Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Bosnië en Herzegovina

De beste reistijd voor Bosnië en Herzegovina is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer april tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Houd in de maanden juli en augustus wel rekening met mogelijk hoge temperaturen. In het noorden is het iets minder warm.

Bosnië en Herzegovina

Reisadvies

Voor Bosnië en Herzegovina  geldt een positief reisadvies. Ga je hiken? Ga dan niet al teveel van de gebaande routes af. Er liggen nog veel niet-ontplofte mijnen, met name op het platteland. Check voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Bosnië en Herzegovina.

Visa zaken

Voor Bosnië en Herzegovina heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Bosnië en Herzegovina te checken.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
7 en 8 januari Russisch Orthodox Kerstmis
13 januari Orthodox Nieuwjaar
5 en 6 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
25 november Dag van de Republiek
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Sarajevo kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd rond 3.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €175 per persoon via Vliegtickets.nl, Schiphol Tickets of Lufthansa

Dagbudget

Bosnië en Herzegovina kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland. Het blijft echter een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten ziet. Reizen in Bosnië en Herzegovina is iets minder dan de helft goedkoper in vergelijking met Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel:

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.