De beste surfspot in Costa Rica

05 oktober 2013

Dominical CR

Surfen is wel mijn ding. Nou ja, ik vind ’t in elk geval leuk om te doen ;-). Erg goed ben ik er niet in, maar ik vind het wel een uitdaging mezelf staande te houden op zo’n plank in de branding. En het voelt wel een beetje stoer of zo ;-). Afgelopen januari heb ik echt de beste surfspot waar ik tot nu toe ben geweest ontdekt; Dominical in Costa Rica! De stranden zijn weliswaar niet mooi wit, maar dit wordt meer dan goed gemaakt door de fantastische golven die je er hebt. Goede tip als je een beginnend surfer bent; huur een plank bij één van de surfwinkeltjes en kijk de truc af bij een surfklasje. Die zijn er in de ochtenduurtjes genoeg en als je een paar keer hebt bekeken hoe je op je plank moet springen, is ’t een kwestie van eindeloos oefenen. Let wel goed op, want je hebt bij Dominical regelmatig ‘rips’; van die nare onderstromen die je dieper de zee in sleuren. Lekker uit de buurt blijven!

Voor een heerlijk nachtje slapen na een dag oefenen kan ik Domilocos aanbevelen; een hotel dat door Italianen wordt gerund met dito restaurantje. Niet helemaal backpack stijl, maar een fijn plekje, dicht bij zee.

#costa rica #reistips #dominical #surfen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.