Over trouw zijn aan jezelf

Wendy 2

Trouw zijn aan jezelf. Wat is dat eigenlijk? Tot een jaar of 2 geleden was ik er niet mee bezig. Het kwam niet eens in me op. Ik leefde gewoon mijn leven. Was gelukkig. Blij met mijn familie en vrienden, baan, huisje en dankbaar voor al die mooie reizen. En toen kwam die wereldreis. Die lang verwachte reis. We maakten 'm, hadden de tijd van ons leven en kwamen terug. Terug in Nederland. Naar diezelfde fijne familie en vrienden, die leuke baan en dat heerlijke huisje. En toen. Toen klopte het ineens niet meer. Het voelde als een oude jas die onverwacht niet meer past. Niet meteen. Het groeide geleidelijk. Schuurde en wreef op plekken waar het dat nooit eerder had gedaan. Ondertussen veranderde mijn baan, overleed mijn oma en startte ik met een opleiding over authentiek leiderschap. Vanuit je kern. Je eigen, unieke kern. Ik had geen idee waar ik aan begon. Maar er was geen weg meer terug. Dat had ik al snel door. Dat wilde ik ook niet. Instinctief voelde ik aan dat deze periode me veel zou gaan brengen. Dichter bij mezelf. Wat broodnodig was. Want in al dat geluk de jaren daarvóór, was er ook iets ontstaan. Mijn leven was groots geworden. Vol. Intens. Vluchtig ook. Altijd maar dóór. Nieuwe prikkels. Andere richtingen. Het hoorde bij mijn leven en ik dacht dat het ook bij mij hoorde. Waarom zou ik me anders zo gelukkig voelen?

Wendy2

Omdat ik dat ook wás. Ik wás gelukkig. Had niet door dat mijn leven een wending had genomen waarin ik zelf niet meer aan het roer stond. Dat ik feitelijk keuzes maakte die niet per sé de mijne waren. Het was ook niet echt dat ze het niet waren. Het was gewoon meer dat ze me op een bepaalde manier leken te overkomen. Niet gebaseerd op mijn eigen intuïtie. Op dat wat goed voelt. Mijn hersens deden al het werk. En ik liet het allemaal gebeuren. Tot dus dat moment na die wereldreis. Toen alles op losse schroeven kwam te staan. Ik ontdekte dat ik eigenlijk weinig mild voor mezelf was geweest de afgelopen jaren. Dat altijd maar door gaan. Omdat ik dacht dat dat zo hoorde. Omdat ik aan verwachtingen wilde voldoen. Ook aan die van mezelf. Die weer gebouwd waren op de aannames over anderen. Los van of die klopten of niet, het zou niet mee mogen spelen. Niet in je eigen keuzes. Niet op de allesoverheersende manier waarop dat bij mij het geval was. Ik viel in een gat. Of eigenlijk sprong ik. Dat was misschien wel mijn eerste, écht authentieke keuze sinds lange tijd. Die angstige maar ow zo weloverwogen sprong in het onbekende. Ik praatte veel met de lieve mensen om me heen. Rotsen in de branding. Ik zocht de stilte op. Geconfronteerd met mezelf en mijn angsten. Ik ontmoette nieuwe mensen met andere inzichten. Een frisse blik kan soms wonderen doen. En langzaam kreeg ik weer grond onder mijn voeten. Ontdekte ik opnieuw waar ik zelf blij van word. Dat ik daarvoor mág kiezen. Dat ik daarin geen verantwoording verschuldigd ben aan anderen. Alleen aan mezelf. Dat het me juist ook een fijner mens maakt door helder en congruent te zijn in mijn keuzes. Dingen uit te spreken in plaats van in te slikken. Voor de lieve vrede. Ondertussen van binnen een storm veroorzakend. Ik herontdekte mijn liefde voor schrijven, dansen, de natuur, koken en ashtanga yoga. Dingen die ik wel wist en deels ook al deed, maar waar ik mijn gevoel in was verloren. Ik deed 't met mijn hoofd. En ik ontdekte dat dát precies is wat niet bij me past. In mijn hoofd zitten. Dat mijn intuïtie me al van mijlen ver aangeeft of iets klopt of niet. Of ik ergens blij van wordt. Of iemand me iets geeft. Of iets goed voor me is.

Precies dat is voor mij trouw zijn aan jezelf. Bij je gevoel zijn. Dat kloppende hart volgen, wat altijd weet dat het beste voor je is. Soms wat afstand kunnen nemen van situaties en in alle rust een beslissing maken. Reflecteren. Regie pakken. Eerlijk zijn. Stevig en congruent. Ik zal altijd iemand zijn die waarde hecht aan de mening van de mensen om me heen. Ik zal ook altijd moeite moeten doen om me daar niet al te veel door te laten leiden. Of te raken. Dat is wat bij me hoort. En dat is ok. Ik weet nu alleen ook wat trouw zijn aan jezelf echt betekent en dat laat ik nooit meer los ♥.

Een persoonlijk verhaal. Misschien herken je 't. Misschien niet. Fijn als je dat hier wilt delen!

