Trainen, die benen en billen!

09 november 2013

Vroeger was trainen in de sportschool voor mij eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad. Ow ow wat vond ik dat saai zeg. Een beetje aan van die apparaten hangen terwijl je de ogen van die testosteron spuwende spierbundels in je rug voelt prikken. Not my cup of tea en ik ben vast niet de enige ;-). Sinds ik echter de losse gewichtjes en mijn eigen matje heb ontdekt, ben ik fan van krachttraining geworden! Ook omdat ik merk wat het voor mijn conditie en spiermassa doet; dat helpt me ook weer met hardlopen en zelfs yoga.

Zelf doe ik 3x per week zo’n 30 minuten aan krachttraining, na 30 minuten cardio op de loopband. Ik varieer de oefeningen zo veel mogelijk; zowel qua spiergroep als aantal en tijd. Dat zorgt er voor dat je spieren niet ‘bored’ raken van elke keer dezelfde oefening. Aangezien ik nogal van het hardlopen ben, train ik mijn been- en bilspieren ’t meeste. Hier volgen 3 van mijn meest favoriete oefeningen, die je ook simpel thuis kunt doen. Niet lachen om de foto’s ;-)!

 

Beenoefening 1

Oldschool squats. Die kent bijna iedereen wel denk ik ;-). Niet voor niets, want de squat is gewoon een heel effectieve oefening voor je bovenbenen en billen. Het is wel belangrijk dat je ‘m goed uit voert, dus knieën niet voorbij je tenen, billen flink naar achteren duwen en zo diep zakken als maar gaat. Je kunt de squat een tikkeltje zwaarder maken door met een barbel (zo’n stang in je nek) of losse dumbells te trainen.

 

Beenoefening 2

Uitstappen maar! Een soort eenzijdige squat ;-). Je stapt met één been naar voren, buigt door je knie, komt weer naar boven en zet je voeten weer naast elkaar. En dan nog 20x, of zoiets. Heel goed voor de zijkant van je bovenbeen en wederom de bilspieren. Ook hiervoor geldt dat je de oefening zelf wat kunt verzwaren met gewichtjes.

 

Beenoefening 3

Liften dat been! De foto ziet er wat lomp uit door een verouderde blessure, maar it will do the trick ;-). De oefening is in elk geval top voor je billen! Doe je ene been naar achteren en buig zelf helemaal recht naar voren. Houd dit 5 seconden vast en kom weer op 2 benen staan. En dan nog een aantal keren! Je kunt een arm naar beneden laten hangen voor wat extra balans.


En wat is jouw favoriete oefening??

#Sporty #hardlopen #gezond #krachttraining #trainen #rennen #sportief

1 reactie

  • Marcella

    13 november 2013 om 22:22

    Goed dat je al doe oefeningen doet, moet je wel veel discipline voor hebben. Maar als je het leuk vond doe je het vast met veel plezier. En resultaat zien is vast altijd goed.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.