5 van mijn mooiste reisfoto's uit.....Patagonie!

16 december 2015

We hebben Argentinië inmiddels een aantal dagen verlaten en ik ben al weer druk aan het fotograferen in Chili en Peru(wat te gek is!!). En soms kijk je, nadat je weg bent uit een bepaald land, heel anders tegen je foto’s aan. Misschien heeft dat te maken met alle indrukken die je tijdens een reis opdoet en je er dan nog vol in zit. Zo was ik eigenlijk niet heel erg tevreden over mijn foto’s uit Argentinië. Ik had er meer van verwacht. Vooral van Patagonië. Prachtige uitgestrekte landschappen, lange en fantastische zonsondergangen, veel wild en ga zo maar door. Die verwachting is min of meer wel uitgekomen, maar ik had niet het idee dat ik dat terug zag in de foto’s die ik gemaakt heb. Er zaten ook dagen achter elkaar bij dat ik mijn camera niet eens heb aangeraakt en dat is zeldzaam voor mij. Maar achteraf kan ik zeggen dat dat vooral te maken had met het saaie en eentonige landschap (de pampa’s) tussen de hoogtepunten in. Want wanneer ik nu mijn foto’s terugzie dan zitten er best wel een aantal mooie tussen. Vind ik zelf tenminste Knipogen. En omdat ik erg benieuwd ben naar wat jullie er van vinden, vandaag mijn 5 mooiste foto's uit Patagonië. Wil je meer van mijn foto’s zien uit Argentinië? Kijk dan eens op mijn eigen website over reisfotografie

Argentinie GvdW 9976

Een lammetje struint de uitgestrekte vlaktes van Patagonië af. De zonsondergangen in dit deel van de wereld zijn prachtig en lang. Maar je moet niet al om negen uur op bed willen liggen Tong uitsteken.

Argentinie GvdW 9765

March of the penguins Lachen. Deze foto is genomen in Bahia Bustamante, een piepklein dorpje een paar honderd kilometer onder het meer bekende Peninsula Valdes. December is broedtijd voor deze Magellic Penguins, dat betekent dat de vrouwtjes eigenlijk alleen maar onder een struik op hun eieren liggen. En het mannetje struint wat rond en haalt eten. Maar dat betekent wel dat je geen honderden pinguïns op het strand zult aantreffen, wat het fotograferen moeilijker maakt. Deze foto vind ik juist leuk vanwege de pinguïn die op de achtergrond komt aanlopen.

Argentinie GvdW 9449

Deze foto is ook genomen in Peninsula Valdes. Dit is de enige plek te wereld waarvan bekend is dat er orka's zijn die "intentional beach landings" maken. Dat betekent dat ze de kust afschuimen naar zeeleeuwen en wanneer ze een prooi hebben gevonden, ze zichzelf het strand opwerpen en hun prooi op het land pakken. Dat is natuurlijk een fantastisch spektakel, maar al met al moet je super mazzel hebben mocht je dit kunnen meemaken. Je moet natuurlijk sowieso al een beetje mazzel hebben überhaupt orka's te zien! En als je het wilt kunnen fotografen, dan mag je er minimaal wel een week voor uittrekken (enkele uren per dag wachtend).  Dat ik deze foto heb kunnen maken (terwijl het niet echt het juiste seizoen ervoor is), daar ben ik heel blij mee en daarom behoort deze ook tot mijn mooiste foto's!

Argentinie GvdW 1281

Deze foto kostte wat moeite en energie, maar ik vind 'm zelf wel erg mooi. Het rood zien kleuren van de granieten bergtoppen van de Fitz Roy range is een onvergetelijke ervaring. Je moet er alleen wel om half vier voor opstaan en een eind door een donker bos willen lopen. Maar dan heb je ook wat Knipogen.

Argentinie GvdW 0196

Deze foto vind ik gewoon erg grappig omdat je kunt zien dat de zeeleeuw zit te genieten van het zonnetje. Heerlijk knorrend zit hij op een grote rots aan de waterkant. Superleuke beesten, die zeeleeuwen!

Wat is jouw favoriete foto van deze vijf? Ik ben benieuwd!

@Argentinië @Zuid-Amerika #reizen #backpacken #fotografie

4 reacties

 • Wilco Schoonderbeek

  16 december 2015 om 06:33

  Fitz Roy!!!!! Wauw.. Dat is toch ff net wat anders dan een iPhone 6 haha, heeeeel vet!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Wilco Schoonderbeek

   16 december 2015 om 12:25

   ;-) Haha. Al heeft dat ook weer heel andere voordelen, praktisch gezien ;-).

