Workshop met Nikon + winactie

Reismeisje 20 augustus 2015

Nikon 1

Een paar weken geleden waren Gerben en ik op uitnodiging van Nikon bij een workshop aanwezig, in samenwerking met Staatsbosbeheer in Noordwijk. Duinen. Zee. Love it! Het doel van deze workshop was vooral meer te leren over natuurfotografie en dan vooral het fotograferen van wilde dieren. Nu hebben we in Nederland natuurlijk geen wild a la Afrika ;-) , maar desalniettemin valt er in bepaalde gebieden behoorlijk wat te spotten. En aangezien we nogal dierenliefhebbers zijn, waren we behoorlijk benieuwd wat deze workshop ons zou gaan brengen!


Nikon 2

We begonnen de sessie met een leuke lezing van Benjamin van der Spek. Natuurfotograaf pur sang. Benjamin heeft in 2014 de publieksprijs van de Frans Lanting Award in de wacht gesleept, dus hij weet wel waar hij het over heeft. Aan de hand van zijn eigen foto’s gaf hij praktische tips om de mooiste foto’s van wilde dieren en landschappen te maken.


Nikon 3

Na een heerlijk, vers avondmaal mochten we allemaal een camera uitkiezen om mee te nemen tijdens onze ‘safari’. Gerben koos uiteraard voor een enorme lens :-P  en ik koos zelf voor een Coolpix model. Niet zo zeer vanwege de fotografie, maar om het filmen uit te proberen. Voor de wereldreis ben ik nog op zoek naar een goede, handzame vlogcamera. Dit was een mooie gelegenheid er eens eentje uit te proberen. We gingen op pad met een te gekke bak; een elektrische landrover! Er schijnen maar een stuk of 10 prototypes van deze wagens ter wereld te zijn, waarvan er dus een aantal in Noordwijk staan 8-) .


Nikon 4

Wat is een blogger zonder selfies :-o ?! Dat doet de Coolpix dus ook prima.


Nikon 5

En Gerben vraagt de mensen van Nikon ondertussen het hemd van hun lijf ;-) . Check die lens ook, niet te doen! Maakt trouwens wel fantastische scherpe foto’s.


Na een uur of 2 door het prachtige duinlandschap van Noordwijk te hebben gereden, werd het al weer donker en was het tijd om terug te gaan. Helaas heb ik er geen foto’s van, maar we hebben zeker een aantal mooie dieren gespot. Konijnen, reeën en zelfs een vosje. Helemaal leuk! Zelf heb ik niet superveel geleerd van deze workshop als het om fotografie gaat, omdat dat gewoon niet helemaal mijn ding is. Maar leuk vond ik het wel! En Gerben heeft er als fotograaf des te meer van geleerd.


Winactie.
Naast prachtige camera’s en aanverwante apparatuur maakt Nikon ook verrekijkers. Wist je dat? Tot en met 31 augustus loopt er een superleuke winactie waarbij je kans maakt op de Aculon W10 verrekijker. Het enige wat je hoeft te doen is jouw allermooiste natuur- of wildlife-foto posten via social media onder vermelding van #NikonWildlife en je bent in de race. Ga snel aan de slag en wie weet win jij deze supergave verrekijker!  

Fotografeer jij veel op reis? En met welk merk of type camera?

#Inspiratie #fotografie #winactie #nikon

8 reacties

 • Sandra

  20 augustus 2015 om 06:58

  Was leuk om jullie nu ein-de-lijk eens te ontmoeten haha!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   20 augustus 2015 om 14:33

   Same here :-)!

 • Gerard | Wijzijnbackpacken.nl

  20 augustus 2015 om 07:03

  Dat is inderdaad een serieuze camera! Onze eerste reis moet nog beginnen. Echt ervaringen met camera's heb ik ook niet. Ik heb een Sony DSC-HX300 aangeschaft. Ik denk dat het een leuke camera is om mee te beginnen, maar dat zal de praktijk moeten uitwijzen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Gerard | Wijzijnbackpacken.nl

   20 augustus 2015 om 14:33

   Ja inderdaad. Gerben is ook met een heel andere camera begonnen dan waar hij nu mee schiet.

