De mooiste reisfoto's uit Guyana, deel 2!

30 juni 2016

In een eerder artikel heb ik je al 5 van mijn mooiste foto’s uit Guyana laten zien. Maar omdat ik lastig kon kiezen, volgt vandaag deel 2 Knipogen. Wat je kunt verwachten? Foto’s en dieren uit het savannegebied, jungle van Iwokrama en het Holi festival in de hoofdstad. Komen ze!

1. Holi

Guyana GvdW 2104

Deze foto geeft goed weer wat Holi is; een explosie aan kleuren en gekkigheid! En vooral veel plezier. Deze jongen zit onder het gekleurde poeder en wordt ook nog eens bestrooid met de wit poeder. Hij buigt zijn hoofd en laat het maar over zich heen komen. Ik word al vrolijk bij het zien van al deze kleuren Lachen.

2. Guyana Cock-of-the-Rock

Guyana GvdW 2328

Deze vogel hadden we al gezien in Ecuador, wat ik persoonlijk een heel bijzondere ervaring vond. Maar hier in Guyana was het beestje wat mij betreft nog net een stukje mooier. Deze bijzondere vogel leeft op een vaste plek in de jungle. Het vrouwtje is bruin van kleur en lang zo mooi niet. Het mannetje is fel oranje van kleur en heeft een aparte kam op zijn snavel, waardoor hij wat weg heeft van een haan. Vandaar ook de Nederlandse naam rotshaan. Het bijzondere van deze vogel is dat hij op een vaste plek leeft en iedere dag een dansje op de grond maakt om vrouwtjes te imponeren. Onder zijn favoriete takken heeft hij een cirkel helemaal vrij gemaakt van bladeren en takken. Hier laat hij zijn kunsten zien en probeert het vrouwtje, die soms helemaal niet toekijkt, te imponeren. Gaaf toch?

3. Pakaraima mountains

Guyana GvdW 2664

Dit zijn enkele bergkammen van de Pakaraima mountains. In een ochtend loop je de heuvel op en ga je enkele uren op een uitkijkplek van je ontbijtje genieten. Het uitzicht is prachtig zoals je ziet. Wild en ongerept. Je ziet er bijna zeker toekans, macaws, adelaars en rode brulapen. Meer dan de moeite waard.

 4. Holi

Guyana GvdW 2132

Niet alleen mensen met een Hindoestaanse afkomst doen mee aan het Holi festival. Ook deze jongen met Afrikaans bloed houdt wel van een feestje Tong uitsteken. Ik vond hem er wel gaaf uit zien met zijn zonnebril. Zelfs in de glazen van zijn bril zie je de reflectie van allerlei kleuren.

5. Amerindians

Guyana GvdW 2571

Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Guyana, de native Indianen. Ook zij lopen inmiddels in westerse kleren, hebben telefoons en brommers en spreken Engels. Deze bewoners van de Rupununi zijn trots op hun land en afkomst. Deze man behoort tot de Makushi stam en is bezig zijn paard op te tuigen voor de rodeo.

Zou jij graag een keer naar Guyana willen wanneer je deze foto’s ziet? Wat vind jij de mooiste foto?

@Zuid-Amerika @Guyana #guyana #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie

3 reacties

 • Loes | Loes & Suus op Reis

  30 juni 2016 om 17:10

  Wauw! Inderdaad prachtige foto's!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Loes | Loes & Suus op Reis

   01 juli 2016 om 05:43

   Thanks, credits natuurlijk helemaal voor Gerben :-)!

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  30 juni 2016 om 20:56

  Een vriendin van me heeft me een beetje bang gemaakt met haar verhalen over de hoofdstad van Guyana. Het binnenland van jullie foto's ziet er echter prachtig uit! Het lijkt me zeker een "voorzichtig" bezoekje waard!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   01 juli 2016 om 05:44

   Georgetown is inderdaad niet de allerleukste stad om rond te lopen, maar ik zou me er niet door laten weer houden om Guyana te bezoeken. Bijzonder land!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  01 juli 2016 om 10:03

  Altijd weer erg mooi deze foto artikelen.
  Dat festival is echt wel een bonus geweest zeg! Super gaaf om dat vast te mogen leggen met de camera.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   02 juli 2016 om 15:34

   Nou he. Echt heel erg mazzel!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.