Reismeisje 2.0

Reismeisje

Ondertussen is het al weer maanden geleden dat ik tot de conclusie kwam dat Reismeisje aan verandering toe is. Niet alleen kreeg ik steeds meer wensen qua functionaliteiten op mijn blog, maar een ander jasje zou ook wel fijn zijn. En een eigen reisfotografie deel voor Gerben. En véél meer reisinformatie. Ow en als we dan toch bezig zijn; doe dan ook maar een mooi, bijpassend logo. Tja. Allemaal supergaaf natuurlijk, maar het vreet wel tijd. Ik ben samen met The Webmen een heel ontwerptraject in gegaan, waarvan we van tevoren niet hadden kunnen bedenken wat daar allemaal bij kwam kijken. Welke te gekke ideeën er gaandeweg ineens zouden ontstaan. Uiteindelijk is de deadline volgens mij wel 3x verlegd geweest, maar nu is het eindelijk bijna zo ver. Ik verwacht in augustus nog live te kunnen met een compleet nieuwe website :-) :-) . Ik ben ook zo benieuwd naar jullie reacties! Maar eerst zijn er nog een paar stappen die ik moet gaan nemen:


-Content van ruim 2 jaar overzetten. Nou, dat doe ik op zich niet zelf hoor. De jongens van The Webmen hebben daar een of ander trucje voor, maar ik moet wel letterlijk door al die artikelen heen om te checken of ze goed zijn gekopieerd en aan de juiste categorieën zijn toegevoegd. Ruim 2 jaar lang dagelijks posten. Oeps. Ik ben er nu bijna doorheen, maar dit was echt wel een hele klus zeg.


-Portfolio van Gerben inrichten. De vaste volgers van Reismeisje is waarschijnlijk wel opgevallen dat Gerben een steeds grotere rol is gaan spelen op het blog. Eerst was het echt helemaal mijn ding, al gebruikte ik vanaf het begin af aan al wel zijn foto’s. Hoe meer Reismeisje groeide, hoe meer interactie er ontstond en er vragen kwamen over die foto’s. Ondertussen blogt Gerben ook 2x per week voor Reismeisje en zal hij straks nog veel meer gaan doen met zijn foto’s. Het inrichten van een mooi portfolio is daarbij wel een tijdrovend klusje, wat we nog niet helemaal goed hebben staan. Komt goed!


-Goede blog computer aanschaffen. Hier kan ik jullie hulp wel bij gebruiken. Een poos geleden heb ik een kleine, handzame laptop gekocht die ik mee kan nemen op reis. Ik moet echter zeggen dat ik er niet onverdeeld enthousiast over ben. De opslagruimte is toch wat beperkt, het workpath niet zo fijn en met de nieuwe website kan ik onvoldoende zien hoe artikelen en foto’s er in volle glorie uit komen te zien. Kortom, ik ben op zoek naar een nieuwe laptop. Otto heeft een mooi breed assortiment laptops, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Belangrijk daarbij is dat het een schokbestendige laptop is (met SSD), dat er redelijk wat opslag op zit, maximaal 13” en hij moet lekker handzaam zijn. Hebben jullie nog tips?


-Logo afronden. Oe, dat logo. Dat wordt echt heel erg gaaf, al zeg ik het zelf ;-). Ik vond het belangrijk om een eigen logo te laten ontwerpen wat helemaal past bij mij en natuurlijk de nieuwe website. De ontwerper is al een heel eind op weg en het wordt precies wat ik me er bij heb voorgesteld. Ik ga er nog niet te veel over verklappen, maar de komende weken krijgen jullie ’t te zien!

Dat zijn eigenlijk wel de belangrijkste dingen, naast natuurlijk veel klein klusjes. Instagram moet nog worden gekoppeld, er moet nog een tekstje over Reismeisje komen, bepaalde linkjes werken nog niet helemaal lekker, dat werk. Het worden nog wat drukke weken, maar dan heb je ook wat! Zijn er dingen die jij nu mist aan Reismeisje en graag in de nieuwe site terug zou zien??

 

Alle reacties

 • Robert | Traveljunks - 06 augustus 2015, 07:27

  Ik ben heel benieuwd naar jullie nieuwe site :-) Ook een beetje vanwege het niet meer op Wordpress draaien. Tjah, laptops.. Ik ben nogal van de Mac, maar daar zitten zoals bij alles voor- en nadelen aan. Ik heb zo'n 5 jaar lang diverse websites gebouwd en onderhouden op de oer Macboor air. Deze zou inmiddels helemaal uitgewoond moeten zijn, maar het enige wat ik er ooit aan heb gedaan is een grotere harddisk plaatsen toen de oude langzaam aan vervanging toe was. Ik zweer erbij..

