De mooiste reisfoto's gemaakt in Ecuador

18 maart 2016

Voordat we vertrokken op onze wereldreis had ik natuurlijk torenhoge verwachtingen op het gebied van fotografie. Ik had er ontzettend veel zin in. Ik zag al die onbekende landen al voor me en stond te popelen om aan de slag te gaan. Het vastleggen van onbekende stammen in de jungle van Brazilië, het fotograferen van walvissen in Argentinië en natuurlijk het mooi in beeld weten te brengen van al die prachtige landschappen die we tegen zouden gaan komen. Inmiddels zijn we bijna een half jaar onderweg en naderen we met enkele weken het einde van het eerste deel van onze wereldreis. Daarmee bedoel ik het gedeelte in Zuid-Amerika. We gaan nog naar Guyana en Suriname, maar als je me nu zou vragen wat het meest fotogenieke land van Zuid-Amerika is, dan kan ik je dat meteen vertellen: Ecuador! Alleen al wanneer ik kijk naar de hoeveelheid aan foto’s die ik genomen heb in ieder land, dan springt Ecuador er met kop en schouders bovenuit. Ecuador heeft het allemaal: ongerepte jungle in de Amazone, indianenstammen die niet of nauwelijks contact hebben gehad met de buitenwereld, authentieke dorpjes en natuurlijk de Galapagos eilanden. We hebben het allemaal gezien en wat hebben we genoten Lachen. Vandaag laat ik je zien wat mijn favoriete foto's uit Ecuador zijn. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Ecuador GvdW 0380

Dit vind ik zelf toch echt wel de mooiste, al zeg ik het zelf Tong uitsteken. Deze foto van een Blue-footed booby in vlucht. Op Isla Isabela had ik een kleine kolonie booby's gespot. Ze zaten op een rots in de zee, op een half uurtje lopen van ons Iguana Crossing hotel. Prachtig toch?

Ecuador GvdW 7599

De Huaorani zijn een inheemse indianenstam, die diep in jungle in het Yasuni National Park leeft. Sinds een aantal jaren hebben sommige dorpen contact gemaakt met de buitenwereld (en sommigen weigeren nog steeds). Deze familie zat in een hut langs de rivier, samen met hun hond en een jonge Spidermonkey. Een beetje sneu was het ergens wel, maar ze waren erg lief voor het aapje en het aapje zelf was vooral helemaal dol op de vader des huizes Knipogen. Van dit soort omgevingen smul ik!

Ecuador GvdW 0213

Deze pelikaan op de Galapagos eilanden trof ik aan tijdens zonsondergang. Op een rots in de zee zit hij te wachten om te kunnen gaan vissen. Door een beetje te manoeuvreren op het strand is het me gelukt deze vogel mooi in beeld te brengen met de ondergaande zon.

Ecuador GvdW 7084

Deze foto is genomen in de hooglanden van Ecuador. Het de dag waarop de wekelijkse markt is. Deze vrouw stond tussen het drukke verkeer te wachten voor een beige muur. Dit soort muren en kleuren doen het vaak erg goed, mits je een object hebt wat er mooi tegen af steekt. Dat vind ik in dit geval zeker goed gelukt.

Ecuador GvdW 6851

Lake Quilotoa, wat een plaatje toch? Volgens lokale bewoners heeft dit meer geen bodem en wonen er goden op de bodem. Waar of niet, op bijna 4000 meter blijft het een prachtig gezicht en zeker de hele klim waard!

Dat waren mijn favoriete foto's uit Ecuador. Welke foto vind jij het mooiste?

@Ecuador @Zuid-Amerika #fotografie #reisfotografie #backpacken #ecuador #wereldreis

5 reacties

 • Sabine

  18 maart 2016 om 01:10

  Wauw wat prachtig!! Ik vind d eerste ook echt waanzinnig mooi, net als de foto met de pelikaan en de vrouw. Heel mooi!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabine

   18 maart 2016 om 01:51

   Thanks ;-). Superleuk om te horen. Gerben is vaak wat bescheiden, maar ik vind z'n foto's ook echt te gek!

  • gerben Sabine

   18 maart 2016 om 19:41

   Thanks Sabine, leuk om te horen :-)

 • Mariëlle

  18 maart 2016 om 06:00

  Heel gaaf! Alle foto's die ik iedere keer tegenkom van jullie. Jaloers! Een aantal vragen, zomaar, nieuwsgierigheid:
  - wat voor lens heb je bij je? (Ook statief)
  Ennn.. Hoeveel foto s heb je tot nu toe gemaakt :)

  Heel veel plezier! En geniet!

  Beantwoorden

  • gerben Mariëlle

   18 maart 2016 om 19:46

   Hoi Marielle! Dank je. Om antwoord te geven op je vragen: ik heb drie lenzen bij me. Een allround 24-70, een vaste 20mm en een 70-300 telelens. Het meest werk ik met mijn 24-70. En ik heb ook een statief bij me. Over beide onderwerpen heb ik artikelen geschreven. Als je zoekt op bv "statief" dan kun je zien voor welk statief ik gekozen heb. Ik weet niet hoeveel foto ik tot op heden gemaakt heb, dan zou ik alle landen even bij elkaar op moeten tellen. Het wisselt sterk merk ik. Sowieso schiet ik niet meer van ieder fruitstalletje of iedere markt foto's. In Ecuador en de Galapagos heb ik veruit de meeste foto's gemaakt, ruim 2000. In ons vorige land, Colombia, bijvoorbeeld maar 400.

 • Jeroen

  18 maart 2016 om 07:39

  Die Boobie blijft echt fantastisch! Goed licht, perfecte houding en ragscherp. Ik wou dat ik deze gemaakt had!
  De rest is ook super. Erg goed hoe je de familie in de jungle erop hebt weten te krijgen. Foto blijft boeien. Er valt heel veel in te zien.
  De pelikaan is een klassieker. Zal het altijd goed doen.
  De eenvoud van de dame tegen de muur is heerlijk. Alle aandacht op de kleuren inderdaad. En deze springen er goed uit.
  De laatste is indrukwekkend. De onscherpe struik op de voorgrond maakt dat je hier mooie dieptewerking krijgt en ook een gevoel van hoe groot het is. Nice!
  En nogmaals... Ga zo door.

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   18 maart 2016 om 19:46

   Thanks Jeroen, leuk om van jou te horen! En die foto van de Booby die ga je ongetwijfeld zelf daar ook nog eens maken :-)

 • Margreet Pruis

  18 maart 2016 om 08:17

  Mooie foto's Gerben ! Maar die vogel is wel heeeeel erg mooi ! Heerlijk he, fotograferen...

  Beantwoorden

  • gerben Margreet Pruis

   18 maart 2016 om 19:47

   Thanks Margreet! Jaar, het is en blijft leuk. Kan mn camera zelden niet meenemen....:-) :-). Maar daar weet jij volgens mij ook alles van!

 • ivonne

  30 maart 2016 om 00:43

  Wow, prachtige foto's Gerben. Ik kan me voorstellen dat je heel trots bent op de bovenste, want die is wel enorm mooi geworden, maar de rest mag er ook wezen hoor!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.