14-10-2016

Review voor backpackers; de Kobo Aura H20 e-reader

Het gebeurde op Samoa. We waren op ongeveer 2/3 van onze wereldreis en ik zat lekker in bad. Een van de heel weinige accommodaties waar dat kon, dus ik maakte er meteen grif gebruik van . Heerlijk met een boekje liggen weken. Tot zo ver niets aan de hand...Tot ik schrok van een of ander geluid en prompt m'n e-rea... Lees meer »

review, reizen, backpacken 8 reacties Reismeisje
06-10-2016

Review voor backpackers: outdoor- & reishorloge

Al ongeveer een jaar of vijf ga ik op reis met hetzelfde horloge; een oud Garmin sporthorloge. Daar heb ik altijd veel plezier aan gehad en de belangrijkste functionaliteiten voor een reiziger zaten er op. Zo kun je in het donker de tijd aflezen, had het een goed alarm (heeeeel belangrijk!), was het horloge water... Lees meer »

review, reistips, backpacken 6 reacties
Europa, Spanje
26-10-2015

Caminito del Rey, de gaafste wandeling in Spanje

Laatst schreef ik al een artikel over een gave roadtrip door het Zuiden van Spanje. Tijdens die roadtrip stond ook "het weggetje van de koning" op het programma; de Caminito del Rey. Nadat dit pad 15 jaar gesloten is geweest vanwege 5 dodelijk ongelukken  , is het dit jaar weer geopend. Het oorspronkelijk pad, of ... Lees meer »

hiken, wandelen, bergen, Kloof, Kiosko, Caminito del Rey 2 reacties Jeroen Olthof
13-09-2015

Backpacker zonder backpack

Wat precies maakt je nu tot backpacker? Is dat slapen in het goedkoopste dorm dat je kunt vinden? Je voor zo weinig mogelijk geld van A naar B verplaatsen? Of heeft het te maken met je manier van reizen? Ik ben geneigd te zeggen het laatste. Backpacken is een manier van reizen waarbij je flexibel bent en je je gem... Lees meer »

reizen, backpacken, review, the north face 5 reacties Reismeisje
04-06-2015

Tip voor muziek op reis

Op reis zijn er soms lange reisdagen. Heel lange reisdagen. Busrit van 8 uur, treinrit van 12 uur; in veel landen is dat geen uitzondering. Ik houd van die reisdagen. Hoe vermoeiend het soms ook kan zijn, ik ben gewoon gek op het reizen zelf. Steeds wisselende landschappen aan je voorbij zien trekken, verschille... Lees meer »

reizen, backpacken, muziek, review, reistip 3 reacties Reismeisje
17-05-2015

Backpacken op berg- of trailrunschoenen?

Als backpacker kies je waarschijnlijk vaak voor gemak. Lekker praktisch en comfortabel :-P . Ik tenminste wel. Of het nu gaat om kleding, een dagrugzak of schoenen; ik let er in de eerste plaats toch vooral op of het een beetje functioneel is. Straks zit ik daar boven op een berg kou te lijden, omdat ik zo nodig... Lees meer »

reizen, backpacken, persoonlijk, guatemala, belize, trailrun, hiken, review 16 reacties Reismeisje