je komt in de volgende spelonk. Bij de volgende duik beland je in open zee. Wat een gaaf uitzicht! Net als dit.

Wat is jouw favoriet en zou jij graag eens naar Samoa willen?

@Samoa @Oceanië #samoa #strand #fotografie #reisfotografie #vakantie

2 reacties

 • Jeroen

  12 augustus 2016 om 15:18

  De eerste is voor mij de meest sprekende! Heerlijk sfeertje en inderdaad de wolken die overtrekken maken het gewoon af!
  Welk van de eilanden die jullie aangedaan hebben in de Stille Zuidzee spreekt jullie eigenlijk het meest aan?

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   13 augustus 2016 om 14:51

   Aiiii. Lastig. Ik denk dat dat Vanuatu zou zijn, voor ons beiden wel. En Samoa vonden we ook heel gaaf!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  13 augustus 2016 om 11:08

  Mooi!! Samoa ziet er echt prachtig uit!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   13 augustus 2016 om 14:51

   Ja he. Is ook echt een heerlijk eiland!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.