Favo online workouts

07 september 2014

Op het blogbericht dat ik vorige week plaatste over krachttraining kreeg ik aardig wat reacties. Met name over de online workouts die ik dan doe. En dus vandaag een blogbericht met mijn meest favoriete workouts! Die ik dus gewoon via YouTube volg. Het enige dat je nodig hebt is een matje en halters of iets anders dat als een gewichtje kan dienen. Een pak melk will do the job ;-) . Ow en natuurlijk dan je computer of Ipad. Komen ze!   http://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w Alles van Jillian Michaels.
Een aantal maanden geleden las ik een artikel over deze dame in de Women’s Health. Ik heb blijkbaar onder een steen gelegen, want ik had serieus nog nooit van haar gehoord ;-) . Jillian schijnt superbekend te zijn, omdat ze obese mensen begeleidt in van die over de top Amerikaanse afval programma’s. Ik werd wel getriggerd door dat artikel, omdat ze een voorstander is van krachttraining waarbij je simpele, dynamische oefeningen tussendoor doet om je hartslag de lucht in te brengen. Dat sprak me wel aan. Verder is één van haar stokpaardjes: make every minute count. Oftewel: GEEN RUST. Geen seconde. Mijn conditie is heel behoorlijk, maar de eerste 50 minuten sessie met Jillian vond ik echt superzwaar. En een spierpijn! Kortom, ik ben echt fan.   http://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s Fitness Blender.
Ook een topper. De filmpjes zijn wel een stuk saaier dan die van Jillian, maar Kelly van Fitness Blender laat je hard werken! Fitness blender gaat uit van de zogenaamde HIT; high intensity training. Makkelijk gezegd: hartslag versnellende oefeningen afgewisseld met pittige krachttraining. Wat dat betreft lijkt het op de trainingen van Jillian. Verschil is echter dat je met Fitness Blender 4 setjes van elk 20 seconden doet  met steeds 10 seconden rust tussen de 4 setjes. Snap je ‘m nog ;-) ? Ik vind vooral de kortere programma’s van rond 30 minuten van Fitness Blender goed. Superintensief en 30 minuten vol gas, maar dan heb je ook serieus calorieën verbrandt en spieren getraind.   http://www.youtube.com/watch?v=An3c-0tyX2c Fit Sugar.
Fit Sugar is mijn derde favoriete workout sessie. De filmpjes op YouTube horen eigenlijk bij een website die helemaal over fitness en een healthy lifestyle gaat. Ik gebruik Fit Sugar met name als ik moe ben of gewoon niet zo veel energie heb en het dus een tikkeltje rustiger aan wil doen. Ik vind de trainingen van Fit Sugar echt goed vol te houden, het gaat allemaal net even wat relaxter en minder heftig door-door-door. Stuk ga je er dus niet van, maar het zijn prima sessies waar je zeker nadien wel voelt dat je wat gedaan hebt.   Dat zijn eigenlijk mijn 3 favoriete workouts. De filmpjes die ik er bij heb geplaatst zijn maar voorbeelden hè. Er zijn echt superveel andere filmpjes te vinden, variërend in lengte. Probeer het maar eens een maandje 3 a 4 keer per week. Je zult echt verschil gaan zien :-) ! Heb jij nog een leuke tip voor me?

#Sporty #Sporten #persoonlijk #krachttraining #trainen

3 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  07 september 2014 om 18:52

  Die workouts van Fitnessblender doe ik ook vaak. Vooral de tanktoparms workout omdat ie zo lekker tussendoor kan.

  Beantwoorden

 • Mandy

  08 september 2014 om 09:22

  De filmpjes van fitness blender kende ik nog niet, binnenkort eens kijken op YT. Ik doe vaak oefeningen van Blogilates en Tone It Up. In een minuut of 20 train je eigenlijk alles. Fijn als je niet zoveel tijd hebt en toch iets wil doen.

  Beantwoorden

 • Liselotte

  08 september 2014 om 10:28

  Ja, Blogilates van Cassey Ho! Heel hysterisch en Amerikaans, maar een leuke manier van trainen. Je kan elke maand een kalender downloaden, je krijgt dan voor elke dag een aantal korte workout videos.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.