  • gerben - 09 augustus 2015, 10:42

   Ha Robert,

   Inmiddels helemaal mee eens :-)!!

 • Sieds | Sieds My Travels - 06 augustus 2015, 07:48

  Ik ben ook heel benieuwd hoe het wordt, naar de inrichting, het logo maar ook naar het portfolio van Gerben, het zal vast supermooi worden. Ben toevallig vandaag live gegaan met mijn nieuwe site.. :-) Wellicht dat de MacBook Air 13 inch wat voor jullie is, lekker licht, handzaam, gemakkelijk mee te nemen en bovenal het werkt erg prettig.

  • gerben - 09 augustus 2015, 10:43

   Hoi Sieds,

   Ook helemaal mee eens :-)
   Ben benieuwd wat je straks van het fotografie gedeelte gaat vinden!

  • gerben - 09 augustus 2015, 10:43

   Mooi nieuw jasje heb je trouwens!! Gaaf hoor!

 • Sandra - 06 augustus 2015, 07:49

  Ik ben onwijs benieuwd naar jullie nieuwe website! Ik gebruik ook heel vaak de foto's van mijn vriend, maar hij wil echt geen plekje op mijn blog haha! Qua laptop. Tja. Ik ben zelf nooit zo'n fan geweest van Apple, heb het een paar keer geprobeerd, maar toch weer terug naar Windows. Ik werk nu met een Sony Vaio die mij een rib uit mijn lijf kostte en ik heb er niets dan ellende van. Ik snap wel waarom Sony met de productie gestopt is. Dus kom je ergens een Vaio tegen, die niet doen dus haha! Ben zelf toch ook weer aan het kijken naar een MacBook, alleen gezien de ervaringen uit het verleden weet ik het nog niet zo...

 • Sandra - 06 augustus 2015, 07:52

  Wat leuk dat alles gaat veranderen! Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Qua laptop zou ik het niet zo goed weten. Ik hoop dat je snel iets vindt wat prettig werkt!

  • Reismeisje - 06 augustus 2015, 14:17

   Thanks Sandra. Ben zelf ook wel benieuwd naar het echte eindresultaat en jullie reacties :-).

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol - 06 augustus 2015, 08:13

  Spannend! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden, maar met zulke versterking met dat vast goed komen! Succes nog even met artikels keuren :)!

  • Reismeisje - 06 augustus 2015, 14:17

   Dank ;-).

 • Iris - 06 augustus 2015, 10:38

  Het zou leuk zijn om een kaartje te zien waarop de landen zijn ingekleurd waar jullie al zijn geweest (zowel apart als samen)!

  • Reismeisje - 06 augustus 2015, 14:16

   Goed punt Iris!! Thanks.

 • Sander - 06 augustus 2015, 12:18

  Ik ben heel benieuwd. Wij hebben net onze site gelanceerd en weten dus precies wat je nu doormaakt. Alleen hebben we nog niet 2 jaar archief. Wij zijn voor volgend jaar ook op zoek naar een geschikte laptop en het is inderdaad ontzettend lastig. Ik merk toch veel mac voorstanders maar ja daar betaal je dan ook voor. Ik kan niet wachten tot die live is. Succes met de laatste loodjes.

  • Reismeisje - 06 augustus 2015, 14:16

   Mijn vriend heeft inderdaad ook een Mac en die doet er alles aan om me om te praten ;-).

 • Debby - 06 augustus 2015, 12:46

  Ohh ik ben heel benieuwd! Zou ook wel eens wat meer pro willen gaan maar heb er nu gewoon het geld niet voor :'D

 • Yvon - 06 augustus 2015, 12:55

  Je houdt ons wel in spanning! En je laat de nieuwe site dus niet meer draaien op WP als ik het goed lees? Welk platform ga je gebruiken?

  Ik heb sinds februari een Asus en daar ben ik wel erg blij mee. Het enige nadeel is dat hij wat aan de zware kant is, niet zo makkelijk dus wanneer je veel onderweg bent.

  • Reismeisje - 06 augustus 2015, 14:11

   I know. Mezelf ook ;-). Sjonge jonge...Nog eventjes door zetten. Klopt, ik ga van wordpress af en over naar silverstripe. Een Asus heb ik ook overwogen inderdaad. Is ook nog een beetje betaalbaar.

 • Rutger - 06 augustus 2015, 15:52

  Heey Reismeisje!

