Persoonlijke voornemens voor 2018

 Voornemens 2018

En daar zijn we dan; aanbeland in een nieuw jaar Lachen. 365 dagen om te genieten, leuke dingen te doen, te lachen, mooie herinneringen te bouwen en er het allerbeste van te maken. Waar je ook staat in je leven en hoe je afgelopen maandag ook 2018 in bent gegaan, ik wens je dit allemaal toe. Hoewel ik absoluut niet van de goede voornemens ben, vind ik zo'n nieuw, fris jaar altijd wel een mooi moment om bewust stil te staan bij dat wat je niet meer wilt en dat waar je juist meer aandacht aan wilt besteden. En dus blog ook ik vandaag over de, soort van, voornemens die ik voor 2018 heb. Komen ze!

Minimaal 2 fijne boeken lezen per maand. Klinkt misschien wat bleu, maar ik ben echt gek op lezen. 5 minuutjes wachten op de pasta? Ik lees snel even 3 pagina's. Dat dus. Ondanks dat ik me echt kan verliezen in een goed boek, fictie of niet, maak ik er op de een of andere manier toch nog relatief weinig tijd voor. Dat gaan we in 2018 dus anders doen!

Zo min mogelijk sociale dingen plannen. Eerlijk is eerlijk; dit is een lastige voor mij Knipogen. Ik ben namelijk nogal van de gezellige etentjes, even een kopje koffie in de stad of een lekkere lunch met vriendinnen. Tel daar bovenop dat ik best een drukke baan heb met dito afspraken en mijn agenda zit best vaak vol. De laatste maanden van 2017 ben ik daar al bewuster mee bezig gegaan en dat ga ik dit jaar zeker voort zetten. Zo min mogelijk plannen, max 2 afspraken per week en verder loopt het zoals het loopt. Ik denk dat dat een bak rust geeft en bovendien leuke, spontane dates oplevert die goed in dat moment passen.

Voornemens 2018 yoga

Hardlopen zonder druk van een marathon en wekelijks ashtanga yoga. De afgelopen jaren sportte ik veel. Zeker 4x per week en bij vlagen behoorlijk pittig. In het weekend rende ik standaard zo'n 20-25 kilometer, doordeweeks gerust nog eens een keertje 10 en nog een lekkere interval training van 5 kilometer. Plus de krachttraining die er bij deed. Ansich hoeft dit helemaal niet verkeerd te zijn, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het echte plezier in lichamelijk bezig zijn wel was verloren. Geen idee waarom ik nog voor een marathon wilde trainen. En maar door gaan. Vooral niet denken; moet ik dat niet eens even opnieuw gaan overwegen Knipogen? Tot de afgelopen maanden dus. Ik ben zelfs een tijdje helemaal gestopt met wat dan ook. Ondertussen ren ik weer lekker 2x per week en ben ik zonder enige regelmaat weer met ashtanga yoga begonnen. Komend jaar wil ik hier lekker mee door gaan. Gewoon heerlijk 10-15 kilometer lopen omdat dat lekker voelt. Geen druk, geen wedstrijden, gewoon lekker rennen. In combinatie met die ashtanga yoga. Fijn.

Meer eten en drinken, minder kleding en randzaken. Ik ben geen grote spender op zich. Geld zegt me ook niet veel, maar toegegeven; ik kan soms echt geld uitgeven aan dingen die ik niet echt nodig heb. Of belangrijk genoeg vind. Kleding, tijdschriften, dat soort dingen. En toch doe ik 't dan. In 2018 wil ik bewuster met mijn uitgaven om gaan en proberen een beetje vandaan te blijven bij steeds maar iets kopen zonder er even kort over na te denken. Daar en tegen wil ik juist graag meer uitgeven aan eten en drinken Lachen. Sowieso omdat ik een bourgondiër ben, maar ook omdat ik het belangrijk vindt bewust voedsel te kopen. Te kijken naar de herkomst, te bedenken of het me ook echt voedt. Plus gewoon heerlijk te genieten op het zoveelste terrasje. Omdat ik er blij van word!

Veel meer schrijven. Als je mij als kind vroeg 'wat wil je worden?', antwoordde ik jarenlang; 'schrijfster'. Ik liep altijd met een notitieboekje en een pen rond. Schreef korte verhaaltjes. Gedichtjes. Over van alles. De afgelopen jaren ben ik dat een beetje verloren. Door de drukte in mijn leven, maar ook omdat Reismeisje een deel van die schrijfbehoefte in begon te vullen. Maar eerlijk is eerlijk; hoe leuk ik Reismeisje ook vindt om te doen en hoe persoonlijk het ook is, het heeft niets te maken met die drang om gevoelens in woorden te vatten. In 2018 wil ik daar weer bewuster mee bezig gaan. Niet omdat ik denk de nieuwe Saskia Noort te worden, maar omdat het gewoon bij me hoort. En ik er blij van wordt Lachen.

Voornemens 2018 buiten

Meer buiten zijn. Ik ben een echt buitenmens. Ik houd van alle seizoenen en kan echt genieten van mooie natuur. Regen op je huid, wind door je haren, gras tussen je tenen. Door mijn werk zit ik een groot deel van de week binnen. Tussen 4 muren. Prima, maar niet per se heel gezond. Of lekker. In 2018 wil ik echt veel meer naar buiten gaan. Als het overdag nauwelijks is gelukt, dan toch in elk geval door 's avonds nog even een wandeling te maken. Gewoon, de natuur ervaren.

Leuke, korte reisjes maken naar bijzondere plekken. De afgelopen jaren hebben vooral in het teken gestaan van verre reizen, waarbij we minimaal 3 weken op pad gingen. 2x per jaar. Met als absoluut hoogtepunt onze wereldreis van bijna 10 maanden. Helemaal te gek en ik had het voor geen goud willen missen, maar ik heb nu ook wel zin in wat kortere reisjes. Leuke stedentripjes, een weekendje naar de Waddeneilanden, roadtrippen door Scandinavië. Dat soort dingen. Natuurlijk zal ik altijd gave, verre reizen blijven maken. 2018 mag echter ook best een tikkeltje anders dan anders zijn daarin Knipogen.

♥ Tot slot; make it count! Dat is echt mijn motto voor 2018. Wat ik ook doe, welke weg ik ook bewandel, welke keuzes ik ook maak en waar ik mijn aandacht ook aan geef: zorg dat het telt. Elke seconde. Altijd.

Vertel, wat zijn jouw voornemens voor 2018?

 

Alle reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst