Een hele marathon, waarom?!

Reismeisje 02 november 2013

Hardloopschoenen

Dit weekend wordt de fameuze New York Marathon weer gelopen. Ruim 42 km lang zwoegen, ploeteren, schelden en afzien, maar dan wel met de skyline van the Big Apple achter je. Gaaf toch?! Het is dat ik ’t wat veel van het goede vind om een honderdje of 6 te betalen om een marathon te mogen lopen ;-), maar anders was ik er bij geweest! Maar goed, mijn tijd komt snel genoeg want in april staat de marathon van Rotterdam op de planning. Ik krijg regelmatig de vraag; waarom zou je in godsnaam een hele marathon willen lopen?! Tja. Nou, hierom!

Grenzen verleggen. Ik roep altijd heel hard dat ik in basis sport omdat ik me er gewoon lekker bij voel. Klopt ook, maar er speelt eerlijk gezegd ook wel een competitie dingetje mee. Met mezelf wel te verstaan ;-). Ik vind ’t een uitdaging om elke keer mijn grenzen te verleggen op sportief gebied. Net even een kilo’tje meer kunnen drukken en dus ook 5 km langer vol te houden. Ik ren eigenlijk al zo lang als ik me kan herinneren, dus ’t wordt ook een keer tijd voor die hele marathon ;-).

Mijn lichaam nog beter leren kennen. Ik wil voor ’t eerst serieus gaan trainen op hartslag en daarmee ontdekken waar mijn grenzen liggen qua uithoudingsvermogen. Als je ook hard loopt ken je vast dat momentje wel dat je denkt: laat maar, ik ga lekker even aan de wandel en linea recta naar huis. En dan weet je ook wel dat dat vaak niets te maken heeft met dat je écht niet meer verder kunt ;-). Door te trainen op basis van hartslag weet je precies waar jouw max ligt en kun je jezelf dus ook niets meer wijs maken. Wat dan soms ook wel weer jammer kan zijn…

Ik wil ’t gewoon graag weten! Ik loop al jaren de halve marathon afstand, maar om de een of andere reden heb ik gewoon nog nooit die ruim 42 km gepakt. Of iets dat daar tussenin zit. Ik ben nu op een punt dat ik gewoon graag wil weten of ik een hele marathon uit weet te lopen. Los even van blessures dan hè. Uiteindelijk is hard lopen vanaf bepaalde afstanden een mentaal spelletje met jezelf en ik wil ontdekken of ik dat spelletje kan winnen!

En wat is jouw reden om wel of geen marathon te willen lopen?

#marathon #hardlopen #trainen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.