  Afhankelijk van je budget is er veel keuze voor een laptop. Maar ideaal is de DELL XPS 13 dat is een 13 inch scherm in een behuizing van een 11 inch laptop. Ideaal voor onderweg dus.

  meer info over de <a href="http://www.dell.com/nl/p/xps-13-9343-laptop/pd" rel="nofollow">Dell XPS 13</a>

  Mocht je nou iets goedkoper uit willen zijn dan kun je eens kijken naar de <a href="http://outlet.euro.dell.com/Online/InventorySearch.aspx?brandId=7&amp;c=uk&amp;cs=ukdfh1" title="outlet store dell europe" rel="nofollow"> outlet store</a>

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe website!

  • Reismeisje - 07 augustus 2015, 06:30

   Nou, je bent een topper Rutger ;-). Heel erg bedankt!!

 • Eva - eighty7 - 06 augustus 2015, 17:20

  Leuk, ben benieuwd!! Ik werk zelf op een MB Air en zou niet anders meer willen. Fijn scherm, lekker dicht en nooit problemen mee. Succes met de zoektocht!

  • Reismeisje - 07 augustus 2015, 06:30

   Gerben is daar inderdaad ook helemaal weg van en zou nooit meer anders willen. Hij probeert me ook al die kant op te praten, maar ik kijk een beetje op tegen zo'n nieuw besturingssysteem e.d.

   • Eva - eighty7 - 08 augustus 2015, 13:03

    Ik heb hiervoor ook altijd windows gehad, maar was eigenlijk meteen 'gewend'. Anders probeer je het gewoon een dag of 2 op die van Gerben of iemand anders. Vind je het niks, dan zit je er niet meteen aan vast.. :)

    • Reismeisje - 08 augustus 2015, 13:34

     ;-)

 • Wendy - 06 augustus 2015, 19:42

  Hey hallo!

  Ik lees al een tijdje je blog en heb er veel plezier aan, dus dank je wel daarvoor!
  Misschien is een switch van Acer wat voor je. Een tablet en computer in 1!

  Groeten Wendy

  • Reismeisje - 07 augustus 2015, 06:29

   Thanks Wendy, leuk om te horen!

 • Wilhelm - 06 augustus 2015, 21:50

  Hoi Wendy,

  Misschien is een hybrid laptop wel een goede optie. Tablet en laptop in een. Ben benieuwd naar je nieuwe site en logo.

  Wilhelm

  • Reismeisje - 07 augustus 2015, 06:29

   Heb ik inderdaad ook naar gekeken. Lastige keuze...

 • Leonie | Troikatripper - 08 augustus 2015, 09:09

  Oe ik ben echt heeel benieuwd naar de nieuwe site! En het logo. Ik heb zelf ook sinds kort een logo en mijn blog voelt opeens een stuk echter en professioneler aan. Succes met de laatste loodjes en drukte voor het lanceren!

  • Reismeisje - 08 augustus 2015, 13:35

   Thanks Leonie!

 • Linda | One Day Trip - 08 augustus 2015, 09:59

  Ben benieuwd naar je nieuwe website en logo!

  En ben ook wel benieuwd naar welke tips je allemaal krijgt voor een nieuwe laptop. Ik ben ook op zoek naar een nieuwe, die ik mee kan nemen op reis. Wil er alleen niet teveel geld aan uitgeven (wil toch zo min mogelijk waardelosse spullen mee op reis hebben).

  • Reismeisje - 08 augustus 2015, 13:34

   Ah, dan zal ik daar een artikeltje over gaan schrijven. Als ik een keuze heb gemaakt ;-).

 • Jessica - 14 augustus 2015, 00:24

  Oewh spannend, ik ben erg benieuwd! Snap dat het een helse klus is om al die berichten te moeten checken O.o Ik heb zelf een hele fijne laptop (HP Envy met touchscherm en SSD, niet te zwaar en tot nu toe werkt ie prima), maar die is wel 15 inch. Ik neem hem altijd mee op reis, want gelukkig past ie precies in de laptopsleeve van mijn daypack. :) Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een extern toetsenbord mee te nemen wat je kunt aansluiten op een telefoon of tablet? Maar persoonlijk tik ik het liefst op een laptop, dan maar wat meer gewicht meesjouwen ;p

  • Reismeisje - 14 augustus 2015, 06:31

   Ja dat is inderdaad zeker ook een optie, maar ik moet zeggen dat ik een laptop inderdaad ook prettiger vind werken. Ben er nog steeds niet helemaal uit...