Europa, Frankrijk
01-02-2019

Een fotoreis naar het Zuiden van Frankrijk

Sommige mensen draag je een extra warm hart toe. Nu doe ik dat bij veel mensen , maar er zijn mensen die je nog nét even wat meer gunt. Een extra portie geluk en liefde. Voor mij is Marius zo iemand. Ik ken Marius ruim 7 jaar. Toen liep ik het pand binnen van mijn voormalige werkgever. Waar ik tot en met vorig jaa... Lees meer »

Frankrijk, reisfotografie, fotografie, reizen, europa 0 reacties Reismeisje
03-10-2018

Hoe je visumstress voorkómt

Ik zie mezelf nog zo staan. Op Schiphol. Het begin van onze wereldreis. We hadden een enkeltje op zak naar Brazilië. Via Madrid. Tot zo ver niets aan de hand. Tot we wilden boarden en de dame bij de gate vroeg om een bewijs dat we Brazilië ook daadwerkelijk weer úit zouden reizen. Anders kon ze ons helaas niet toe... Lees meer »

reizen, reistips, backpacken, visa 4 reacties Reismeisje
23-02-2017

7 tips ter voorbereiding op een langere reis

Het is weer tijd voor een gastblog . Dit keer komt Jochem aan het woord. Jochem is een fervent reiziger en heeft al heel wat van de wereld gezien. Inclusief langere tijd rond gereisd. Vanuit zijn eigen ervaring geeft hij vandaag tips ter voorbereiding op het maken van een langere reis. Enjoy!   Hi! Ik ben Jochem L... Lees meer »

reistips, wereldreis, backpacken, reizen 0 reacties Reismeisje
13-11-2016

Inspiratiebronnen voor reizen

Nu onze wereldreis er op zit, schijnen veel mensen te denken dat ik nu wel genoeg van de wereld heb gezien . Think again! De wereld is zo ontzettend groot, divers en prachtig, dat ik volgens mij een leven lang kan blijven ontdekken. Natuurlijk heb ik een bucketlist met specifieke bestemmingen, maar ik laat me ook... Lees meer »

Inspiratie, reizen, backpacken, reistips 12 reacties Reismeisje
Australië, Oceanië
02-11-2016

FAQ: wereldreizen en visa + win 4x een reisvisum voor Australië!

Praktische zaken in combinatie met een wereldreis. Hoe vaak ik daar geen vragen over krijg . Van een reisverzekering tot de fijnste backpack om mee te reizen, geldzaken en wat je doet met je koophuis terwijl je reist; het komt allemaal regelmatig voorbij. Herkenbaar ook, want in de aanloop naar onze wereldreis heb... Lees meer »

wereldreis, visum, reistips, reizen 24 reacties Reismeisje
17-02-2016

8x wat je moet weten voor je gaat backpacken

 Die 5 extra shirtjes en dat extra paar schoenen ga je niet gebruiken. Geloof me. Je loopt grotendeels in dezelfde setjes en het scheelt heel wat gewicht.  Een lakenzak is ALTIJD een goed idee. Het weegt niets, neemt nauwelijks ruimte in beslag en je ben er héél blij mee als je in een of ander cheap ass hostel de... Lees meer »

backpacken, reizen, reistips 5 reacties Reismeisje