Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Costa Rica

De beste reistijd voor Costa Rica is van januari tot en met maart, begin april. In de overige maanden heb je eigenlijk altijd wel kans op flinke regenbuien. 

Costa Rica

Reisadvies

Costa Rica heeft een positief reisadvies. Er zijn dan ook geen noemenswaardige beperkingen voor dit land. Aangezien de veiligheidssituatie ook hier kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Costa Rica te checken.

 

Visa zaken

Als Nederlander mag je 3 maanden door Costa Rica reizen zonder visum. Wil je een langere periode door Costa Rica reizen? Neem dan contact op met de ambassade in Den Haag.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Daarnaast komt malaria voor in de regio Limón en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Costa Rica.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
11 april National Heroes Day
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
15 augustus Maria Tenhemelopneming
15 september Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar San Jose kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd rond 17 uur.  Een retour ticket boek je vanaf €550 per persoon via Vliegtickets.nl, Schiphol Tickets of rechtstreeks via KLM.

Dagbudget

Costa Rica is geen spotgoedkoop land om doorheen te reizen. Zeker omdat het behoorlijk op de VS is georiënteerd en er veel Amerikanen wonen, wat de prijzen omhoog stuwt. Onderstaande bedragen zijn reëel om als dagbudget aan te houden.

Backpacker €35 - €45
Backpacker+ €€ €45 - €55