Weekendje Namen in snapshots

Namen. Of Namur. Want in Franstalig België gelegen. Vanuit centraal Nederland ongeveer 3-3,5 uur rijden. Vorig weekend had ik er een personeelsuitje. Supergezellig :-) . En wat een verrassend leuke stad is Namen zeg! Ok, met een zonnetje ziet alles er fijn uit, maar Namen heeft gewoon een heel mooi, historisch en vooral ook gezellig centrum. Zeker een aanrader dus als je op zoek bent naar een leuk dichtbij weekendje weg, waar je echt het gevoel hebt ergens diep in Frankrijk te zitten! Namen in snapshots:


Namen 1d

Aangekomen in ons hotel! En meteen een dikke aanrader :-) . Het Ibis Namur Centre. Supernetjes, relaxed, kleurrijk hotel voor weinig geld én gelegen in het centrum. Perfect dus!


Namen 2d

Nog even snel werken. Je hebt overal in het hotel wifi, fijn!


Namen 3d

Tijd om de stad in te gaan! We slenteren een beetje door de oude straatjes van Namen en komen dan als vanzelf uit op dit gezellige pleintje. Daar zullen we dit weekend nog wel vaker gaan komen…


Namen 4d

Ook nog een beetje cultureel verantwoord doen ;-) . Namen barst van de mooie kerken. Dit is er eentje in het centrum. Ik houd van de geur van wierook, de prachtige schilderingen en ik brand altijd even een kaarsje.


Namen 5d

Tijd om te eten 8-) ! Het wordt Italiaans bij de Pasta Bar. Aiaiai. Zooooo lekker! Heerlijk. Vooral de antipasti vooraf is een topper en mijn vegetarische papardelle is ook superlekker.


Namen 6d

Next day. Ik sta vroeg op en ren zo’n 3 kwartier door Namen en omgeving heen. Altijd leuk vind ik, om ergens te lopen waar je ’t niet kent. En een heerlijk begin van de dag!


Namen 7d

Na een ontbijtje, nog wat werken en een speurtocht door de stad, is het tijd voor een boottochtje over de Maas. Het was fantastisch weer dus dat boottochtje was helemaal geslaagd!


Namen 8d

Na wat opfrissen is het weer tijd om het centrum van Namen in te gaan. Gezellig zien die straatjes er uit toch? We eten superlekker bij een restaurant waar ik eerlijk gezegd de naam van vergeten ben ;-) . Maakt verder ook niet uit want er is keus genoeg in Namen!


Namen 9d

Na het eten en een drankje op het terras is het tijd om te gaan dansen :-) . Love it! Gelukkig krijg ik mijn collega’s ook mee de dansvloer op en hebben we een supergezellige avond.

En dat was Namen al weer. Een gezellig weekend waarbij Namen me echt heel erg heeft verrast. In positieve zin. Misschien is het niet de eerste stad waar je aan denkt bij een weekendje weg, maar het is echt het overwegen waard. Je kunt er ook nog eens heel goed shoppen en de omgeving moet erg mooi zijn. Ik had er met gemak nog een dagje kunnen blijven hangen in elk geval! Ben je al eens in Namen of een andere Belgische stad in Wallonië geweest? Wat is je favoriet?

Alle reacties

 • paul - 20 september 2014, 11:29

  Ik kan je aanraden Dinant te bezoeken. Iets zuidelijker aan de Meuse. .. .maar namur is zeker de moeite waard.

  • Reismeisje - 20 september 2014, 12:44

   Thanks voor de aanrader!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol - 20 september 2014, 12:44

  Leuk! Inderdaad zou deze stad niet heel snel in me opkomen voor een weekendje weg, maar wel goed om te weten dat het best de moeite waard is!

  • Reismeisje - 20 september 2014, 12:45

   Ja niet iets waar je meteen aan denkt he? Maar wel dus echt een leuke tip!!

 • Marijke | Wanderersblues - 20 september 2014, 14:30

  Hahaha, schandalig dat het een halfuur van bij mij is (Leuven) en ik op een Hollandse blog moet kijken om te ontdekken dat het er supertof uit ziet ;-) Eén van de komende weekends moeten we er toch eens heen rijden. Bergen (Mons) is ook wel een leuke stad in Wallonië!

  • Reismeisje - 21 september 2014, 09:32

   Whahaha! Die is inderdaad leuk :-).

 • Kimber - 20 september 2014, 15:30

  Wat leuk om eens een heel anders Belgische stad te zien! Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar het ziet er echt heel tof uit :D

  • Reismeisje - 21 september 2014, 09:32

   Thanks ;-). Ja echt een leuke verrassing!

 • Simone - 21 september 2014, 07:42

  Nee, stom genoeg ben ik al tig keer langs Namen gekomen maar ben er nog nooit in geweest. Tijd om dat eens te veranderen zie ik al.

 • Mandy - 21 september 2014, 20:11

  Leuke foto's Wendy! Een reis in snapshots vind ik altijd leuk om te zien.

  • Reismeisje - 22 september 2014, 06:41

   Thanks, lief