Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Cookeilanden

De temperatuur op de Cookeilanden ligt het gehele jaar rond 30 graden Celsius. Hoewel er ook het gehele jaar door tropische buien vallen, is er toch een duidelijk droger seizoen van januari tot en met maart. Dat is dan ook de beste reistijd op de Cookeilanden te bezoeken.

Cookeilanden

Visa zaken

Voor reizen naar de Cookeilanden is geen visum vereist, Je krijgt bij aankomst een stempel in je paspoort, waarmee je maximaal 31 dagen op de Cookeilanden mag verblijven. Let wel op dat je paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Inentingen

Voor een reis naar de Cookeilanden zijn geen vaccinaties verplicht. Wel worden, ongeacht verblijfsduur, inentingen tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor de Cookeilanden

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
25 april ANZAC dag
4 augustus Constitution Day
27 oktober Gospel Day
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam Schiphol op Rarotonga is alleen mogelijk met een of meerdere tussenstops. De vliegtijd bedraagt dan minimaal 28 uur. Een retour ticket boek je vanaf ongeveer €1.300 per persoon via onder meer WTC, Schiphol Tickets of Skyscanner

Dagbudget

De Cookeilanden zijn niet de meest budget vriendelijke bestemmingen, maar het is zeker mogelijk om met een beperkt budget rond te reizen. Onderstaand dagbudget geeft een reëel beeld van een gemiddelde dagbesteding, waarbij echter geen rekening is gehouden met tourtjes. 

Backpacker €60-70
Backpacker+ €€ €70-80