3 favoriete zomer eilanden in Europa

Ondanks dat ik het liefste reizen maak naar verre, afgelegen en andere bestemmingen, ben ik ook dol op Europa. Zo veel landen, talen en culturen op een relatief klein stukje van de wereld. Supermooi! Het afgelopen jaar heb ik een aantal mooie eilanden in Europa leren kennen, die een meer dan heerlijke zomerbestemming zijn. Vandaag mijn persoonlijke top 3! Om zo aan het begin van februari even lekker bij weg te dromen 8-) .

Eiland Europa Gozo (2)

Malta, of nee eigenlijk Gozo.

Malta stond al erg lang op mijn lijstje. Lekker Zuidelijk, een bijzondere combinatie tussen Europese en Arabische invloeden en het klonk gewoon wel lekker authentiek ;-) . Think again…Ik vond Malta tegenvallen. Echt. Het is een fantastische bestemming als je gewoon mooi weer wilt, lekker eten en 9 dagen voor je hotel aan het zwembad wilt hangen, maar als je op zoek bent naar een beetje meer lokaal gevoel is Malta niet echt een aanrader. Waarom het dan toch in dit lijstje staat? Vanwege Malta’s zusje: Gozo! Zelf had ik er nog nooit van gehoord vóór we ons reisje naar Malta planden. Niet zo gek ook, want met maar 1/3 van de oppervlakte van Malta is ’t gewoon nooit echt toeristisch geworden. Uiteindelijk hebben wij Gozo als uitvalsbasis voor de trip naar Malta gekozen, waar ik achteraf dus erg blij om was. Gozo heeft fantastische mooie, ruige kusten, pittoreske dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en de allerfijnste restaurantjes met écht ‘Gozitan food’. Mocht je op zoek zijn naar een authentiek eiland en wil je Malta ook wel eens bekijken, zou ik zeker eens aan Gozo denken. Je kunt gewoon vliegen op Malta, een taxi nemen naar de kust en dan de ferry naar Gozo nemen, die elk half uur gaat. En als je dan toch een aantal dagen op Gozo wilt blijven, overweeg dan zeker in een oud farmhouse te slapen; supermooie, oude boerderijen die ze volledig hebben gerenoveerd.


Eiland Europa Lanzarote 1

Verrassend Lanzarote.

Een paar maanden geleden werd ik uitgenodigd voor een lang weekend Canarische Eilanden door Corendon. Fuerteventura en Lanzarote wel te verstaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet superveel met Spanje op heb en al helemaal niet met de Canarische Eilanden ;-) . Visioenen van hoge flatgebouwen, friet van Piet en lallende Engelsen. Hoezo vooroordeel?! Want wat bleek? Met name Lanzarote past totaal niet in dat plaatje. Het is er juist relatief rustig, prachtig vulkanisch en landschappelijk rauw en hoogbouw is er niet eens toegestaan. Echt een eiland dat me compleet heeft verrast en waar ik zeker nog een keertje naar terug zou willen! Het leuke is ook dat je Lanzarote goed kunt combineren met een dagje Fuerteventura. Met de boot maar een half uurtje. Fuerteventura paste wel beter in het beeld wat ik had, maar daar krijg je dan wel weer mooie stranden en fantastische surfomstandigheden voor terug.

Eiland Europa Lanzarote 2    

Eiland Europa Sicilie

Pizza’s op Sicilië.

Tja. Ik heb al wel vaker over mijn liefde voor Sicilië geschreven. Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik er ben geweest, maar ow my wat is dit een heerlijk eiland. Sicilië is voor mij het echte Italië of zo. Zonder de drommen toeristen die je in Toscane vindt en met het rauwe, bij vlagen zelfs wat armoedige, randje dat kenmerkend is voor het Zuiden van Italië. Mensen maken er zich niet zo druk, eten nog eens een bordje pasta, drinken nog eens een glaasje zelf gebrouwen Limoncello en kletsen wat af op verlaten kerkpleintjes. Heerlijk toch? Als Sicilië je wel iets lijkt, zou ik zeker een auto huren en over het eiland trekken. Sicilië is erg veelzijdig en het binnenland is bijvoorbeeld lastig bereikbaar zonder eigen vervoer. Zonde als je dat over moet slaan.  

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete eiland binnen Europa is? Vertel!

Alle reacties

 • fitflops sale online -

  fitflops on sale australia

 • Wanda van Gelderen - 08 februari 2015, 08:49

  Nog even dan ga ik naar Sicilie, voor de eerste keer! Hebben er zin in, vooral nu naar jou positieve verhaal!

  • Reismeisje - 08 februari 2015, 10:16

   Leuk Wanda :-). Heel veel plezier al vast!

 • Ruud Kok - 08 februari 2015, 09:00

  Zelf zijn we (als we binnen Europa blijven) gek op de Griekse eilanden, maar absolute topper binnen EU is toch wel <a href="http://www.ruudkok.nl/828/rondreis-door-ijsland/" rel="nofollow">IJsland</a>!

  • Reismeisje - 08 februari 2015, 10:15

   Klopt, vind ik ook een supermooi eiland!

 • Ami - 08 februari 2015, 09:46

  Ooit op naxos in griekenland geweest echt aan te raden ;-)

 • iris - 08 februari 2015, 10:56

  Macedonië met het meer van Ohrid is ook prachtig. En nog in opkomst dus totaal niet toeristisch. Ik waarschijnlijk weer dit jaar!

  • Reismeisje - 08 februari 2015, 11:30

   Leuke aanvulling Iris, thanks!

 • Eva - eighty7 - 08 februari 2015, 11:28

  Ik vond de oostkust van Mallorca ook prachtig :) Sicilie lijkt me heel tof, hoop die binnen niet al te lange tijd te kunnen afstrepen :)

  • Reismeisje - 08 februari 2015, 11:30

   Daar ben ik nog niet geweest, maar lijkt me inderdaad ook mooi. Net als Menorca!

 • Karbonkel - 08 februari 2015, 15:35

  Ik ben echt nog nooit op een eiland geweest, buiten Texel en Terschelling. Wil wel heel graag een keer naar IJsland, Corsica en Sicilië! Leuk artikel :) Lanzarote lijkt me ook heel mooi

  • Reismeisje - 08 februari 2015, 15:52

   Thanks ;-). Nog genoeg te zien dus!

 • Jeroen - 08 februari 2015, 17:03

  Naast IJsland denk ik direct aan de Isle of Skye in Schotland en Runde in Noorwegen.
  Geen zonbestemmingen maar fantastisch mooi.

  • Reismeisje - 09 februari 2015, 07:42

   Oei, Noorwegen staat inderdaad ook nog hoog op mijn bucketlist!!

   • Jeroen - 09 februari 2015, 08:20

    ROADTRIP!!! :-D

 • DeniseM @eventjes - 09 februari 2015, 10:39

  Jaaaaa, er zijn zoveel mooie eilanden in Europa. Ik heb er ook heel veel gezien en er staan er nog steeds veel op mijn lijstje!

 • Iris - 13 februari 2015, 07:57

  Vraagje, verbleef je ook echt de gehele vakantie op gozo of ging je er alleen heen als tripje?

  • Reismeisje - 13 februari 2015, 10:37

   Wij verbleven de hele week op Gozo. Het is klein, maar als je van authentieke plekken houdt is dit wel echt te gek om als uitvalsbasis te hebben.

 • Marcella - 13 februari 2015, 20:05

  Hallo reiskriebels! De Canarische eilanden staan hoog op mijn wishlist, ik ga graag eens naar Lanzarote! En Sicilië lijkt me ook erg tof. Leuke blog dit!