Alle reacties

 • Jeanette - 17 mei 2018, 09:11

  Zo herkenbaar

  • Reismeisjenl - 17 mei 2018, 13:08

 • Rita - 17 mei 2018, 09:58

  Mooi!

  • Reismeisjenl - 17 mei 2018, 13:08

   Dank Rita

 • Mariska - 17 mei 2018, 11:45

  Herkenbaar. Veel trainingen gehad waardoor
  mij best wel een spiegel wordt voor gehouden en die spiegel is niet altijd fijn maar wel leerzaam. En je moet er niet wat mee, je mag er iets mee doen. Het heeft mij geleerd om dingen te doen vanuit mijn hart, mijn intuitie en ik vertrouw op een oeroud instinct. Dichtbij mezelf blijven
  Geen dingen doen omdat het zo hoort maar dingen doen omdat je ze wil doen. En dan doe je dat vanuit je hart. Hoop voor je dat je in de toekomst keuze maakt die je maakt met je hoofd en je hart. En die goed voelen in alle opzichten. Je mag t ook benoemen dat je een keuze maakt en dat je niet weet waarom maar wel dat het jouw keuze is op dat moment.

  • Reismeisjenl - 17 mei 2018, 13:09

   Prachtig gezegd Mariska!

 • Renate - 17 mei 2018, 13:54

  Tranen in mijn ogen. Heel mooi geschreven en zo herkenbaar

  • Reismeisjenl - 17 mei 2018, 15:35

   Jemig, wat mooi om te lezen...Dank Renate.

 • Sanne - 17 mei 2018, 23:15

  Wat heb je dit mooi en pakkend omschreven! Knap hoe je de dingen aan gaat en aan pakt. Herken mezelf er enorm in! Ik ben nog niet zover, maar ben hard op weg :)

  • Reismeisjenl - 18 mei 2018, 12:28

   Wat een lieve reactie Sanne. Dank! Volg je hart zou ik zeggen ;-).

 • Josef Lewis - 18 mei 2018, 04:31

  Good-day, I'm Josef Lewis. A reputable, legitimate & accredited lender. We give out loan of all kinds in a very fast and easy way, Personal Loan, Car Loan, Home Loan, Student Loan, Business Loan, Inventor loan, Debt Consolidation. etc

  Get approved for a business or personal loans today and get funds within same week of application. These personal loans can be approved regardless of your credit and there are lots of happy customers to back up this claim. But you won’t only get the personal loan you need; you will get the cheapest one. This is our promise: We guarantee The lowest rate for all loans with free collateral benefits.

  We strive to leave a positive lasting impression by exceeding the expectations of my customers in everything I do. Our goal is to treat you with dignity and respect while providing the highest quality service in a timely manner. No social security Number required and no credit check required, 100% Guaranteed. Kindly respond immediately using the details below if interested in a loan and be free of scams..

  Email: progresiveloan@yahoo.com
  Call/Text +1(603) 786-7565 thanks


 • Sharon - 19 mei 2018, 08:08

  Heel herkenbaar! Het is inderdaad lastig om dicht bij jezelf te blijven in de stroom van prikkels in ons "snelle" leven tegenwoordig. Ook de verwachtingen die je jezelf daarbij oplegt herken ik heel erg. Hoort dit wel, wat is nu de beste keuze etc.. Heel goed dat je dit inzicht hebt gekregen! Zolang we ons zelf eraan blijven herinneren dat het allemaal slechts keuzes zijn en geen bepalingen waar een goed of slecht aan hangt voelt alles een stuk lichter :) mooi geschreven!

  • Reismeisjenl - 19 mei 2018, 19:28

   Dank Sharon ♥. Heel lieve en mooie reactie. En je hebt helemaal gelijk!

 • Dominique || dominiquetravels.com - 23 mei 2018, 16:48

  Heel herkenbaar! Ik ga in gesprek met een coach om aan de slag te gaan met mezelf, want hoe ik de afgelopen jaren mezelf voorbij gerend ben, kan het eigenlijk echt niet meer. In veel opzichten ben ik gewoon even helemaal op. Er is werk aan de winkel :-)

 • Claudia - 17 januari 2019, 18:01

  Ik denk dat veel mensen, vooral in deze gehaaste maatschappij, alleen maar doorgaan. Dat is wat van je verwacht wordt. Dus dan volg je braaf. Ga je buiten de lijntjes, kies je voor jezelf, dan hebben veel mensen een oordeel klaar. Je houdt je niet aan de regels, je bent maar raar dat je dingen doet die jij leuk vind.

  Het maakt niet uit wanneer het moment komt dat je leert en voor jezelf kiest. Bij de één is dat sneller dan bij een ander. Soms heb je situaties nodig om je tot het besef te laten komen. Misschien niet eens besef, maar een moment waarop je een nieuwe jij gaat creëeren.

  Ik vind je moedig! Ben super blij voor je dat je al je stappen hebt gezet, ondanks het onzekere en ik ben trots op je :) Ik hoop van harte dat alles waar je nu doorheen gaat en eerder doorheen ging, je maken tot een persoon die nu bij je past en die je graag wilt zijn.

  Kies voor jezelf!