Vriendinnenweekend in Amsterdam

Vriendinnenweekend

De titel van dit artikel laat weinig te raden over Knipogen. Over waar ik dit weekend zit. En met wie. Het is tijd voor een gezellig vriendinnenweekend! Morgen ga ik voor 2 dagen naar onze mooie hoofdstad. Amsterdam. Eerlijk is eerlijk. Amsterdam is niet mijn favoriete stad. Voor mij is het te keurig. Te veel toeristen en te weinig Jordaanse rauwheid. Behalve in de Jordaan zelf. Van mij mag het allemaal wat rauwer. Nog meer eigen. Tikkeltje tegendraads ook wel. Dat laat echter niet onverlet dat Amsterdam prachtig is. Dat je er uren kunt dwalen langs de grachten en door vergeten straatjes. Zeker als je alle tijd hebt en het enige doel is te relaxen in fijn gezelschap!

De vriendschap vieren in een heerlijk hotel. Het afgelopen jaar is heftig geweest. De stormen en het verlies waar ik laatst over schreef. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn lieve vriendin. Bijna 20 jaar zijn we in elkaars leven. Opgegroeid en met elkaar verbonden. 2 ogenschijnlijk totaal verschillende types, maar met dezelfde waarden. Het elkaar kunnen zien en waarderen voor wie we zijn. Los van elkaar en samen in onze vriendschap. Zij is degene die me spiegelt. Mij een trap onder m'n kont geeft als ik dat nodig heb. Dingen helder formuleert als ik dat zelf even niet meer kan. Me aan het lachen maakt, tot ik niet meer weet of het tranen van verdriet of blijdschap zijn. Ze is er altijd. Altijd geweest ook. En dat probeer ik haar andersom ook te geven. In het afgelopen jaar zijn we nóg verder naar elkaar toe gegroeid. In tijden van nood is dat wat er kan ontstaan. Het nóg meer verbonden raken. En dat moet gevierd worden Lachen. Daar is het tijd voor. En dus gaan we morgen naar een heerlijk, zalig, fijn hotel: het Schiphol Hilton. Lekker rustig gelegen en met een aantal zálige faciliteiten. Denk aan een te gek Aziatisch restaurant, fijn zwembad, uitgebreide wellness en een lounge met adembenemend uitzicht. Klinkt best fijn toch? 

Mocht je ons 'live' willen volgen, kan dat via Instagram en Twitter. Daar zal ik dit weekend regelmatig foto's posten van ons relax weekendje. En als je nog leuke tips hebt voor Amsterdam, let me know! 

Alle reacties

  • Michel - 02 februari 2018, 09:05

    Zie net dat de attractie 'This is Holland' is geopend. Ligt aan de andere kant van het IJ t.h.v. het CS. Misschien een idee? Hoe dan ook; jullie gaan je ongetwijfeld niet vervelen :) Hoe dan ook: heel veel plezier!!

    • Reismeisjenl - 02 februari 2018, 12:28

      Leuke tip Michel, thanks!