5 marathon afspraken met mezelf

Reismeisje 07 februari 2014

Marathon afspraken

De derde week van mijn marathon training zit er al bijna weer op. Het gaat lekker tot nu toe :-). Even afkloppen! Maar serieus; geen last van blessures, ik kom steeds lekker in mijn ritme en zelfs mijn toch wat gehate interval trainingen verlopen soepeltjes. Helemaal prima zo dus. Ik ben ook blij dat ik nieuwe schoenen heb gekocht zeg. Als ik binnen train gebruik ik nu mijn vorige paar en dan voel je pas het verschil. He-le-maal uitgerekt en steunloos. Om de kansen dat ik zo lekker door hobbel tot de marathon zo groot mogelijk te houden, heb ik wel dingen met mezelf afgesproken :-).

1. Stick to the schedule. Als een halve autist volg ik braaf mijn schema. En dan bedoel ik ook echt braaf. Ik doe precies op maandag wat ik volgens schema moet doen en verplaats dat dan dus niet naar dinsdag als ik geen zin heb. Zal wel een soort bijgeloof zijn, maar ik denk gewoon dat je door af te wijken van je schema sneller de klad er in krijgt. En dat moeten we natuurlijk niet hebben :-).

2. Plannen om de trainingen heen. Ik ben nogal een druk baasje, niet zo’n stil zitter. Maar nu de trainingen ook wat meer tijd vragen, plan ik mijn andere afspraken om die trainingen heen. Niet dat ik helemaal geen gezellige borrels meer doe, maar wel alleen als ’t past bij mijn trainingen in die week. Is beter voor me.

3 .Doordeweeks GEEN alcohol. Ok, dit klinkt alsof ik een halve alcoholist ben. Is natuurlijk niet zo :-), maar een goed glas wijn op z’n tijd vind ik wel errug lekker ja. En als we doordeweeks pasta eten, hoort daar wel een glaasje bij vaak. Hoewel ik er verder nooit last van heb, heb ik wel besloten dit te minderen en alleen in het weekend nog een glaasje te drinken. Zonde als ik al dat getrain weer half te niet doe door wijntjes te drinken toch?

4 .Rust, rust, rust. Hm, ben ik niet zo goed in. Toch lees ik over al dat rust bijna het belangrijkste onderdeel is van een marathon voorbereiding. Je lichaam moet natuurlijk ook tijd krijgen om tussendoor te herstellen en daarom schijn je af en toe bijvoorbeeld ook best een (kortere) training te mogen skippen. Dat ben zo 1-2-3 nog niet van plan, maar ik probeer wel regelmatig wat rust te pakken.

5. Zo veel mogelijk buiten rennen. Buiten rennen is toch waar je ’t uiteindelijk voor doet, niet? Ik vind zelf dit seizoen ook ideaal om buiten te trainen, zo lang ’t niet sneeuwt tenminste. Ik word echt supertraag van temperaturen boven de 18°C, dus geef mij maar een lekker vrieskou’tje. Op de interval trainingen na, loop ik eigenlijk altijd buiten.

 

#marathon #Sporten #hardlopen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.