Laagste en heetste punt in Afrika

18 oktober 2013

Danakil Depressie


Ooit gehoord van de Danakil Depression? Dit stukje gortdroge land in ’t uiterste Noorden van Ethiopië is met -155 meter het laagste punt op het Afrikaans continent. Tijdens mijn reis naar Ethiopië ben ik hier helaas niet geweest, omdat dit een nogal betwist gebied is. Dat ansich houd mij niet tegen ;-), maar letterlijk een week voor wij naar Addis Abeba vlogen werd een groep toeristen bij de Danakil Depression ontvoerd en deels neer geschoten. Dat hebben we toen maar even van ’t lijstje geschrapt. Wel superjammer, want ’t moet toch een uniek stukje Aarde zijn! Naast de prachtige, soms bizarre kleuren en frequente hotsprings is ’t zeker ook de moeite waard vanwege de inheemse bewoners: de Afar. Met 1,7% vormt de Afar een kleine minderheid onder de Ethiopische bevolking. Ze staan echter ook bekend als één van de sterkste volkeren in Afrika. Dat moet ook wel als je jaar in jaar uit overleeft met slechts 150 mm regen per jaar (!)  en een gemiddelde jaartemperatuur van 36°C! Gemiddeld! Onvoorstelbaar toch?


Mocht je een keer in de Hoorn van Afrika zijn, zou ik zeker dit bijzondere stukje van de wereld niet over slaan. Informeer van tevoren goed naar de veiligheid en ruim er wat tijd voor in. Het is nog wel een hele klus om er te komen. En verder: geniet ;-)!


#Afrika #ethiopie #reistips #Danakil despression

1 reactie

  • We Are Travellers

    18 oktober 2013 om 17:17

    Wow heftig verhaal van die toeristen, maar de foto ziet er inderdaad wel indrukwekkend uit!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.