   Beantwoorden

  • gerben Wilco Schoonderbeek

   16 december 2015 om 15:17

   Haha ja dat klopt! Fitzroy is echt super gaaf! Als je die kant op gaat, ga er dan minimaal twee of drie dagen hiken. Want die rode zonsopkomst krijg je alleen te zien als je heeeel vroeg je bed uit gaat, of gaar kamperen (en dan nog vroeg je bed uit moet ;-)). Maar leuke reactie!!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  16 december 2015 om 07:53

  Allemaal genieten hoor! Alle verhalen op deze site krijgen zo een gezicht en wat dat betreft is dat echt super!
  Om toch ook even de diepte in te gaan:
  Die van de Magellanic Pinguins is echt top.
  Ook een totaal ander perspectief zo vanaf het water en het lijkt wel dat de ene die aan komt lopen een orkest aan het dirigeren is. Tenminste dat is het eerste wat bij mij op kwam. Deze spreekt me dan ook echt het meest aan.
  Ik denk dat ik die van Fitzy in het groot moet zien en dat die dan beter uit komt. Ik ga toch straks nog even op je eigen site hier naar loeren :-)
  De Orka is ook helemaal super maar dat is meer omdat ik helemaal wild ben van die beesten. ook super dat je ze juist hier hebt kunnen zien! Het is een unieke plek en een een unieke groep die hier voor de kust patrouilleren. Die zou ik graag nog eens zien.
  De zeeleeuw is geweldig om teksten bij te verzinnen. Het zijn ook best fotogenieke beesten. Heb er ook een paar erg leuke van.
  Het licht bij het lammetje is echt fijn!! Daar kan ik zo van genieten, heerlijk gewoon, toch zou ik misschien iets meer van de omgeving zien (en iets uit het midden, de wijdsheid waar deze zich in begeeft.
  Maar het is wel erg makkelijk om van de zijlijn commentaar te geven natuurlijk. Ik weet hoe moeilijk het op de plek zelf kan zijn. Als ik nu terug kijk naar mijn eigen foto's ben ik ook niet altijd heel erg tevreden. Het zijn er altijd maar een paar die er echt uitspringen en vaak heeft dat ook nog met het moment zelf te maken waar herinneringen aan zitten.
  Ga vooral zo door, ik blijf er met heel veel plezier naar kijken!

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   20 december 2015 om 15:23

   Hee Jeroen! Beetje late reactie maar in de Colca Canyon hadden we geen internet (en dat is eigenlijk maar goed ook :-)). Dat jij de foto van de orca kunt waarderen verbaasd me niets :-). Als je houdt van dit soort ruige, rauwe landschappen en de dieren die er bij horen, tja dan zijn orka's echt te gek he?! Net las de pinguins trouwens. En die foto van de zeeleeuw....ik kan daar ook van alles bij bedenken. Vooral personen... :-)
   En wat je zegt over de foto van het lammetje, daar kan ik me eigenlijk wel in vinden. Goede kritiek! Moet trouwens zeggen dat het best lastig was die lammetjes op de foto te krijgen! Die beesten reageren niet zoals bij ons. Zodra ze jou of je auto zien aankomen zetten ze het direct op een lopen en blijven ze pas een heel einde verderop stil staan. Vooral om die reden was ik best tevreden met het resultaat. Al moet ik zeggen dat het licht heel veel geholpen heeft, zonder dat was er natuurlijk weinig aan geweest aan deze foto.
   Maar bedankt voor je reactie weer!

   Beantwoorden

 • Berjan Schimmel

  16 december 2015 om 11:27

  Leuk zo'n dirigent pinguïn voor het koor. Jammer dat er geen geluid bij zit.
  Fantastische plaatjes Gerben!

  Beantwoorden

  • gerben Berjan Schimmel

   20 december 2015 om 15:24

   Ha Berjan! Bedankt voor je reactie, leuk om te horen :-)

   Beantwoorden

 • Susan

  18 december 2015 om 09:38

  Wat een prachtige foto's! Dat van die orka's zag ik vorige week bij The Hunt. Supergaaf dat jullie dat gewoon 'in het echt' hebben gezien. Wat is reizen toch mooi :)

  Beantwoorden

  • gerben Susan

   20 december 2015 om 15:25

   Hoi Suzan, wat leuk dat je dat nou net pas geleden op tv hebt gezien. Tja, reizen is inderdaad fantastisch he... :-)

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.