Ik ga mijn droom achterna!

Yoga

Een paar weken geleden schreef ik al even over het volgen van mijn droom in Zuid-Spanje. Wát een leuke reacties kreeg ik van jullie ♥! Dank daarvoor. Die droom ging over iets wat ik al tien jaar doe. Op en af, dat wel. Ashtanga yoga. Een dynamische vorm van yoga, waar ik superveel plezier aan beleef. Het begon als tegenpool voor het vele sporten. Hardlopen vooral. Een manier om mijn spieren te verlengen en mijn lijf soepel te maken. Dat werkte. Maar het bracht me zo veel meer. Meer balans, kracht en een bepaald bewustzijn van mijn lichaam. Hoe het voelt. Dat het slim is. En vaak sneller dan het licht weet wat goed voor me is en wat niet. Ik begon er van te dromen om een opleiding voor ashtanga yoga docente te doen. Het werden gedachten. Rationeel en malend. Dan moest ik er toch wel meteen les in gaan geven? En wat als ik het niet wist te combineren met al die andere dingen in mijn leven? Wat als ik er niets van bakte ook? Wég was mijn droom. Niet het verlangen zelf, maar de wens het ook daadwerkelijk te gaan doen. Te veel beren op de weg. Tot dit jaar. Die droom was er weer. Dat diepe verlangen er meer over te leren. Over de filosofie achter ashtanga yoga, de manier waarop er naar het lichaam wordt gekeken, hoe het je rust kan brengen in een overprikkeld hoofd, de boeddhistische inslag. En ineens waren die andere vragen er niet meer. Door de persoonlijke ontwikkeling die ik zelf door heb gemaakt de afgelopen 1.5 jaar. Ze waren niet meer relevant. Ik kan ze zien voor wat ze zijn. Ze hebben niets te maken met dat diepe verlangen. Met de simpele blijdschap die ik er bij voel. 

Who cares wat ik er mee ga doen? Mijn ♥ slaat er sneller van en dat is genoeg. Ik heb vertrouwen. Wat er ook gebeurt en wat ik er ook wel of niet mee zal gaan doen.

En nu sta ik hier. Bijna aan de vooravond van dat grote avontuur. Van het werkelijkheid laten worden van die droom. Ik heb namelijk besloten het écht te gaan doen! Het kostte wat geregel links en rechts. 28 dagen van 's ochtends tot 's avonds complete focus. Op de asana's (houdingen), de achterliggende filosofie, anatomie, meditatie en het vormen van je eigen lesprogramma. Op dat wat bij me gaat passen. De dagen zijn er lang. Om half 8 sta je op je mat en 12 uur later sluit je met een diner af. 5 dagen per week. Op zaterdag een halve dag en de zondagen zijn vrij. Het lijkt me pittig. Intensief. Lichamelijk én mentaal. Misschien zelfs bij vlagen confronterend. Maar bovenal lijkt het me fantastisch! Leerzaam, boeiend en verrijkend. Daar in het Zuiden van Spanje. Een klein, nietszeggend plaatsje tegen de grens met Portugal. Plek voor 10 mensen met voor mezelf een privé kamer. Een zwembadje, mooie uitzichten en wijngaarden in de omgeving. Meer is er niet. 

Ik kan niet zeggen wat dit voor me betekent. Het voelt als een groot cadeau. Een cadeau voor mezelf. Eentje wat ik gedurende die 28 dagen langzaam uit zal pakken. Vol verwachting en enthousiasme. Het voelt als iets wat ik mezelf heerlijk ga gunnen. Deze ruimte en dit cadeau. En ik ben dankbaar voor de mensen om me heen die dit op hun eigen manier mogelijk maken voor me. Mee bouwen aan de omstandigheden en me steunen waar ze kunnen. Ik ben er van overtuigd dat deze ashtanga teacher training, zoals het zo mooi heet, me van alles zal gaan brengen. Ik zal er over gaan schrijven. De komende tijd én als ik in oktober ga starten. En wie weet komt er daarna iets op gang, you never know Knipogen.

Ik ben benieuwd wie van jullie deze vorm van yoga kent en/of beoefent? Wat vind je er van?

Alle reacties

 • Mariska - 03 augustus 2018, 07:55

  WoW wat gaaf. In alle opzichten. Een kadootje voor jezelf waar je heel lang wat aan hebt. Ga je ook 28 dagen offline? Geniet van deze ervaring, Grenzen opzoeken lichamelijk en geestelijk. Geniet!!!

  • Reismeisjenl - 03 augustus 2018, 08:07

   Dank Mariska ♥. Nee, ik ben niet van plan al die dagen offline te gaan. Het lijkt me leuk om tussentijds wat te delen over wat het met me doet en wat ik ervaar, maar het zal absoluut wel minder zijn.

