4 gezonde ontbijtjes

21 september 2013

Ontbijtje

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Zegt men ;-). Of ’t nu het belangrijkste is of niet; ik ben gewoon gek op een lekker, goed en soms zelfs stevig ontbijtje. Daar kun je een hele ochtend op door! Natuurlijk ga ik wel voor de gezonde, meest natuurlijke ontbijtjes, want al die bewerkte choco pops, wit brood en hagelslagjes helpen niet echt bij een goed begin van de dag ;-). Heb je ook wel eens zin in een ander ontbijtje? Probeer dan eens één van mijn favorieten!

Hippe hangop met fruit & haver. Ken je dat nog van vroeger; hangop? Een eigentijdse variant maak je met yoghurt, een vergiet en een natte theedoek. Geen grapje :-). Zet je vergiet met de natte theedoek er in, in de gootsteen en giet een heel pak yoghurt er in. Bij voorkeur biologische volle yoghurt. En nu een paar uurtjes geduld hebben. Je kunt dit dus het beste een avondje van tevoren klaar maken…Daarna schep je de hangop in een bak, doe er lekker wat vers fruit bij (mango is een topper!), 2 scheppen havervlokken en eventueel wat honing. Smullen maar!

Groenten eitje. Een omeletje met groenten is een fantastisch begin van de dag! Lekker veel vitamientjes en eiwitten waar je op dóór kunt. Ik eet dit vaak als ik ’s ochtends ga rennen. Je kunt er eigenlijk door doen wat je lekker vindt. Zelf ga ik meestal voor champignons, wat lente-ui en een rood pepertje voor de pit. Superlekker!

Old school havermoutpap. Sommige mensen gruwelen er van; warme pap als ontbijt. Voor mij echter mijn basis ontbijt! Het lekkerste (en gezondste) vind ik eigengemaakte havermoutpap. Ook dit heeft wat tijd nodig, dus je kunt ’t beste een hele bak ’s avonds maken zodat je ’t alleen nog even op hoeft te warmen ’s ochtends. Hoe maak je ‘t? Simpel: je kookt havermout in melk tot het een dikke pap wordt. Sojamelk is beter verteerbaar voor je darmen, dus dat is een goed alternatief voor gewone koeienmelk. Eventueel kun je er wat honing aan toevoegen. Vind je ’t nou te veel gedoe, kun  je ook voor kant en klare Brinta kiezen. 5 minuutjes borrelen en klaar is kees.

Roggebrood met pindakaas. Lekkerrrrrrrr ;-)! Ik houd er van! Simpel en snel te maken en lekker voedzaam. Vooral de biologische pindakaas van AH vind ik superlekker!

#Good food #Lekker eten #gezond #ontbijt

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.