De mooiste reisfoto's uit Frans-Polynesië!

05 augustus 2016

Deze keer in de reeks mooiste reisfoto’s een locatie waar veel mensen van dromen om ooit nog een keer naartoe te gaan: Frans-Polynesië! De eilandengroep behoort tot Frankrijk maar is enigszins zelfstandig. Het is de eilandengroep waartoe het fabelachtige Bora Bora behoort. Dat zou alleen al reden genoeg moeten zijn voor een reeks mooie foto’s. Zou je denken, toch? Maar of de foto’s van dit droomeiland ook tot mijn mooiste behoren, dat zie je hieronder! Hier komen ze:

1. Moorea

Frans Polynesie GvdW 3335

Dit is Opunohu Bay, gelegen naast het meer bekende Cook’s Bay (waar Cook overigens niet eens officieel aan land is gekomen!). Het is een prachtige baai waar je prima een aantal dagen van het uitzicht kunt genieten in een luxe over-the-water-bungalow. Ik heb deze foto genomen op een statief net nadat het donker geworden is. Ik heb een sluitertijd gebruikt van 25/s en een ISO van 100.

2. Moorea

Frans Polynesie GvdW 3535

Ook dit is Opunohu Bay. Er liggen altijd wel een paar jachten te dobberen, vooral van mensen die rond de wereld of tussen eilanden in de Pacific zeilen. Na een heftige regenbui in de ochtend kwam misschien wel de mooiste regenboog tevoorschijn die ik ooit gezien heb! Het was zelfs een driedubbele regenboog! En dan ook nog eens zo intens en dichtbij alsof ik ‘m aan kon raken! Fantastisch!

3. Maupiti

Frans Polynesie GvdW 3872

Deze foto is genomen op het kleine eilandje Maupiti. Het eiland heeft prachtige stranden, zo wit als hagel en het water is zo glashelder dat je tientallen meters zicht hebt. Dé plek die je in je hoofd hebt voordat je hier naartoe afreist! Foto’s als deze, waarbij het zonlicht hard weerkaatst op het witte zand, onderbelicht ik altijd met één of twee stops. Dit om te voorkomen dat de hooglichten/wit tinten te hoog uitslaan.

4. Maupiti

Frans Polynesie GvdW 4039

Op deze foto ligt Wendy te genieten van het helder blauwe water van de lagune in Maupiti. Glashelder is het er en een plaatje om te zien wat mij betreft. In de winter zou ik spontaan een vliegticket naar de zon boeken als ik dit zie Lachen. Bij het maken van deze foto ben ik iets hoger (op een rots) gaan staan om een beter perspectief te geven van het eindeloos kristalheldere water. Daarnaast heb ik ook hier een stop onderbelicht om teveel reflectie te voorkomen. Tip: maak bij foto’s als deze gebruik van een polarisatiefilter! Dit haalt de schittering en hard licht uit objecten en is ideaal te gebruiken bij omstandigheden zoals deze.

5. Maupiti

Frans Polynesie GvdW 4082

Ook deze foto is genomen op Maupiti. Vanaf de top van de berg kijk je hier uit over het heldere water en de lagune. In de verte zie je zelfs de landingsbaan van het eilandje liggen (misschien wel de mooist gelegen landingsbaan ter wereld trouwens!). Ook voor deze foto helpt het om gebruik te maken van een polarisatiefilter!

Maar er zitten geen foto’s tussen van Bora Bora, was dat niet mooi dan? Ik moet toegeven dat Bora Bora ons een tikkeltje tegen gevallen is. Of anders gezegd, ik had er meer van verwacht! Het is en blijft een prachtig eiland met een geografie dat bijna geen ander eiland ter wereld kan zeggen. Maar het is wat mij betreft te veel gehypet. En zijn daar net zulke mooie, of misschien nog wel mooiere eilanden te vinden. Voor minder geld. Al moet ik ook toegeven dat wij op Bora Bora vooral regen hebben gehad en daarom ook niet optimaal hebben kunnen genieten van de prachtig natuur van het eiland. Ik ben benieuwd wat jouw meest ideale bounty bestemming zou zijn?

@Frans Polynesië @Oceanië #reisfotografie #frans polynesie #backpacken #holiday

5 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  05 augustus 2016 om 00:18

  Mooi zeg! Echt inspirerend om zulke prachtige foto's te zien! Dit zet mij er toe mijn camera weer van de automatische stand te halen en beter mijn best doen mooie foto's te maken tijdens mijn volgende reis :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   05 augustus 2016 om 08:02

   Leuk om te horen Dominique :-). Thanks!

   Beantwoorden

  • gerben Dominique || dominiquetravels.com

   06 augustus 2016 om 18:02

   Hoi Dominique, volgens mij ben jij ook dol op fotograferen en ga je dat vast en zeker doen. En geloof me, het is echt niet zo moeilijk allemaal. Het is vooral een kwestie van blijven oefenen.

   Beantwoorden

 • Adi

  05 augustus 2016 om 09:19

  De meeste foto's kunnen zo in de reisgidsen! Schitterende plaatjes. Wat een mazzel om de regenboog zo prachtig van "dichtbij" te kunnen fotograferen;; gebeurt je vast niet zo snel weer. 't Blijft altijd weer mooi de foto's van jullie reis te zien!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Adi

   05 augustus 2016 om 11:42

   Lief Adi :-). Ja en inderdaad; wat een mazzel he, met die regenboog!

   Beantwoorden

  • gerben Adi

   06 augustus 2016 om 18:03

   Leuk te lezen Adi :-) Thanks

   Beantwoorden

 • Jeroen

  05 augustus 2016 om 09:27

  Droom bestemming en super mooi om te zien dit. Heerlijke serie en kan begrijpen dat dit eigenlijk wel de vakantie van de reis was :-)
  Heb je voor nr3 ook de polarisatiefilter gebruikt? Lijkt mij zo aan de lucht te zien. Hou er wel van!
  Ook voor regenbogen werkt een polarisatiefilter trouwens echt goed! Het lijkt dat beter zichtbaar en scherper.

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   06 augustus 2016 om 18:05

   Klopt als een bus Jeroen. En idd, dit was wel echt een vakantie binnen een vakantie :-)

   Beantwoorden

 • bb

  07 augustus 2016 om 09:37

  Love de regenboogfoto! Ik heb jullie pas 'ontdekt' en al tientallen artikelen gelezen, wat een reisgenot straalt ervan af, inspirerend!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl bb

   08 augustus 2016 om 14:14

   Wat leuk om te horen zeg :-). Dank!!

   Beantwoorden

 • Nynke

  18 september 2016 om 18:03

  Jeeemig, wat mooi allemaal! Kunnen, net als anderen zeiden, idd zo in een reisboek. Dit gebied lijkt mij - terwijl ik zo geen strandpersoon ben - prachtig om te bezoeken (zag op de website neverendingfootsteps ook al zulke enthousiaste verhalen), maar boy wat is het ver weg

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.