Duurloop voorbereiding

Reismeisje 22 februari 2014

Duurloop 1

Afgelopen weekend heb ik een halve marathon gerend en meteen even een persoonlijk record neer gezet: 2 uur en 8 minuten :-). Ik ben niet zo’n snelle loper, dus voor mij is dit al heel wat. Die rottige interval trainingen zijn blijkbaar toch nog ergens goed voor! The only way is up vanaf nu. Ook letterlijk in kilometers, want vanaf nu zak ik qua duurloop niet meer onder die halve marathon. Ik heb er net ook weer 25 km op zitten... Alles tot een kilometer of 27 vind ik eigenlijk wel prima, maar als ik denk aan de sessies die over de 30 heen moeten gaan krijg ik ’t toch een beetje benauwd. Nou ja, stap voor stap. Voorbereiding op een duurloop is essentieel om lekker en goed te lopen. Soms kun je er geen pijl op trekken, maar er zijn toch wel dingen die je kunt doen om goed voorbereid te zijn.

 

Vóór je gaat rennen. Eten is natuurlijk het halve werk. Serieus. Zonder goede brandstof kan je lichaam een afstand van boven de 15 km echt niet goed aan. Nu ben ik absoluut geen voedingsdeskundige natuurlijk, maar ervaring heb ik wèl! Meestal zorg ik dat ik de avond vóór ik een duurloop gepland heb staan extra goed en veel eet. Kipfilet, pasta, veel groenten, quinoa; als ’t maar veel eiwitten en koolhydraten bevat :-). ’s Ochtends ontbijt ik meestal met gebakken eieren in combinatie met een plakje roggebrood en een flinke mok thee. Daar ga ik als een malle op! Elk lichaam is natuurlijk anders, zo lang je maar eitwitrijk eet en de boel goed hydrateert.

 

Tijdens het rennen. Bij afstanden vanaf 15 km loop ik zelf met zo’n flesjes gordel. De eerste kilometers is dat nooit zo fijn, maar daarna merk je er niets meer van. Ik draag er zelf eentje van Nathan Trailmix met 2 flesjes die lekker strak tegen je lichaam aan zitten. In totaal kun je zo een halve liter vocht mee nemen tijdens je run. In 1 flesje doe ik altijd water, in ’t andere vermeng ik water met een krachtpoedertje :-). Je kent ’t wel; een soort AA achtig shakeje krijg je dan. Bij mij werkt dat mentaal ook altijd goed; het idee dat ik een ‘krachtdrankje’ drink, geeft me ook instantly kracht zeg maar.

Bij afstanden vanaf die halve marathon neem ik ook iets van een reepje mee. Gelletjes kan ook, maar daar ben ik niet zo dol op. Krijg ik zo’n borrelende maag van, bah.

 

Duurloop 2

Na het rennen. Drink, drink, drink! En dan geen vochtonttrekkende drankjes als koffie of alcohol hè. Water! En eventueel een eiwitpoedertje als je daar blij van wordt. Zelf drink ik altijd veel water en eet ik meteen een salade met kip, een gekookt ei en groenten. Lekker broodje er bij en dan is het tijd voor beetje relaxen. Echt superbelangrijk voor een goed herstel! Dus na een duurloop niet te veel meer doen, goed eten en lekker op de bank hangen met een boek :-).

 

Wat is jouw verste afstand die je ooit hebt gerend?

 

#marathon #Sporty #Sporten #hardlopen #trainen #duurloop

5 reacties

 • Babette

  22 februari 2014 om 13:06

  Hi!

  Via via op jouw blog terecht gekomen. Je schrijft leuk, en vind de info ook heel handig!
  Ben zelf ook een hardloper, langste afstand is 18k, en ga in juni de halve rennen. Bij mij is het vooral mentaal en "tijdnood" dat ik nooit langer ren. Maar deze blogs lezende, met hier en daar wat tips, gaat het zeker lukken!

  Thnx.
  En succes met rennen!

  Babette

  Beantwoorden

 • Rianne

  22 februari 2014 om 15:21

  mijn verste afstand? 300 meter? Haha ik moet echt beginnen met hardlopen! Vind het knap hoor, dat je zulke afstanden loopt!

  Beantwoorden

 • Mandy

  22 februari 2014 om 20:56

  Bikkel! Mooi record heb je gelopen, de rest gaat vast goed komen.

  Beantwoorden

 • WilliamKl

  25 september 2015 om 19:11

  http://buycheapflagylonline.net
  http://cheapalbuterolinhalerforsale.net
  http://lasixandweightloss.net
  http://azithromycin500mgbuyonline.net
  http://lasixforweightloss.net

  Beantwoorden

 • ilijias

  05 oktober 2015 om 14:42

  http://dapoxetinepriligy-buy.org/ - Priligy Dapoxetine <a href="http://hyclatedoxycycline-buy.com/">Doxycycline For Bacterial Vaginal Infections</a> http://lasix-onlinefurosemide.com/

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.