De laatste loodjes

04 april 2014

10 dagen 1

OMG. Over 10 dagen ben ik nu gewoon op weg naar Rotterdam. En niet voor een lekker shoptripje, maar voor de marathon. Ahhhhhh! Aan de ene kant kan ik niet wachten tot het zo ver is en aan de andere kant vind ik het doodeng. Want wat als ik ineens toch geblesseerd raak, het die dag 30°C is of ze die gekke dixi wc’s zijn vergeten te plaatsen?! Ik weet natuurlijk ook wel dat die angsten niet bepaald rationeel zijn :-), maar toch.

Afgelopen weekend heb ik mijn langste en laatste duurloop gehad. Het is een tikkeltje korter geworden dan de bedoeling was, maar ik was met de ruim 32 km die op de teller stond tevreden. Ik heb geen enkele duurloop over geslagen, andere trainingen ook eigenlijk niet en over het algemeen vind ik ’t nog leuk ook! Als ik ‘m nu niet ga halen, zal ik plechtig beloven nooit meer zoiets in mijn hoofd te halen. Al moet ik ’t laatste stuk hinkelen, dóór zal ik gaan!

Het enige dat ik nu nog kan doen zijn de laatste mentale en beetje lichamelijke voorbereidingen. Dus vanaf nu…


:-) geen lekker wijntje meer voor mij. Jammer de bammer.

:-) nog meer water en groene thee drinken. Doe ik al wel redelijk veel, maar tandje er bij. Hydrateren die boel!

:-) geen langere afstanden meer rennen. Gisteren heb ik nog 16 km gelopen en zondag doe ik nog een run van 10, maar dan houd ’t echt op. Ik heb voldoende kilometers in de benen en de kans op overbelasting is nu groot.

:-) ga ik proberen uit te rusten! Best moeilijk voor mij, maar rust is nu wel heel belangrijk. Van nature heb ik best veel slaap nodig. Standaard slaap ik wel 8-9 uur per nacht, serieus! Maar ik ga vanaf nu proberen ook tussendoor gewoon even de beentjes omhoog te doen en mijn agenda niet dicht te plamuren.

:-) mag ik veeeeeeeel koolhydraten eten. Nou ja, niet nu meteen, maar vanaf 4 dagen voor de run ongeveer. Dan ga ik zorgen dat meer dan de helft van mijn eten uit koolhydraten bestaat, om zo een stevige basis te hebben voor de marathon.


Tja en verder vertrouw ik er maar op dat ik me genoeg heb voorbereid en mentaal sterk genoeg ben voor die laatste, nare kilometers straks. Heb jij nog tips voor me?


#marathon #Sporty #Sporten #hardlopen #persoonlijk #rennen #training

4 reacties

 • Lisette | Travellust.nl

  04 april 2014 om 09:23

  Wow stoer hoor. Veel heerlijke Italiaans pasta's eten (is vast geen straf!).De enige wedstrijden die ik ooit heb gelopen waren allemaal 5 kilometer :')

  Heel veel succes!

  Beantwoorden

 • Paulien

  04 april 2014 om 09:38

  Gaaf!! Ik heb afgelopen november m'n eerste marathon gelopen in Valencia. Na al die zware trainingen is die marathon best te doen op enkele pijntjes na ;-)
  Het belangrijkste: genieten!!
  Alvast heel veel succes!!

  Beantwoorden

 • Marcella

  05 april 2014 om 20:58

  Ik heb geen tips voor je, ik heb alleen op de fiets ooit 240km in een dag gedaan. Rust en goed eten werkte het beste vlak voor de tocht, dus take care en relax!

  Beantwoorden

 • Jessica

  06 april 2014 om 08:04

  Enige tip: ga genieten :-) Je hebt keihard gewerkt de afgelopen maanden, je kunt het. Heel veel succes en plezier volgende week!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.