 • Jeroen

  20 augustus 2015 om 07:31

  Was dat toevallig de 200-400 F4 van Nikon die Gerben daar gebruikt?
  Trouwens, ziet eruit als een super dagje! Leuk gebied ook. En zo'n Defender... Die wil ik ook!!! :-D
  Overigens fotografeer ik euh... best veel op reis, ga er zelf speciaal voor op reis. Wel alles met 2 DSLR's van Canon maar dat zijn maar details. Helaas is het allemaal bij elkaar wel wat zwaar om te backpacken (voor zeilreizen en roadtrips maakt het niet uit). Ben dus met een schuin oog naar de systeemcamera's aan het kijken. Ook wil ik wat meer met film gaan doen en wellicht naast de GoPro ook een kleine videocamera aanschaffen... Ach we zien wel waar we op uit komen maar het blijft echt een uit de hand gelopen hobby. En tof dat Nikon zo'n dag organiseert!

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   20 augustus 2015 om 16:02

   Ha Jeroen,

   Nee volgens mij was de een 500mm. Wat een kanon zeg! De lens is bijna groter dan mn backpack :-0.
   Ik heb een poosje geleden een soortgelijke dag van Canon gehad, die wilden wat nieuwe spullen organiseren. Was ook heel leuk om de verschillen tussen beide organisaties te zien.
   Snap overigens wel dat je je ah oriënteren bent op een systeemcamera...

   Ben benieuwd wat er nog allemaal in huis komt bij jou!

   • Jeroen gerben

    21 augustus 2015 om 09:36

    Ah kijk, daar heb ik de Canon variant dus van. Super lens en zal ook nooit weg gaan maar wel een gesleep.
    Overigens heb je er speciale rugzakken voor zodat je ze zelfs als handbagage mee kunt nemen. Maar dan nog, geen apparatuur om mee te nemen tijdens het backpacken.
    Vandaar dus ook de oriëntatie op de systeemcamera's. Voorlopig heeft Fujifilm met interesse gewekt. Maar moet nog eens goed kijken.

 • Lotte - scratchingmymap

  20 augustus 2015 om 07:43

  Wat leuk! Ik ben waarschijnlijk de enige die meer geinteresseerd is in jouw Coolpix dan in die gave lens van Gerben :D Welke coolpix heb je gebruikt als ik vragen mag? Ik ben namelijk op zoek naar een goeie compact, die dingen met die grote lenzen komen dus niet direct in aanmerking ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lotte - scratchingmymap

   20 augustus 2015 om 14:33

   De Nikon Coolpix S7000 volgens mij. Ik vond 'm erg fijn!!

 • Ruud Kok

  20 augustus 2015 om 07:44

  Hier al jaren tevreden met de Lumix TZ-reeks van Panasonic, lekker handzaam en prachtige foto's.

  Beantwoorden

  • Sieds | Sieds My Travels Ruud Kok

   20 augustus 2015 om 09:59

   Helemaal mee eens Ruud! Deze serie bevalt mij ook altijd prima, heb nu nog de TZ-40, maar ga de TZ-70 binnenkort aanschaffen. :-)

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  20 augustus 2015 om 09:21

  Leuke actie! En wat tof dat jullie deze workshop hebben mogen doen. Ik zal mn vriendje eens aan zn mouw trekken voor die verrekijker, stiekem vind hij dat namelijk hartstikke leuk ;)!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   20 augustus 2015 om 14:32

   Doen! Is echt een mooi ding!

  • gerben Stéphanie | Expeditie Aardbol

   20 augustus 2015 om 16:03

   Een verrekijker mee op reis vind ik echt goud waard. Het is een beetje een gesleep soms, maar ik ga niet meer zonder weg!

 • Jessica

  20 augustus 2015 om 21:47

  Wow zo'n gigantisch ding krijgt niemand toch mee in zijn backpack? Of is het net als een vouwfiets vijf keer inklapbaar tot een mini-pakketje? ;p Wel erg leuk dat jullie met zo'n workshop mee konden doen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   21 augustus 2015 om 08:28

   Nee inderdaad ;-). Echt te veel om mee te slepen als je backpackt, maar wel heel gaaf om te testen!

 • Sander

  23 augustus 2015 om 08:40

  En die Defenders zijn ook heel gaaf. De anderen rijden ergens in Afrika rond, dus dat was ook inderdaad bijzonder!!!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.