Hoe staat het met Reismeisje en het bloggen?

Reisbloggen3

Ruim 4 jaar geleden begon ik met Reismeisje. Gewoon een beetje schrijven over reizen, hard lopen, yoga, lekker eten en wat me verder maar bezig hield. Al snel schreef ik vrijwel alleen nog maar over reizen en blogde ik vrijwel dagelijks over de mooie bestemmingen die we ontdekten. Ondertussen werkten we ook voorzichtig aan toe naar een langere reis. Een droom die altijd al bij ons leefde. In 2014 gebeurden er wat dingen in ons persoonlijke leven, waardoor we besloten dat 2015 het jaar moest gaan worden. Het jaar waarin we onze backpack zouden pakken en voor een jaar de wereld over zouden gaan reizen. Die reis maakte dat ik ook op een andere manier tegen Reismeisje aan begon te kijken. Wat als we al reizende van Reismeisje zouden kunnen leven? Niet om er loaded van te worden natuurlijk Knipogen, maar dat het ons in staat zou stellen onze reis in elk geval deels te bekostigen. Uiteindelijk is dat ten dele gelukt en kregen we onderweg nog allerlei andere ideeën waarmee we aan de slag wilden gaan. Je zou denken dat je daar tijdens een jaar reizen voldoende tijd voor hebt, maar niets was minder waar...Het reizen zelf kostte veel tijd en daarnaast vond ik het belangrijk om de hele reis zo intens mogelijk te beleven. Gevolg: we keerden terug naar huis met een hart vol herinneringen en een hoofd vol ideeën. 

Bloggen in het dagelijkse leven. Terug in Nederland werden we best snel weer opgeslokt door het dagelijkse leven hier. Werk, familie, vrienden, sporten, huishouden. Je kent 't wel. Hoewel ik vanaf het begin af aan echt besloot niet te veel mee te rennen in de ratrace die we soms creëren met elkaar hier, ontkom je er niet altijd aan. Ik merkte dat het bloggen daardoor wat op een tweede plan kwam en ik het voor het eerst in al die jaren soms lastig vond om inspiratie te vinden. En toen gebeurden er een aantal dingen in mijn privé leven waardoor ik echt keuzes moest gaan maken. Keuzes waar ik mijn tijd aan wilde en ook kon besteden. Dat is het punt geweest waarop ik open met jullie deelde dat ik terug zou gaan naar 3-4 artikelen per week. Laat staan dat er nog ruimte was voor al die gave ideeën en dingen om Reismeisje heen...Ondertussen zijn we een paar maandjes verder en heb ik voor mezelf een modus gevonden in het bloggen. In het begin was ik best bang dat jullie veel minder vaak op Reismeisje te vinden zouden zijn en dat ik bijna geen nieuwe bezoekers meer zou kunnen aantrekken. Dat bleek gelukkig beiden niet zo te zijn Lachen. Natuurlijk groeit Reismeisje minder sterk dan de jaren hiervoor, maar de groei is er nog steeds. En belangrijker: ik heb mijn inspiratie terug en voel me goed bij die 3-4 artikelen per week. De komende tijd zal ik dit dus op dezelfde manier blijven doen. Ik wil jullie echt onwijs bedanken voor het feit dat jullie niet zijn afgehaakt en nog steeds heel regelmatig op Reismeisje te vinden zijn. Zonder jullie bestaat mijn blog immers niet. Een dikke bedankt en veel liefs voor jullie!

Alle reacties

 • Rita - 29 september 2017, 15:53

  Goed gedaan!

  • Reismeisjenl - 29 september 2017, 16:49

   Dank Rita!

 • Dominique || dominiquetravels.com - 30 september 2017, 18:53

  Goed dat je je eigen ritme gevonden heb! Ik zal de blog braaf een aantal keer per weken bezoeken, ik vind de artikelen die je schrijft en de foto's die jullie delen altijd super inspirerend!

  • Reismeisjenl - 03 oktober 2017, 14:20

   Superlief Dominique! Dank...

 • Janet - 01 oktober 2017, 09:20

  Fijn dat je je ritme hebt gevonden. Ik vind 3-4 artikelen per week nog steeds veel hoor ;)

  • Reismeisjenl - 03 oktober 2017, 14:21

   Haha, leuk te horen Janet. Thanks!

 • Shamira | Kompas 24 - 08 oktober 2017, 16:47

  Goed om een balans te vinden! Ik ben zelfs terug gegaan naar één keer per week omdat ik me meer wilde focussen op journalistieke stukken en storytelling en dat kost nu eenmaal meer tijd. Ik denk ook niet dat het er omgaat hoevaak je publiceert, maar wat. Als je elke dag publiceert om het publiceren gaat het ook niet goed. Ik lees liever unieke stukken of persoonlijke reisblogs zoals de jouwe die tegenwoordig nog erg schaars zijn, dan die groeiende reisblogs vol met 'wat te doen in' lijstjes. Ook leuk hoor, maar daar zijn er al genoeg van ;-)

  En het allerbelangrijkste is natuurlijk het plezier erin hebben. Als dat er is dan is het goed :-)

  • Reismeisjenl - 10 oktober 2017, 16:48

   Leuk te horen, thanks.

 • Victor - 12 oktober 2017, 11:30

  Leuk reisblog!!

  Ik heb alleen een verzoek. De foto's zijn prachtig in de artikelen en vraag me vaak af waar deze genomen zijn. Zou je dat bij de foto's kunnen zetten voortaan? Zoals de foto op dit artikel, heel mooi!! Maar zou niet weten waar het is genomen :-)