De lekkerste & gezondste pannenkoekjes!
Ik heb dus een lichtelijke fetish voor gezond eten. Ik lees alles wat los en vast zit over voeding en wat ’t voor je lichaam doet. Maarrrrrr: het moet natuurlijk wel lekker zijn ;-). Nu doe je mij sowieso meer een plezier met een zak wortelen dan een liga, maar sommig zogenaamd superfood hoort toch niet echt thuis in mijn opvatting van ‘lekker’ ;-). Ik heb echter nu toch iets lekkers ontdekt! Pannenkoekjes van boekweit! Klinkt misschien wat geitenwollen sok, maar serieus: wat lekker zeg. Ik vind ’t zelf heerlijk als ontbijtje; de avond van tevoren maken en dan alleen even op bakken. Maar je kunt ’t ook prima als lunch of tussendoortje nemen. Hier komt ’t recept, ongeveer voor 6-7 pannenkoekjes.
Wat heb je nodig?
150 gram boekweit
250 ml melk (eigenlijk is sojamelk nog gezonder, maar dat gaat me te ver ;-))
2 eieren
Boter om in te bakken
Bosbessen & honing om er over heen te doen :-)
En dan?
Nou, eigenlijk supersimpel! Klop de boekweit, melk en eieren goed door elkaar. Verhit de boter in de pan en pak een grote soeplepel. Voor 1 pannenkoek gebruik ik 1 soeplepel beslag vol. Zorg dat je de pannenkoek klein houdt; dus niet de hele koekenpan willen vullen. Bak de pannenkoek aan beide zijden lekker bruin. Serveer lekker met bosbessen en honing. Echt heeeeeerlijk!
Marcella
25 november 2013 om 17:13Ik maakte al eens pannenkoekjes met banaan en ei, maar dit lijkt me nog veel lekkerder. Ik ga eens op zoek naar boekweit. Kan wel weer wat extra gezonde voeding gebruiken na een aantal flinke ontbijt én dinerbuffetten :-/
Beantwoorden