Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Samoa

Samoa kent een heel stabiele temperatuur; het is er het gehele jaar rond 30 graden Celsius. Van november tot en met april regent het echter veel op Samoa, waardoor de beste reistijd tussen mei en oktober ligt. 

Samoa

Visa zaken

Als Nederlander heb je voor reizen naar Samoa geen visum nodig. Let wel op dat je paspoort bij aankomst op Samoa nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Inentingen

Voor reizen naar Samoa zijn geen vaccinaties verplicht. Ongeacht verblijfsduur worden echter wel vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Mocht je geen mazzelen hebben gehad of een inenting tegen mazzelen, wordt een BMR inenting ook sterk aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Samoa

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
15 april ANZAC dag
2 juni Onafhankelijkheidsdag
9 oktober White Sunday
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Er zijn geen directe vluchten van Amsterdam Schiphol naar Apia op Samoa. De vliegtijd bedraagt, inclusief tussenstop, minimaal 37 uur. Een retourticket boek je vanaf €1.500 per persoon via Vliegtickets.nl, WTC of Skyscanner

Dagbudget

Reizen naar Samoa is niet goedkoop en ook de dagelijkse kosten voor accommodaties, vervoer, tours en eten/drinken kunnen hoog uitvallen. Toch is het zeker mogelijk om on a budget op Samoa te reizen. Onderstaand vind je een reëel dagbudget voor accommodatie, lokaal vervoer en eten/drinken.

Backpacker €60-70
Backpacker+ €€ €70-80