Yoga in de lucht

06 december 2014

Aerial Yoga 11 Vorige week heb ik een lesje yoga in de lucht gedaan. Letterlijk. Oftewel Aerial Yoga. Een soort combi tussen yoga en acrobatiek, waarbij je in een doek aan het plafond hangt. Klinkt apart hè ;-) . Was het ook, maar wel verrassend leuk! Ik heb een aantal jaren heel steady wekelijks aan Ashtanga Yoga gedaan; een wat meer dynamische, actieve vorm van yoga. Ik ben niet zo van de basis yoga; voor mij te rustig en juist daardoor niet heel ontspannend. Daarom spreekt een proeflesje Aerial Yoga mij wel aan, klonk wel dynamisch!
In de doeken hangen. Aerial Yoga is een nieuwe vorm van yoga die is over komen waaien uit Amerika. Een enthousiaste Nederlandse dame bedacht dat wij Hollanders hier ook wel op zouden zitten te wachten. Met wat aanpassingen bedacht ze een format en hop! Aerial Yoga was geboren. Inmiddels zijn er een aantal (sport-)scholen waar je Aerial Yoga kunt volgen. Ik heb zelf een les gevolgd bij Ten Tije Sport & Wellness Beleving. Na een korte meditatie zittend in je doek, was het tijd om echt te beginnen! We begonnen met wat simpele zonnegroetjes en oefeningen om vertrouwd te raken met het doek. Best wel een dingetje, want wat als dat doek me niet houdt?! Gebeurt natuurlijk niet ;-) , maar ik vond het wel even wennen…Qua oefeningen lijkt Aerial Yoga veel op de meeste yoga vormen. Downward dogs, warriors, baby poses; ze komen allemaal voorbij. Alleen dan dus half hangend in een doek. Het voordeel hiervan is dat je dieper in de betreffende houding kunt komen. Ik merkte vooral meer stretch in mijn rug en benen. Door de ondersteuning van het doek kom je een stuk verder dan je anders met enkel je lichaam kunt komen. Een ander voordeel vond ik zelf ook dat de oefeningen juist door het doek een stuk intenser en pittiger zijn. Klinkt misschien vreemd, omdat je er natuurlijk ook ondersteuning in hebt, maar ik merkte bijvoorbeeld dat mijn spieren aardig trilden bij een toch redelijk basis warrior. Juist omdat je door de ondersteuning de oefening dus een stuk dieper kunt uitvoeren. Zeker als je houdt van een beetje uitdaging is dit extra leuk. Ja en tot slot is het natuurlijk ook apart om ineens op de kop te hangen in een of andere bizarre houding :-) . Van tevoren denk je waarschijnlijk dat ’t je nooit gaat lukken, maar geloof me; als ik het kan…
Aeriol Yoga op de kop Na een uurtje was het tijd om nog even lekker te hangen in het doek. Alsof je in een hangmat ligt, fijn. Al met al vond ik Aerial Yoga echt verrassend leuk! Het is een stuk uitdagender en intensiever dan ‘gewone’ yoga en het is echt weer eens wat anders. Lijkt Aerial Yoga jou ook wel iets en woon je in de buurt van Apeldoorn? Dan kun je vanaf januari een aantal keren per week terecht bij Ten Tije Sport & Wellness Beleving, meer info vind je op hun website. In Amsterdam worden er op verschillende plekken ook Aerial Yoga lessen gegeven, kijk hier. En ik ben er van overtuigd dat het snel door heel veel meer sportscholen wordt opgepikt! Lijkt Aerial Yoga jou ook wel iets??

#Sporty #Sporten #gezond #yoga #actief #aerial yoga

1 reactie

  • Stéphanie | Expeditie Aardbol

    06 december 2014 om 22:35

    Wat gaaf! Mijn ouders wonen in Apeldoorn, misschien dat ik een bezoekje aan hen kan combineren met een fijn zen-momentje ;).

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.