A new website is coming up

Uruguay GvdW 8816

Fotograferen op reis vind ik absoluut één van de leukste dingen om te doen. Je geeft andere mensen een inkijkje in jouw reis en legt de reis ook nog eens voor later vast. En wanneer je merkt dat je foto’s steeds mooier worden, dan haal je daar ook weer energie uit.

Tijdens mijn eerste verre reizen maakte ik gebruik van een compact camera. Toen ik merkte dat ik fotograferen op reis steeds leuker begon te vinden, ruilde ik deze camera al snel in voor een spiegelreflex, waarmee ik heel wat jaartjes met veel plezier heb geschoten. Toen ik vervolgens steeds meer positieve reacties kreeg op mijn foto’s en we ook nog eens hadden besloten om een wereldreis te gaan maken, maakte mijn eerste spiegelreflex camera plaats voor professionele apparatuur. Een full-frame camera met (semi-)professionele lenzen. Daarnaast begon ik me meer en meer te verdiepen in reisfotografie. Ik begon alles in RAW-formaat te fotograferen, verdiepte me in softwarebewerkingsprogramma’s, keek kritisch naar mijn eigen (en andere) foto’s en kocht aanvullend materiaal. En vooral; ik oefende veel. Eindeloos Tong uitsteken. Tijdens iedere verre reis liep ik uren lang met mijn camera in de hand over straat te zeulen. Niet altijd even praktisch, maar mijn foto’s werden wel steeds beter en bovendien vond (en vind) ik het gewoon superleuk om te doen!

Brazilie GvdW 6366

Wendy maakte vanaf het begin af aan op Reismeisje gebruik van mijn foto’s. Toen Reismeisje serieus begon te groeien, werd het platform voor mijn foto’s daarmee ook steeds groter werd. Ik kreeg steeds meer reacties op mijn fotografie en langzamerhand begon er een idee te groeien. De laatste druppel daarin kwam door de wereldreis die we nu aan het maken zijn. Ik kon mijn baan in Nederland niet behouden en er lag een jaar voor me waarin ik alle tijd zou hebben om nog serieuzer bezig te gaan met reisfotografie. Ik besloot dat dit het jaar moest gaan worden. Het jaar waarin ik meer ga investeren in mijn hobby en vervolgens zal kijken waar het schip strandt.

Gerben van der Waals Travel Photography

Aangezien we voor Reismeisje al druk bezig waren met online bureau The Webmen om een nieuwe site te lanceren, besloot ik daarbij meteen na te denken over een eigen reisfotografie website inclusief eigen logo en naam. Gerben van der Waals Travel Photography was snel geboren Lachen. Na veel denkwerk en goed kijken naar wat ik wel/niet wilde, kwam ik uit bij het platform Photoshelter. Een soort CMS waarmee je je eigen fotografie gerelateerde website kunt bouwen. De afgelopen weken ben ik uren bezig geweest met het werken aan een eigen website en vandaag is het zo ver Lachen! Gerbenvanderwaals.com is een feit! Op mijn website vind je een portfolio met wat voor mij mijn mooiste/beste foto’s zijn tot nu toe. Ook is er een uitgebreid archief te vinden, waar je handig in kunt zoeken door middel van een zoekfunctie. Van bijzondere mensen tot landschappen en dieren en van Tibet tot Belize en Oeganda; er is van alles te vinden. En, alle foto’s zijn te koop! Als download of print in meerdere formaten en materialen  Dus als je nog op zoek bent naar een mooie foto voor aan de muur en je wilt iets anders dan bij Ikea te verkrijgen is Lachen, neem zeker eens een kijkje!

website GvdW 7967

Tot slot ben ik ook druk bezig met het aanbieden van mijn foto’s voor opdrachtgevers. De eerste grote kant is al binnen; een reisorganisatie die mijn foto’s wil gaan gebruiken ter illustratie van de reizen die zij aanbieden. In brochures en online. Superleuk!

Ik ben natuurlijk superbenieuwd wat jullie er van vinden!! Neem een kijkje op mijn website en laat het me in reactie op deze post weten!

Alle reacties

 • Jessica - 11 november 2015, 03:00

  Wat gaaf, als mijn Wifi weer wat beter is ga ik gauw de website bekijken! Succes! :)

  • Reismeisje - 11 november 2015, 23:06

   Thanks! Alle credits natuurlijk voor Gerben :-)!

  • gerben - 14 november 2015, 12:23

   Hoi Jessica. Leuk, ben benieuwd wat je er van vind!

 • Janneke - 11 november 2015, 04:03

  Prachtige foto's zeg! Wil graag op je site kijken, maar krijg een error? Misschien heeft t iets te maken met welke landen toegang hebben. Zit in NZ momenteel en kon pas ook niet op 'n andere website komen.

  • gerben - 14 november 2015, 12:24

   Hoi Janneke, wat raar dat het niet lukt! Heb dit nog niet eerder gehoord, dus misschien dat het iets met je browser te maken heeft? Mocht het later nog steeds niet lukken, geef dan nog eens een seintje..

 • Sandra - 11 november 2015, 07:08

  Wat gaaf Gerben! Gefeliciteerd met deze stap! Ik hoop dat je er je baan van kan maken, hoe leuk is dat?! Super hoor!

