De nieuwe site komt er aan!

Reismeisje

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, is je ongetwijfeld opgevallen dat het nogal stil was rondom de nieuwe website…Begin van dit jaar kondigde ik aan dat ik bezig was met een nieuwe look voor Reismeisje. Op dat moment zag het er naar uit dat dat nieuwe jasje in april live zou gaan. Maar toen kwamen er wat kinkjes in de kabel…Of eigenlijk superpositieve dingen, maar wel dingen die maakten dat april het niet ging worden. En toen mei en juni ook niet. Inmiddels is het natuurlijk al weer juli en durf ik bijna geen uitspraken meer te doen ;-) , maar toch waag ik me er aan. Vóór eind augustus is Reismeisje 2.0 een feit!


Waarom ik graag een nieuw jasje wil.
Ruim 2 jaar geleden ben ik maar zo gestart met Reismeisje. Met 0 kennis over hoe je een website bouwt of inricht. Gelukkig is het tegenwoordig voor elke leek wel mogelijk om via een eenvoudige wordpress plug in zo van start te gaan. Zo dus ook voor mij. Gratis design er over heen en gaan met die banaan. In de tussentijd is de hele wereld verandert en gaat Reismeisje een kant op die ik nooit had durven hopen. Daar ben ik natuurlijk superblij mee, maar die website hè. Die is maar niet mee gegaan in al die veranderingen en dromen…Ik kreeg steeds meer wensen voor functionaliteiten en bepaalde handige informatie, die ik op mijn huidige website gewoon niet kwijt kan. Daarbij wil ik ook graag ruimte inrichten voor de reisfotografie van Gerben, mijn vriend. Hij is langzamerhand ook meer betrokken geraakt bij Reismeisje en maakt wat mij betreft fan-tas-tische foto’s op reis. Dus ook dat was een wens die steeds meer groeide. Uiteindelijk zijn we met een te gek online bureau om de tafel gegaan, The Webmen, en zijn we van scratch af aan begonnen met nadenken over de structuur van Reismeisje. Wat mist er, wat is eigenlijk helemaal niet logisch, hoe kan ik jullie beter van de juiste informatie voorzien en ga zo maar even door. Toen we begonnen met dat traject leek april heel reëel. Maar gaandeweg kwamen er steeds meer dingen bij. En tja. Als je dan toch bezig bent ;-) .


Wat gaat er precies veranderen?
Eigenlijk best veel, maar allemaal positief. Vind ik tenminste :-P . Je gaat straks beter kunnen navigeren door Reismeisje, gaat heeeeeeeeeel veel meer praktische informatie vinden over alle landen, er komt meer ruimte voor gaaf beeld en video en er gaan meer relevante linkjes tussen artikelen komen. Maar no worries, ik heb er echt voor gewaakt dat de sfeer en stijl van Reismeisje gewaarborgd blijft. Ik wil jullie per slot van rekening echt niet verliezen als enthousiaste lezers! Dat is waar ik Reismeisje elke dag weer voor doe. Het doel is nu dus eind augustus en daar willen we ons ook echt aan houden. De komende 2 weken ga ik nog een aantal zaken aan de achterkant instellen en dan breekt de fase aan waarin ik een tijdje offline de online artikelen op Reismeisje in de nieuwe site plaats. Nog niet zichtbaar voor jullie, zodat ik er eerst 100% tevreden over kan zijn ;-) . En dan…BAM! Gaan we over. Nog eventjes geduld dus en dan is Reismeisje 2.0 een feit! Ik ben zo benieuwd naar jullie reacties.

Alle reacties

 • Jeroen - 03 juli 2015, 07:26

  Net een echt ICT project, de ene vertraging na de andere ;-)
  Ik ben benieuwd! Succes met de laatste loodjes.

  • Reismeisje - 03 juli 2015, 13:46

   ;-) Haha, thanks!

 • Robert | Traveljunks - 03 juli 2015, 08:50

  Ik ben zeer benieuwd wat het gaat worden. Dat het met de bouw van een site niet volgens plan loopt is volgens mij iets normaals. Gaandeweg komen er nieuwe dingen op je pad ;-) Gingen jullie verder met Wordpress? Had zoiets in mijn achterhoofd.

  • Reismeisje - 03 juli 2015, 13:44

   Nee, we stappen over naar een custommade CMS. Dat zal dus even wennen worden, maar biedt voor ons uiteindelijk meer mogelijkheden.

 • Kimber - Reisgenie - 03 juli 2015, 10:19

  Wat spannend! Een nieuwe website is toch wat 'eng', maar als je er zo uitgebreid over gesproken en nagedacht hebt moet het wel iets geweldigs worden. Ik kijk er naar uit :D.

  • Reismeisje - 03 juli 2015, 13:43

   Thanks, ik ook. Spannend is het inderdaad wel ;-).

 • Jessica - 03 juli 2015, 10:56

  Spannend! En juist goed dat je er even de tijd voor neemt. Je wilt niet over een half jaar weer alles overhoop gooien en een nieuwe lay-out moeten opmaken. Succes met de laatste aanpassingen/dingen bedenken/testfases uitproberen! :)

  • Reismeisje - 03 juli 2015, 13:43

   Thanks!

 • Tessa - 03 juli 2015, 14:02

  Ik ga hier naar uitkijken! Ben benieuwd :)

  • Reismeisje - 04 juli 2015, 12:29

   Dank Tessa voor je enthousiasme!

 • Eva - eighty7 - 03 juli 2015, 18:38

  leuk! Ik ben erg benieuwd :)

  • Reismeisje - 04 juli 2015, 12:29

   ;-)!

 • Linda - 05 juli 2015, 08:56

  Succes met dit project, benieuwd naar het nieuwe jasje en ook naar Gerben's reisfoto's!

  • Reismeisje - 05 juli 2015, 10:27

   Dank Linda!

 • Sieds | Sieds My Travels - 06 juli 2015, 08:13

  Gaaf zeg, ben zo benieuwd naar de nieuwe site, het gaat er vast en zeker super uit zien!! Enne jullie gaan mij als lezer echt niet verliezen hoor, vind het veel te leuk om alles te lezen en jullie te volgen, wat zijn jullie toch goed bezig!! :-D

  • Reismeisje - 06 juli 2015, 09:38

   Ah, superlief Sieds. Thanks!