Marathon kriebels

05 oktober 2014

Marathon kriebels Laatst zag ik een superleuk artikeltje over wereldse marathons voorbij komen via Sportoutfit.nl. Van de meer bekendere New York City marathon tot aan een bizarre race over de Chinese muur en een zomerse Honolulu marathon op Hawaï. Dat is nog eens even wat anders dan de marathon van Rotterdam ;-) . Ik kreeg er in elk geval al wel weer de marathon kriebels van…Zoals ik laatst al schreef zit ik op het moment in een krachttraining meets HIIT training fase. Dat betekent 3-4x per week knallen en 1x per week een lekker loopje van rond de 10 kilometer. Prima, maar het rennen stelt dus eventjes niet veel voor. Nu het weer wat frisser buiten wordt, ik op allerlei blogs voorbereidingen voor de aanstaande New York marathon voorbij zie komen én dus dat inspirerende artikeltje lees, begin ik toch wel weer zin te krijgen in een mooie hardloopwedstrijd.

Tijdprobleem!
Waarom doe je dan niet weer een marathon hoor ik je denken. Tja. Het is eigenlijk vooral een tijdprobleempje. Voor een marathon pak ik zo’n 15 weken voorbereiding inclusief wat speling voor een griepje of slechte-zin-dagen :-? . In die 15 weken wil ik dan sowieso geen verre reis maken, want dat is vrijwel altijd een aanslag op mijn energie en kracht. Als rauwe backpacker met standaard diarree op reis kom ik nooit op mijn fitst terug zeg maar. In februari staat er een reisje op de planning naar Guatemala en Belize. Dat betekent dat ik theoretisch begin februari een marathon moet kunnen lopen. Op zich dikke prima, maar welke?! In Nederland zijn eigenlijk alleen die van Amsterdam en Rotterdam wat mij betreft groot genoeg om echt tof te zijn en in buurlanden is er ook al niets te vinden…En om nou helemaal in een vliegtuig te stappen voor een marathon…Kortom, ik denk dat het vóór maart 2015 niets meer wordt met die marathon kriebels van me.
Trailrunning dan?
Maar ja, wat dan? Ga ik dan het komende half jaar alleen maar aan de gewichten hangen en af en toe een uurtje rennen? Lijkt me toch ook een beetje saai worden. Mijn vriend loopt wel eens een trailrun; je weet wel, hardlopen door het bos en ander onverhard terrein. Eigenlijk heb ik het idee dat ik meer een asfalt loper ben ;-), maar het lijkt me op zich wel heel leuk om te doen. Mooie omgeving en het is eens wat anders! Ik overweeg dan ook in de loop van november, december eens een eerste trailrun te lopen. In het Zuiden heb je dan bijvoorbeeld de Mescherbergloop en rond Ommen de Runforestrun. Beide loopjes met niet al te veel hoogtemeters en niet meteen 30 kilometer. Een halve marathon lijkt me voor een eerste run over onverhard terrein wel voldoende. En ik heb een mooi excuus om weer een extra paar hardloopschoenen aan te schaffen want hé daar heb je natuurlijk wel trailrunshoes voor nodig 8-) .   Ik ben benieuwd naar of jullie wel eens een trailrun hebben gelopen? Of loop je juist liever over verharde wegen?

#marathon #Sporty #Sporten #hardlopen #gezond #trainen #rennen #trailrun

2 reacties

 • Ester

  05 oktober 2014 om 17:53

  Ik ben momenteel aan het trainen voor een marathon, al heb ik nog geen marathon op het oog. Oefenen om te kijken of het leuk is, zeg maar. Het liefst loop ik 'm dan in februari, maar ik zie weinig marathons rond die tijd. April is een optie, maar dan ben ik net drie dagen terug van twee weken Peru - dus dat kijk ik nog even aan.

  Mijn vriend is een echte trail runner, hij heeft die van de Mont Blanc en de Mont Fuji al gedaan. Een heel gave sport, maar ik weet niet of ik daar al klaar voor ben ;-)

  Beantwoorden

 • Rowie

  05 oktober 2014 om 18:33

  Veel succes met het trainen! Geef niet op, niet denken dat je het niet kan. Houd het doel voor ogen, dan lukt het je :)

  Liefs Rowie
  http://sparklinglifestyleblog.wordpress.com/

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.