Tips om je hoofd leeg te maken

31 oktober 2013

Uitwaaien strand

Ken je dat? Je hoofd voelt als een volgezogen spons, één blik in je agenda maakt je al onrustig en thuis ben je ook wel eens gezelliger geweest ;-). Te veel hooi op je vork nemen; ik heb er regelmatig last van moet ik zeggen. Ik ben dol op mijn werk, leef graag een gezellig leven met mijn vriend, houd van theetjes met vriendinnen, sport het liefste 4x per week en kook bij voorkeur alles puur en vers. Tja, dat wordt wel eens te veel. Error. Overload. Maarrrr na een aantal keren serieus over mijn grenzen gaan, heb ik inmiddels aardig door wanneer ik op de rem moet trappen en wat dan goed werkt om mijn hoofd leeg te maken. Misschien heb jij er ook iets aan, dus hier komen mijn tips!

Uitwaaien! Een lange strandwandeling maken, de wind door je haren voelen suizen en afsluiten met warme chocola ;-). Heerlijk toch? Werkt perfect om mijn hoofd leeg te maken.

Sporten als een malle. Ik ben nu eenmaal gek op sporten. Het liefste zou ik me iedere dag in ’t zweet werken, maar eerlijk is eerlijk: als ik na een dag vergaderen in mijn auto zit wil ik soms ook niets liever dan op de bank neer ploffen. Uit ervaring weet ik inmiddels dat ’t soms beter werkt je daar toch even over heen te zetten. Al is ’t maar een half uurtje rennen of 45 minuutjes sportschool; daarna voel ik me altijd weer fris.

Yoga. Misschien niet voor iedereen even aantrekkelijk, maar voor mij wel erg effectief! Als ik echt wat gestressed ben, doet een potje yoga op relaxmuziek wonderen. Stressig zijn voel ik altijd één op één terug in mijn lichaam; beetje stijf hier, strammig plekje daar, je kent ’t wel. Yoga maakt eerst mijn lichaam weer wat soepeler en door te focussen op de oefeningen en mijn ademhaling volgt mijn hoofd vanzelf.

Zweten in de sauna. Ik ben dol op sauna! Zeker in de herfst en winter. Het liefste neem ik er echt de tijd voor en ga ik met mijn vriend of een vriendin een hele dag zitten zweten, detox sapjes drinken en lekkere gezonde salades weg werken. Heerlijk! En ontspannen dat ik er van word!

Lief zijn voor jezelf. Ok, klinkt een beetje suf, maar lief zijn voor jezelf is niet altijd zo vanzelfsprekend. Ik heb nog wel eens het idee dat superwoman mijn tweede naam is ;-), wat natuurlijk complete onzin is. En dus oefen ik af en toe in lief zijn voor mezelf. Gewoon even niets hoeven, met een boek op de bank kruipen, 3 afleveringen van ‘The Killing’ kijken of lekker van een bordje pasta en een goed glas wijn genieten. Duurt soms even voor de drukte in mijn hoofd verdwijnt, maar uiteindelijk lukt ’t me!

Hoe maak jij je hoofd leeg?

#Inspiratie #Gezondheid #tips

4 reacties

 • Jana Vmh

  31 oktober 2013 om 16:09

  Heel fijne tips :) Ik wil yoga wel eens gaan proberen.. maar weet niet echt hoe ik dat het beste aanpak..

  Beantwoorden

 • Nikki

  31 oktober 2013 om 16:11

  Ik ken het!

  Beantwoorden

 • Debby

  31 oktober 2013 om 16:58

  Ohhh, fijn. Ik ga snel weer yoga doen.

  Beantwoorden

 • Emmy

  08 november 2013 om 08:41

  Leuk om te lezen. Tuinieren vind ik ook fijn. Dat doe jij geloof ik ook regelmatig :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.