Review Garmin Forerunner 15

Reismeisje 19 oktober 2014

Garmin 1

Garmin zal waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. Iets met navigatiesystemen. Maar wist je dat Garmin ook een hele serie sporthorloges heeft? Vóór ik me meer ging verdiepen in het trainen met een sporthorloge wist ik dat in elk geval niet. Inmiddels heb ik een aantal keren getraind met een sporthorloge van Garmin en leek het me leuk om daar een review over te schrijven ;-) . Vandaag dus een artikel over de Garmin Forerunner 15.

Garmin Forerunner 15.
Garmin heeft verschillende sporthorloges onder de noemer ‘Forerunner’ in het assortiment. Van horloges voor alleen hardlopen en zonder hartslagmeter tot aan geavanceerde mulit-sport horloges. Ik heb gekozen voor de Forerunner 15; zeker niet het meest geavanceerde horloge dat er is, maar met voldoende functies, ingebouwde GPS én voor een leuk prijsje. Want, met €149,00 is dit een sporthorloge dat zeker niet duur te noemen is. Zeker als je verder niet al te veel wensen hebt, toch best een belangrijk iets.

Garmin 2

De Garmin Forerunner 15 is in de eerste plaats een verrassend gebruiksvriendelijk en eenvoudig sporthorloge. Het horloge heeft geen touchscreen, maar zoals je op bovenstaande foto kunt zien, zijn er slechts 2x2 knopjes aan de zijkant te vinden. Dat is alles wat je nodig hebt om het horloge goed te kunnen gebruiken, heb je zo door. Als je wilt starten met een run duurt het de eerste keer vrij lang voor de Forerunner 15 het GPS signaal te pakken heeft, maar dat is alleen de eerste keer zo. De volgende runs zal het sneller gaan. Standaard worden tijdens je run het tempo, de afstand en tijd vastgelegd. Via Garmin Connect kun je dan later zien hoe je het er exact van af hebt gebracht. Mocht je op hartslag willen trainen kan dat ook met een separate hartslag meter. Die laatste heb ik er wel bij, maar het blijft natuurlijk wel wat gehannes met zo’n bandje om je middenrif ;-) . Wat verder wel een leuk extra’tje is, is dat de Forerunner 15 ook persoonlijke records bij houdt. Als je bijvoorbeeld je snelste kilometer ooit rent, piept je horloge als een malle. Vind ik zelf altijd wel motiverend!


Garmin 3

Activiteiten overdag.
Naast dat de Garmin Forerunner 15 een sporthorloge is, kun je ‘m ook goed als een activiteitenmeter voor tussendoor gebruiken. Zo zit er een stappenteller in ingebouwd en kun je zelfs je verbruikte calorieën in de gaten houden. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet helemaal mijn ding is, maar ik heb de stappenteller wel uitgetest tijdens een dagje Valetta op Malta laatst. De stappen worden per periode van een minuut of wat geteld, dus het is niet zo dat je één stap doet en dat zie je dan ook meteen op het schermpje terug. Ik had verder wel het idee dat de stappen overeenkwamen met wat ik die dag daadwerkelijk heb gelopen, dus als je wat moeite hebt met aan je dagelijkse beweging te komen, is dit wel een handige extra functie.

Conclusie.
Ik zet de voor- en nadelen nog even voor je op een rijtje:
Voordelen

-Gebruiksvriendelijk en supersimpel in het gebruik.

-Ingebouwde GPS met een sterk signaal.

-Persoonlijke records zijn bij te houden en nog verder te verbeteren via Garmin Connect.

-Stappenteller met ingebouwd ‘alarm’ als je te lang stil zit.

-Batterij is behoorlijk sterk. Als je gebruik maakt van de GPS kun je er zeker 5-6 uur mee doen. En zonder GPS is dit nog wel zo’n 2 á 3 uur langer. Best lang!

-Verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes.

-Met prijzen vanaf €149,00 heel betaalbaar.
Nadelen

-Geen ingebouwde hartslagmeter.

-Je kunt niet trainen op een bepaald programma, bijvoorbeeld interval of vet verbranding.

-Scherm is een beetje klein en wat iel. Daar staat uiteraard de gebruiksvriendelijkheid tegenover, maar het mist een zekere robuustheid wat bij een sporthorloge toch wel fijn is.  

Al met al kan ik dus meer voor- dan nadelen benoemen over de Garmin Forerunner 15. Zeker als je net begint met het trainen op basis van hartslag of wilt gaan trainen voor een eerste hardloopwedstrijd, is de Garmin Forerunner 15 een goed sporthorloge om mee te starten. Het gebruiksgemak, de lange batterijduur en ingebouwde basisfuncties maken dit een fijn horloge om mee te starten. Train jij met een sporthorloge en zo ja, met welke?

#marathon #hardlopen #trainen #review #sporthorloge #garmin

2 reacties

 • Michel

  19 oktober 2014 om 08:26

  Ga zo mijn allereerste rondje doen met mn fonkelnieuwe TomTom. Ben benieuwd :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   19 oktober 2014 om 08:47

   Ow te gek! De MultiSport? Ik ben echt fan :-). Veel succes en plezier!

   Beantwoorden

   • Michel Reismeisje

    19 oktober 2014 om 12:24

    Nee de runner cardio :-) En tsjonge... er is meer mee mogelijk dan ik vooraf had gedacht zeg. Toch de handleiding maar eens downloaden ;-)

    Beantwoorden

    • Reismeisje Michel

     20 oktober 2014 om 06:44

     Ja he. Ik heb ook wel even moeten puzzelen hoor...

     Beantwoorden

 • Mandy

  19 oktober 2014 om 12:54

  Fijne review! Er zijn zoveel verschillende sporthorloges, ik ben er voorlopig nog niet uit denk ik.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.