Walvishaaien spotten in Belize

Guatemala Belize route

Over zo’n 4 weken zitten we in het vliegtuig naar Guatemala :-) . Whoop whoop! Superveel zin in. Zeker ook door jullie reacties, zijn mijn verwachtingen hoog. Het lijkt me een supermooie, authentieke en gewoon gave bestemming. Inmiddels zitten we elke zondag met de Lonely Planets op de bank. Snuffelen naar de leukste plekjes, onontdekte gebieden en te gekke hostels. Love it! Afgelopen zondag hebben we echter ook besloten de route die we in gedachten hadden he-le-maal om te gooien…Niet qua wat we graag willen gaan zien en doen, maar qua volgorde.


Walvishaaien spotten.
En niet zo maar! 2 weken geleden hoorden we namelijk dat je tussen 5 en 15 maart een erg grote kans hebt op het spotten van walvishaaien bij de Zuidkust van Belize. Ai. Dat is er zeker nog eentje op de bucketlist! Op YouTube heb je verschillende, meer dan te gekke filmpjes van duikers met walvishaaien. Wat een enorme en prachtige beesten zeg. Eigenlijk waren we van plan om onze reis in Guatemala te beginnen en linksom de route naar Belize te pakken. Leuk bedacht, maar dan zouden we dus met geen mogelijkheid tussen 5 en 15 maart in het Zuiden van Belize zijn. En dus besloten we afgelopen weekend eens kritisch naar ons reisschema te kijken, om te zien hoe we dit tóch mogelijk kunnen maken. De conclusie was simpel: we doen de route gewoon in omgekeerde volgorde ;-) . Kwam precies goed uit! Dus nu is het idee dat we vanuit Guatemala City meteen rechtsom richting Rio Dulce gaan in het Noorden van Guatemala en dan meteen Belize in. Op die manier halen we het precies om op de juiste tijd in het Zuiden van Belize te zijn. Nu nog hopen dat de walvishaaien ons niet in de steek laten. Tja, het blijft natuurlijk een bijzonder natuurverschijnsel waar wij geen invloed op hebben. Om nog een beetje extra geprikkeld te worden, hier nog een supergaaf filmpje van walvishaaien :-) .


http://www.youtube.com/watch?v=oYDAaLZ7i00

Alle reacties

 • Jeroen - 29 januari 2015, 08:10

  Jaloersmodus is ingeschakeld....
  Hoop dat jullie ze krijgen te zien! Succes daar en vooral lekker genieten!

  • Reismeisje - 29 januari 2015, 10:08

   Haha, thanks Jeroen! Dan staan we gelijk; met die te gekke reis die jij net achter de rug hebt ;-)!

 • Marijke - 29 januari 2015, 08:20

  Wow, lijkt me super! Ik zou ook niet twijfelen om walvishaaien te gaan spotten! Ik duim dat ze er net zijn als jullie er ook zijn... maar de kans lijkt toch groot :)

  • Reismeisje - 29 januari 2015, 10:07

   Ja he. Let's hope so!

 • Linda | Meisje van de Wereld - 29 januari 2015, 09:24

  Dat is echt zo gaaf! Ik heb het een aantal jaar geleden in Mexico gedaan, zo'n bijzondere ervaring... Al kreeg ik het wel even benauwd toen dat grote beest besloot wat dichter aan de oppervlakte te gaan zwemmen. En wij daar snorkelend boven zwommen:-) Ik hoop dat jullie ze gaan spotten, want het is zo'n unieke ervaring!

  • Reismeisje - 29 januari 2015, 10:07

   Owwww, dat klinkt helemaal te gek Linda :-)!

 • Debby - 29 januari 2015, 10:50

  Heimwee, meeeehh ohhhh veel plezierrr

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol - 29 januari 2015, 11:07

  Oooh dit wil ik ook nog eens! En ontzettend leuk dat je naar Belize gaat, ik heb enorme heimwee ;)!

 • Eva - eighty7 - 29 januari 2015, 16:18

  Gaaf! Hopelijk krijgen jullie ze te zien!

  • gerben - 30 januari 2015, 07:44

   Ik hoop het ook zoooo... Thumbs up

 • Sander - 31 januari 2015, 00:07

  De grootste vissen ter wereld, tuurlijk gooi je het schema andersom! Dikke like! En jaloezie natuurlijk ;-) Door de LP's bladeren is de vakantie al begonnen! Veel voorpret gewenst!