 • Laura - 03 augustus 2018, 09:00

  Supergaaf Wendy!
  Ben ontzettend benieuwd!!
  Hou ons op de hoogte;)

  • Reismeisjenl - 03 augustus 2018, 09:32

   Lief Laura ♥

 • Maartje - 03 augustus 2018, 09:14

  Wat superleuk om te lezen, en herkenbaar!
  Afgelopen jaar zijn mijn vriend en ik op reis geweest met onze camper, het was een mooie tocht op alle gebieden!
  Al zolang ik me kan herinneren interesseert het boeddhisme mij en deze levenswijze. Tijdens mijn reis is dat nog meer ontwikkeld en verdiep ik mij er nu veel meer in. Soms zie ik door de bomen het boos niet meer en vraag ik mij ook af, hoe?!
  Deze vraag wil ik graag naast me laten liggen en daar niet naar op zoek gaan. Al geruime tijd ben ik bezig met yoga en sinds kort begonnen aan een mindfulness cursus! Eind september ga ik naar een retreat in Zeeland!
  Ik vind het heerlijk allemaal en het helpt mij enorm! Zelf wil ik ook heel graag een teacher opleiding gaan doen, nu op zoek welke er bij bij past en waar ik deze wil gaan doen! Leuk om jou reis hier naartoe te kunnen gaan volgen! Ga ik zeker doen!
  Geniet! Liefs Maartje

  • Reismeisjenl - 03 augustus 2018, 09:35

   Wat gaaf om te lezen Maartje. Dank voor het delen. Ik kan me goed voorstellen dat het je wat brengt, dat herken ik goed in je verhaal. Veel succes er mee en ik ga zeker van alles delen over mijn reis.

 • Maartje - 03 augustus 2018, 09:19

  Ik zie een aantal typfouten, zal de volgende keer met iets meer aandacht typen

 • Stefanie - 03 augustus 2018, 10:55

  Wat leuk om te lezen dat je je droom achterna gaat. Zelf ben ik nu bezig met mijn teachertraining in Rishikesh, nu net 2 dagen erop zitten en het is inderdaad een ervaring op zich. Ik had precies hetzelfde als dat jij had, het gevoel dat je er dan meteen wat verder mee moet, toen ik me besefte dat het niet zo was en het ook om de ervaring en verdieping kon zijn voor mezelf besloot ik dat ik het dit jaar wilde doen.

  • Reismeisjenl - 03 augustus 2018, 17:53

   Wat gaaf Stefanie! India heb ik idd ook naar gekeken, de bakermat

 • Jeroen - 03 augustus 2018, 11:40

  Mooi hoor Wendy, dat je je droom waar gaat laten worden. Mijn vrouw heeft ook diverse stappen genomen waar ze vaak aan dacht en die hebben haar veel gebracht.
  Wat ik je wel zou willen aanraden: laat deze ervaring maximaal tot je komen en stap in de echte wereld van gevoel, meditatie en overtuiging. Volgens mij kan dat alleen maximaal als je terug gaat naar de essentie van zijn. En je even online los maakt. Zal je een ongekende rust geven en de impact van deze mooie 28 dagen enorm vergroten.
  Dat wens ik je echt toe!
  Heel veel succes, plezier en inzichten gewenst.

  • Reismeisjenl - 03 augustus 2018, 17:54

   Wat mooi gezegd Jeroen. Dank!

 • Dominique || dominiquetravels.com - 03 augustus 2018, 12:42

  Ja, super leuk dat je ervoor gaat! Je moet toch echt gewoon je hart volgen en dingen doen die goed voelen! Ik ben benieuwd hoe het bevalt, het klinkt in ieder geval al super!

  • Reismeisjenl - 03 augustus 2018, 17:55

   Lieffff

 • Linda - 05 augustus 2018, 12:12

  Heel mooi dat je dit gaat doen. Ashtanga een poosje gedaan, maar mijn lijf vindt vinyasa fijner! ;) Ik volg je trip heel graag, benieuwd en aftel-ze!

  • Reismeisjenl - 06 augustus 2018, 07:35

   Thanks Linda!

   • Maartje - 06 augustus 2018, 10:51

    Wat gaaf! Veeeeel succes!! Lijkt mee en prachtig mooi iets. Doe je zoiets gevoelsmatig wel samen met Gerben of is het echt iets voor jou helemaal alleen?

    • Reismeisjenl - 06 augustus 2018, 13:43

     Dank Maartje ♥. Dit is iets wat ik echt voor en op mezelf doe. Ik zal er regelmatig over schrijven op Reismeisje!

 • Femke - 06 augustus 2018, 11:50

  Dit kun jij lieverd! Maak er een mooi en verrijkend avontuur van! Dikke kus Fem

  • Reismeisjenl - 06 augustus 2018, 13:44

   ♥♥♥Dank lieve Fem. Je bent een schat!