7 tips ter voorbereiding op een langere reis

Reismeisje 23 februari 2017

Het is weer tijd voor een gastblog Lachen. Dit keer komt Jochem aan het woord. Jochem is een fervent reiziger en heeft al heel wat van de wereld gezien. Inclusief langere tijd rond gereisd. Vanuit zijn eigen ervaring geeft hij vandaag tips ter voorbereiding op het maken van een langere reis. Enjoy!

 jochem in zweden kopie

Hi! Ik ben Jochem Leusink, 25 jaar en ik werk als online marketeer. Ik ben gek op reizen en schrijven over reizen en alles wat daar mee te maken heeft. Het liefst zou ik zelf een keer een reisblog beginnen, maar een gebrek aan tijd houdt mij tegen. Als je op  een lange (wereld)reis gaat dan is het aan te raden om van te voren goed na te denken over wat je allemaal nodig gaat hebben. Soms kom je op plekken waar je gewoonweg niet aan bepaalde spullen kunt komen. Maar niet alleen op het gebied van spullen, ook moet je goed nadenken over b.v. reisverzekering en geldzaken. Benieuwd waar je nog meer aan moet denken? Lees dan snel verder!

1. Boek een wereldticket – Of check wat goedkoper is. Als je op een lange reis gaat en je weet al welke route je wil gaan afleggen, dan is een wereldticket ideaal. Dit is een ticket, bedacht door verschillende vliegtuigmaatschappijen die ervoor zorgt dat je zonder veel gedoe de wereld rond kan reizen. Er zijn verschillende soorten wereldtickets en bij elke soort wereldticket zitten weer andere vliegroutes inbegrepen. Aanbieders hiervan zijn bijvoorbeeld Kilroy, WTC en KLM. Check wel altijd wat het je zou kosten als je de tickets los boekt. Het kan voorkomen dat dit alsnog goedkoper is. Maar een wereldticket bespaart je niet alleen geld, het bespaart ook wat tijd en moeite. 

Backpack

2. Investeer in een goede backpack. Een backpack is nu typisch zoiets waar je echt in moet investeren en niet op wil beknibbelen. Gedurende de periode van jouw reis vervoer je hier je hele hebben en houden in. Niet alleen moet de backpack stevig zijn en genoeg ruimte hebben. Hij moet ook echt lekker zitten. Je wil er geen last van krijgen als je hiermee op je rug zeult tijdens een lange tocht. Koop er ook altijd een regenhoes bij. Ik adviseer dan ook om voor een backpack eerst naar een gespecialiseerde reis- of outdoorwinkel te gaan en daar om advies te vragen. Ze weten precies welke grootte past bij je lengte en welk formaat past bij de duur van jouw (wereld)reis.

3. Bespaar geld: zet je abonnementen tijdig stop. Hier ben ik zelf te laat mee geweest maar dat was een wijze les! Je hebt tijdens je reis geen zin om nog met Nederland te bellen om een ziggo-abonnement op te zeggen. Een rijtje van abonnementen die je vaak kunt stopzetten:

  1. Televisieabonnement
  2. Internetabonnement
  3. Telefoonabonnement
  4. Gas, water en licht

Dit kan natuurlijk alleen als je de huur van je huis hebt opgezegd. Als je nog iemand achter laat, dan kun je beter gas, water en licht niet opzeggen.

4. Geen inkomen? Vraag zorgtoeslag aan! Eens in de zoveel tijd hoor je wel eens verhalen van mensen die “gewoon” doorbetaald krijgen tijdens hun reis. Hoor jij niet tot deze groep en heb je gedurende je reis geen inkomen? Vraag dan direct zorgtoeslag aan! Hier heb je namelijk recht op als je inkomen onder de € 27.857 per jaar is (voor alleenstaanden).

Checklist

5. Maak een checklist. Ikzelf vergeet nog wel eens wat en daarom maak ik altijd een aparte checklist voor als ik (voor een lange periode) op reis ga. Ik deel voor mezelf altijd een aantal categorieën in. Te weten:

Kleding - Vanzelfsprekend zet je hier neer welke kleding je allemaal mee wil/moet nemen. Denk aan regenkleding, goed schoeisel, zonnebril, kleding voor warm en koud weer etc.

Apparatuur - Welke apparaten wil je allemaal meenemen? Denk aan: Telefoon, oplader, camera, GoPro etc.

Medicijnen - Ook al slik je normaliter geen medicijnen of medicatie, neem altijd wat essentiële medicijnen mee. Denk aan ibuprofen, diarreeremmers en norit.

Toiletspullen - Vanzelfsprekend maar toch goed om er voor de volledigheid op te zetten. Denk aan tandenborstel, tandpasta, evt. voldoende lenzen + vloeistof, deodorant, eau de toilet, scheerapparaat/scheermesjes etc.

Vaccinaties - In veel landen buiten Europe zijn vaccinaties verplicht of worden aangeraden. Maak een overzicht met de landen die je sowieso aandoet met daaronder welke vaccinaties benodigd zijn.

Nog meer dingen om mee te nemen? Bekijk dan dit artikel dat al eerder op Reismeisje.nl stond.

6. Een reisverzekering incl. medische kosten. Een goede reisverzekering mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Gebruik een vergelijkingswebsite voor de juiste reisverzekering zoals Pricewise of Independer. Maar zorg ervoor dat je ook altijd medische kosten meeverzekerd. Als je medische hulp nodig hebt op reis heb je al genoeg aan je hoofd en wil je je niet ook nog eens druk hoeven maken over hoe je dit allemaal moet gaan bekostigen.

Backpack 2

7. Pak je spullen slim in. Als alles geregeld is en je hoeft alleen je koffer of backpack nog maar in te pakken, zorg er dan voor dat je dit op een slimme manier doet. Deel je backpack optimaal in: plaats lichte, niet breekbare spullen onderin je backpack, de zwaarste spullen daarboven en eindig met je spullen die het breekbaarst zijn. Zo verdeel je het gewicht optimaal over je backpack. Reis je met een koffer? Zorg er dan voor dat je de zwaarste spullen aan de kant van de wieltjes stopt. Je zult merken dat je koffer dan veel stabieler staat. 

Dat zijn mijn tips ter voorbereiding op het maken van een langere reis. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Heb jij nog handige aanvullingen?

 

#reistips #wereldreis #backpacken #reizen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.