Hoe voorkom je visumstress?

Reismeisje 09 december 2014

Visumstress voorkomen def

Reizen is natuurlijk te gek. Zeker als je eenmaal op de plaats van bestemming bent, uitkijkt over een mooi landschap of nog eens een nipt aan je cocktailtje terwijl de zon de zee in zakt 8-) . Heerlijk! Voor sommige bestemmingen kost het echter van tevoren nog wel wat geregel om er te komen. Soms in de vorm van vervoer of accommodatie, maar ik vind zelf het gedoe rondom visa nog wel eens een ding. Zeker als je je aanvraag 3x terug krijgt omdat er ergens een kruisje verkeerd stond. Zucht…Inmiddels heb ik wel een beetje geleerd om een beetje slim met een visumaanvraag om te gaan, dus vandaag een aantal tips om visumstress te voorkomen!


Van tevoren versus on arrival.

Check van tevoren goed of je een visum van tevoren moet regelen of eventueel on arrival kunt fixen. Voor beiden is wat te zeggen, alleen is het bij sommige landen verplicht dit van tevoren te regelen dus let hier even goed op. Als je een visum van tevoren moet regelen kun je dat rechtstreeks met de betreffende ambassade regelen óf je kiest voor een tussenpartij. Dat laatste is wel het meest relaxed, omdat zo’n partij precies weet wat er nodig is om het visum te krijgen. Voorbeelden daarvan zijn Online Visum Turkije en Visum India. Je betaalt vaak wel wat bemiddelingskosten, maar dan ben je wel van het gedoe af en krijg je netjes het gewilde stempel in je paspoort.


Neem de tijd.

Neem echt een aantal maanden de tijd om een visum aan te vragen. Het wisselt sterk per land, maar bij bijvoorbeeld China en India kan de wachttijd best wel oplopen. Zeker als je je aanvraag nog eens terug gestuurd krijgt en weer opnieuw de molen in moet. Je hebt wel altijd een escape door te kiezen voor een spoedaanvraag, maar dan betaal je ook meteen een stuk meer. Door meer tijd te pakken in de voorbereiding voorkom je een hoop stress en ellende ;-) .


Neem dollars en vierkante pasfoto’s mee.

Als je de optie hebt om voor een visum on arrival te gaan en je besluit daarvoor te gaan, neem dan genoeg contant geld en pasfoto’s mee naar het land van bestemming. Zodra je geland bent, zul je richting een balie worden geduwd waar je dus je visum kunt krijgen. Meestal zijn er echter geen pinautomaten te vinden vóór dat moment. Daarom neem ik altijd een bepaald bedrag in contante dollars mee. Pakken ze vrijwel overal aan en je staat nooit met lege handen. Daarnaast heb je voor een visum ook vaak een pasfoto nodig, dus neem die ook zeker voldoende mee. Let hierbij ook even op het formaat! Bij visa heb je namelijk vaak strikte voorwaarden qua afmetingen van je pasfoto. Als je bij een fotozaak aangeeft dat je pasfoto’s nodig hebt specifiek voor een visum, weten zij wel wat ze moeten doen. Bel even van tevoren, want er zijn maar weinig fotozaken die in dat formaat foto’s schieten.


Let op de geldigheid.

Bij veel visa gaat de geldigheid in vanaf het moment dat de medewerker van de ambassade er een stempel in zet. Houd daar bij je aanvraag rekening mee. Zeker als je van plan bent wat langer door een land te reizen. Toeristenvisa zijn vaak een aantal weken of maanden geldig; je wilt niet aan de grens staan en problemen krijgen omdat je visum al een week of zelfs maar een dag in bepaalde landen is verlopen…

Single versus double entry.

Ben je van plan door meerdere landen te gaan reizen? Check dan bij de aanvraag van visa of er specifieke regels zijn met betrekking tot een single of double entry. Sommige landen hanteren een ander visum als je 2x het land in en uit wilt reizen; het zogeheten double entry visum. Als dat je plan is en je blijkt ineens een single entry visum te hebben, heb je een probleem.  

Dat zijn mijn tips! Heb jij nog handige tips om visumstress te voorkomen?

#reizen #backpacken #reistips #visum #visa

Gerelateerd

8 reacties

  • Stéphanie | Expeditie Aardbol

    09 december 2014 om 11:02

    Voor moeilijke landen als India en China (zeker als je journalist bent) laat ik het doen door het visumbureau, andere landen ga ik zelf op en neer naar de ambassade. Maar visums verkrijgen vind ik vooral een noodzakelijk kwaad, krijg er liever een on arrival :)!

    Beantwoorden

    • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

      09 december 2014 om 13:35

      Yep, same here ;-).

  • jamey

    09 december 2014 om 13:22

    handige tips ! bedankt voor het delen

    Beantwoorden

    • Reismeisje jamey

      09 december 2014 om 13:35

      Graag gedaan :-)!

  • lammie

    09 december 2014 om 16:37

    via de anwb winkels kun je ook visums regelen :)

    Beantwoorden

  • ami

    09 december 2014 om 17:56

    En hoe moet je het dan doen als je no budget reist doormiddel van liften ect?

    Beantwoorden

  • Esther

    09 december 2014 om 22:23

    Hoi hoi,ik heb zojuist gekeken op de site die je adviseert voor online visum turkije en daar kost het visum 25 euro per persoon. Wij gaan in de voorjaarsvakantie met een groep vrienden naar Istanbul. Nu heb ik ook een andere site gevonden: www.visumdienstturkije.nl en daar kost het 22,50 per persoon. We gaan met z'n achten, dus dat is nogal een verschil. Weet jij of www.visumdienstturkije.nl een betrouwbare site is? Groetjes Esther uit Delfzijl.

    Beantwoorden

    • Reismeisje Esther

      10 december 2014 om 07:50

      Hey Esther! Nou, dat is ook toevallig ;-). Eerlijk gezegd zou ik het niet zeker weten...Ik ken de website die je aangeeft niet. Misschien even op wat fora rond neuzen?

  • Kim

    15 december 2014 om 19:31

    Geen zorgen, wij gaan met de kerstvakantie met onze volleybalteam naar Istanbul. Wij hebben onze visum bij www.visumdienstturkije.nl aangeschaft. Prima site hoor, binnen 5 uur hadden we 8 visums in onze mailbox ! Volgende week vertrekken we lekker naar Istanbul !! Maak je geen zorgen, prima website !!

    Beantwoorden

    • Reismeisje Kim

      16 december 2014 om 07:09

      Fijn Kim en heeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier!

  • Lotte

    28 juli 2015 om 22:15

    Betaald met ideal en snel onze visum voor Turkije ontvangen www.onlinevisumvoorturkije.nl

    Beantwoorden

  • N.Garretsen

    15 september 2015 om 11:43

    Als mensen online een visum willen kopen naast de site van de Turkse overheid welke te vinden is op: Evisa.gov.tr

    1) Heeft men een telefoonnummer op de site. Service leveren en een bedrijf runnen zonder telefoonnummer is niet mogelijk.
    2) Heeft men een kamer van koophandel nummer op de site? Is die er niet, niet kopen..
    3)Via de www.sidn.nl kunt u controleren wie de eigenaar is van de site. Staat daar een persoonsnaam, niet boeken het visum.
    4) Vraagt men een erg lage prijs, dan zal die korting ergens vandaan gehaald moeten worden. let op: U laat persoonsgegevens achter.. NIET DOEN DUS!!
    5) Via https://www.e-visums.nl/turkije voldoet men aan al deze eisen. Een goede optie naast die van de Turkse overheid.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.