Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Nieuw-Zeeland

De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn tegenovergesteld aan die van ons. Het hoogseizoen valt in de maanden oktober tot en met maart. De temperaturen schommelen dan iets onder de 20 graden op het Zuidereiland en een paar graden hoger op het Noordereiland. Houd tijdens deze maanden, net als tijdens de rest van het jaar, rekening met kans op een regenbui. Vooral op het Noordereiland regent het in de maanden april tot en met augustus flink meer dan tijdens de rest van het jaar.

Noordereiland

Zuidereiland

Reisadvies

Nieuw-Zeeland is een veilig land om doorheen te reizen. Hiervoor gelden dan ook geen veiligheidsrisico’s. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Nieuw-Zeeland te checken.

Visa zaken

Voor Nieuw-Zeeland heb je als Nederlander geen visum nodig. Wil je langer dan drie maanden in het land verblijven? Dan heb je wel een visum nodig.

Inentingen

Voor Nieuw-Zeeland worden geen vaccinaties aanbevolen.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
6 februari Waitangi Day
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
1 juni Queens Birthday
26 oktober Labour Day
25 en 26 december Kerst

Dagbudget

Nieuw-Zeeland is geen goedkoop land. Het kent een Westerse levensstandaard en daar betaal je voor. Een overnachting in een hostel op een slaapzaal kost je ongeveer €20. Een hotelkamer met iets meer comfort gaat weg vanaf €50. De prijs van eten is vergelijkbaar met dat in Nederland. Groenten en fruit zijn in sommige gebieden zelfs nog duurder. En ook transport is niet goedkoop. Het minst duur reis je er met de bus.

 Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een die-hard backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds eenvoudig reist. 

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60