Highlights in Budapest

Budapest stedentrip

Budapest, een metropool van bijna twee miljoen inwoners, is dé grootste trekpleister van Hongarije. Jaarlijks ontvangt het meer dan vier miljoen bezoekers. Het kan zich daarmee meten met andere bekende hoofdsteden van Europa als Parijs en Moskou. Zelfs Praag trekt minder bezoekers. En het mooie is dat je er al voor een paar tientjes op kunt vliegen met sommige budget airlines, zoals Wizz Air. De stad Budapest is een samensmelting van Buda en Pest en is meer dan 2.000 jaar oud. De stad wordt doorkliefd door de rivier de Donau en heeft veel te bieden voor een heerlijke stedentrip. Wat precies? Nou dit!


1. Een must is het oude kasteelcomplex van Budavári Palota. Dit paleis is hét symbool van de stad en ook nog eens het grootste gebouw van Hongarije. In het paleis vind je andere bezienswaardigheden als de Nationale galerie en het historisch museum.

2. De kettingbrug. Vooral in de avond heeft deze brug, die bewaakt wordt door twee grote leeuwen, een heel sfeervolle uitstraling. Het is daarnaast één van de langere en meest gebruikte bruggen over de Donau.

3. Slenter door de straatjes van Várhegy en geniet van het uitzicht over de stad! Verder vind je hier tal van leuke weetjes en bezienswaardigheden, waaronder de Matthias Church.

4. Szobor Park. Iedere grote stad heeft een stadspark. Amsterdam heeft het Vondelpark en Budapest heeft Szobor Park. Dus is het lekker weer? Doe dan wat boodschapjes; stokbroodje, olijfjes en een flesje wijn en plof hier lekker neer voor een middagje om wat te luieren en de locals van Budapest te bekijken.

5. Thermal pools van Gellért Fürdö. Dit is de meest bekende spa van Budapest, geopend van mei tot en met september. Je weet niet wat je ziet! Het is groot en van binnen enorm mooi versierd. Laat je lekker verwennen en kom heerlijk tot rust in de heerlijke warme baden. Wanneer je hier zit te badderen krijg je echt het gevoel dat je je in Oost-Europa bevind! Te gek. Zo kun je je prima een lang weekend vermaken in Budapest.

Heb jij nog leuke tips voor de Hongaarse hoofdstad?

Alle reacties

 • Berjan Pasop - 21 augustus 2015, 08:24

  Vorig jaar al die dingen gezien, is ook zeker de moeite waard! Het is echt een prachtige stad, waar ik zeker nog een keer weer heen wil!
  Wat ik eigenlijk mis in het lijstje zijn de talloze "ruin bars" tijdelijke kroegen gevestigd in leegstaande gebouwen, meestal verscholen in de talloze stegen in de stad. Het is ook zeker aan te bevelen om daar een drankje te doen, of om daar gewoon de hele avond te blijven hangen.

  • Reismeisje - 21 augustus 2015, 08:28

   Thanks Berjan :-)!

 • Brenda - 21 augustus 2015, 10:09

  Boedapest is prachtig. Nog een aanrader, de grote synagoge. Prachtig om te zien en indrukwekkend om zijn historie.
  Als je in Boedapest bent is een rondvaart over de Donau eigenlijk een must. Ook het fishers bastion is prachtig. Te zien via de rondvaart, maar mooier om door heen te lopen!

  • Reismeisje - 23 augustus 2015, 07:13

   Weer een paar nieuwe tips, super!

 • Lammie - 21 augustus 2015, 10:11

  De oude markthal is ook fantastisch!! En tramlijn 2 waarmee je aan de pest-kant langs de donau rijdt. Prachtig uitzicht over de heuvels van buda!

  • Reismeisje - 23 augustus 2015, 07:13

   Leuke tips Lammie!

 • Kirsten | Travelaar.nl - 21 augustus 2015, 18:43

  Mijn favoriete stad in Europa! <3 Love it! Ons bezoek is alweer een paar jaren geleden, dus ik moet maar weer eens die kant op denk ik!

  • Reismeisje - 23 augustus 2015, 07:12

   Boedapest is altijd een goed idee he ;-).

 • Linda | One Day Trip - 22 augustus 2015, 10:28

  Ik hou van Budapest!!

  Een paar van mijn tips:
  - Sint-Stefanusbasiliek beklimmen. Je hebt prachtig uitzicht!
  - Vissersbastion (natuurlijk :) )
  - het Parlement van binnen bezoeken

  Van Budapest krijg je nooit genoeg :)

  • Reismeisje - 23 augustus 2015, 07:12

   Super, dank!!

 • Leonie | Troikatripper - 22 augustus 2015, 17:59

  Oh Boedapest is zo geweldig, ik houd van die stad! Het Széchenyi-badhuis is ook erg mooi, maar een stuk toeristischer en dus drukker dan Gellért. Daarnaast is het grottencomplex/labyrint onder de burcht in Boeda zeker de moeite waard!

  • Reismeisje - 23 augustus 2015, 07:12

   Thanks voor je aanvullingen Leonie!

 • karbonkel - 24 augustus 2015, 16:34

  Boedapest en Praag zijn mijn favoriete steden, ik heb vooral naar boedapest een beetje heimwee ofzo, ik heb daar zoveel gemist nog! Er is ook zoveel te zien. Maar omdat het zo groot is is het minder vol dan in Praag, waar je in een stroom toeristen loopt

 • Reisgek - 27 augustus 2015, 15:57

  Hospital in the Rock! Een gangenstelsel onder de burcht, dat in WOII dienst deed als ziekenhuis en in de Koude Oorlog gebruikt werd als bunker.
  In de museumshop kun je er nog originele souvenirs uit de Koude Oorlog kopen, zo heb ik een gasmasker en een insulinespuit meegenomen.
  Ik geloof dat er elk uur een rondleiding van een uur is, je mag er niet zelf doorheen lopen, maar het is zeer de moeite waard.

 • Reisgek - 27 augustus 2015, 15:59

  Overigens is Boedapest ook erg leuk als doorreisplek. Voor een prikkie vlieg je er naartoe vanaf Eindhoven en vanaf Boedapest zijn per trein veel Oost-Europese steden te bezoeken.
  Zo heb ik vorig jaar Boedapest met Belgrado gecombineerd en een mini reisje gemaakt met de nachttrein.
  Wenen en Boedapest zijn ook leuk te combineren.