De lekkerste mango chutney

13 oktober 2013

Mango chutney

Op zo’n regenachtige herfstzondag als vandaag vind ik niets lekkerder dan een beetje aanrommelen in de keuken. Taartje bakken, soepje trekken ennnn chutney maken ;-)! I love chutney! Mijn favoriet is mango chutney, omdat die zo lekker combineert bij van alles. Van pittig Indiaas tot rijst met groenten en een Hollands broodje met kaas. Ik heb een supersimpel recept voor je!

Wat heb je nodig?

2 flink rijpe mango’s in grove stukken – flesje witte wijn azijn (ongeveer 250 ml) – steranijs – 2 kaneelstokjes – 5 peperkorrels – 5 kruidnagels – geraspte verse gember (ongeveer een theelepel) – flinke teen geperste knoflook – flinke eetlepel roomboter – vuurvast pannetje – lege jampotjes

Und jetzt?

Eigenlijk is het heel simpel. Doe de roomboter in de pan en bak de gember, knoflook, steranijs, kaneelstokjes, peperkorrels en kruidnagels 2 minuutjes op hoog vuur. Voeg vervolgens de mango en het hele flesje witte wijn azijn toe en breng de boel aan de kook. Zodra ’t kookt, kun je het vuur wat lager zetten, maar zorg dat ’t lichtjes blijft pruttelen. Deksel er op en rustig een minuut of 50-60 laten staan (af en toe roeren). Zodra het prutje de substantie van jam heeft is je mango chutney klaar!

Hoe bewaar je ‘t?

Ik gebruik zelf altijd lege jam potjes (die van Bonne Maman), maar die moet je wel goed verhitten (steriliseren) om de chutney houdbaar te kunnen bewaren. Dat doe je door de potjes met deksel (los van elkaar) in een pan kokend water te leggen. Laat ze daar rustig 20 minuten in liggen. Vervolgens zet je de potjes op de kop op een theedoek om te drogen. Als je chutney klaar is, kun je ‘m heet in de potjes gieten. Houd ’t goed in de gaten voor je een lepel chutney over je eten kwakt ;-), maar in principe kun je de chutney zo 2 maanden in de koelkast bewaren.

#Good food #Lekker eten #recept #mango chutney #koken

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.