  • gerben - 14 november 2015, 12:25

   Dankjewel Sandra! Wie weet, ben benieuwd :-)

 • Evelien - 11 november 2015, 07:14

  Wat super! Hoop dat ik ook ooit zo ver kom! Je maakt prachtige foto's en je website is duidelijk en helder. Thumbs up, and go for it! Succes

  • gerben - 14 november 2015, 12:26

   Hoi Evelien! Dankjewel. Leuk te horen dat je de site en de foto's kunt waarderen :-). Ga mn best doen.

 • Jeroen - 11 november 2015, 07:21

  Super gaaf! Je foto's mogen zeker gezien worden en hoop dat je snel opgemerkt gaat worden. Site ziet er goed uit. Straks even een uitgebreider kijkje nemen.

  • gerben - 14 november 2015, 12:27

   Hee Jeroen! Dankjewel. Ben benieuwd wat je er van vind! Mocht je nog opmerkingen hebben, dan hoor ik het natuurlijk wel!

 • Margreet Pruis - 11 november 2015, 07:26

  Prachtige foto's en heel veel succes !

  • gerben - 14 november 2015, 12:27

   Bedankt Margreet!

 • Berjan Schimmel - 11 november 2015, 07:35

  Hoi Gerben, wat een mooi vervolg initiatief tijdens je reis. Heel veel succes! En volgens KZ-tradiditie: een groet kant zal wel een klant zijn :)

  • gerben - 14 november 2015, 12:28

   :-) :-) Haha Thanks Berjan! Leuk dat je een berichtje achterlaat!

 • Petra - 11 november 2015, 07:48

  Gaaf zeg! Heel veel succes!

  • gerben - 14 november 2015, 12:29

   Bedankt Petra!

 • Sieds | Sieds My Travels - 11 november 2015, 10:11

  Supergaaf Gerben, dat je deze stap ondernomen hebt. Heb je website bekeken, ziet er heel mooi uit en ja die foto's, in één woord geweldig. Heel veel succes!!

  • gerben - 14 november 2015, 12:30

   Hoi Sieds, leuk dit van jou te horen! Erg leuk deze reacties. Jij ook succes met fotograferen de komende reisjes!

 • Adi Dijkgraaf - 11 november 2015, 10:53

  Jee wat hartstikke leuk zeg en wat een prachtige foto's, 't ziet er echt geweldig uit. En wie weet wordt deze hobby sneller je nieuwe baan dan je denkt...Heel veel succes !

  • gerben - 14 november 2015, 12:31

   Hey Adi! Mooie foto's ja? Dankjewel! Ik reken er niet op, maar dat zou wat zijn he :-)

 • Loes - 11 november 2015, 11:13

  Leuk idee! En prachtige foto's! Ik vraag me af welke camera je nu hebt en hoe je tot die keuze bent gekomen? Zelf hebben we nu nog een instapmodel (canon 650D), maar ook wij besteden graag veel tijd op onze reizen aan het maken van foto's. Ik ben benieuwd waar jij naar hebt gekeken bij het kopen van een full-frame camera (misschien interessant onderwerp voor een blog?:))

  • gerben - 14 november 2015, 12:34

   Hoi Loes, dat is inderdaad een leuk onderwerp om eens een blog over te schrijven. Ga ik binnenkort doen! Maar voor nu: ik heb de overstap gemaakt naar een full-frame camera. Een Nikon D810 in mijn geval. Hiervoor had ik een Nikon D300. En ik kan je vertellen, het verschil is heeeel groot!
   Hier vind je in ieder geval een overzicht van mijn huidige spullen: http://www.reismeisje.nl/over-de-reisfotograaf/my-gear/

 • Hannie - 11 november 2015, 13:02

  Dag Gerben wat een mooie foto 's komt vast helemaal goed. Geen baan meer nodig nog meer reizen en mooie plaatjes schieten. Veel succes en lieve groetjes

  • gerben - 14 november 2015, 12:34

   :-) :-) Dankjewel Hannie. Wie weet, zou toch te gek zijn! Bedankt voor je berichtje

 • Mandy - 11 november 2015, 17:12

  Ja super leuk!! Je weet het ik ben.groot fan van je prachtige foto's!! Heel veel succes en nog meer plezier!

  • gerben - 14 november 2015, 12:35

   Bedankt Mandy! Leuk om te horen :-)

 • Yvonne - 11 november 2015, 21:57

  Super dat je hier nu tijd voor hebt... het lukt me nog niet om je website te openen, ik kom het gauw nog een keer proberen. Succes en veerl plezier in Zuid-Amerika verder.

  • gerben - 14 november 2015, 12:35

   Hoi Yvonne, het zou moeten lukken lijkt me. Ben benieuwd wat je er van vindt!

 • Inger - 12 november 2015, 11:12

  Supertof! Zou ik ook graag doen, maar moet nog even oefenen. En niet onbelangrijk, wat meer reizen. Zit op het moment half jaar in zuid-oost Azië, dus ga zeker veel fotograferen. Houden een site bij, check hier: https://traveloguepietinger.wordpress.com

  Succes!

  • gerben - 14 november 2015, 12:36

   Hoi Inger, ik ga straks even een kijkje nemen. leuk. Zo te lezen heb je genoeg tijd en onderwerpen om te fotograferen daar. Heel veel plezier, super gaaf om te doen (en te zijn)! Geniet ervan

 • Dennis - 22 december 2015, 20:57

  Hallo Gerben,

  Je maakt mooie reisfoto's en Ik heb al een paar keer je website proberen te bezoeken maar krijg elke keer "Host not found" DNS error.

  Groetjes Dennis