What to do in Abu Dhabi?

Abu Dhabi. Misschien niet de eerste bestemming waar je als avontuurlijke reiziger aan denkt . Eerlijk is eerlijk, het was voor ons ook niet een heel logische bestemming. Het kwam gewoon toevallig zo uit toen we van vliegticket van Bangkok naar Teheran in Iran wilden boeken. Verreweg de goedkoopste optie was via de... Lees meer »

verenigde arabische emiraten, abu dhabi, reistips 11 reacties Reismeisje

4x Dubai off the beaten track

Dubai en off the beaten track lijken misschien niet heel goed samen te gaan. Bij Dubai denk je toch al snel aan luxe, blingbling en een weinig authentiek sfeertje. En hoewel Dubai qua inwoners inderdaad een mix is van de meest uiteenlopende nationaliteiten en het enkele decennia geleden nog één grote zandbak was,... Lees meer »

dubai, reistips, emiraten 6 reacties Reismeisje

Dubai on a shoestring

Dubai is misschien niet de eerste bestemming waar je als backpacker aan denkt. Tenminste, ik niet ;-) . Toen we vorig jaar een mooi ticket op de kop konden ticket naar Oeganda mèt tussenstop in Dubai, zei me dat eerlijk gezegd weinig. Maar hey, voor een paar tientjes extra konden we de tussenstop op de terugreis ... Lees meer »

reizen, backpacken, budget, midden oosten, dubai, emiraten, burj khalifa 17 reacties Reismeisje

7 weetjes over Dubai

1. Vandaag de dag schijnt slechts 5% van de inkomsten in Dubai uit olie te komen. Verrassend toch? De economie draait ondertussen overuren op de miljoenen toeristen die jaarlijks naar Dubai reizen. Inmiddels verwerkt de internationale luchthaven van Dubai meer dan 40 miljoen passagiers per jaar!! 2. De temperatu... Lees meer »

reizen, weetjes, dubai 6 reacties Reismeisje

Highlights in Dubai

Dubai is niet een bestemming die mij per sé heel erg aanspreekt. Ik denk ook niet dat ik er snel een ‘vakantie’ naar toe zou boeken, maar toen we tijdens onze vlucht naar en van Oeganda een tussenstop in Dubai bleken te hebben, leek ’t me wel wat om daar een paar dagen uit te stappen. And so we did :-) ! Los van d... Lees meer »

reizen, backpacken, stedentrip, reistips, dubai, emiraten 10 reacties Reismeisje

On our way to Dubai

Tegen de tijd dat jullie dit berichtje lezen, hebben we Oeganda en Rwanda achter ons gelaten voor een fijne afsluiter in Dubai. Misschien een wat verrassende combinatie, maar voor slechts een paar tientjes konden we de tussenstop in Dubai met een paar dagen verlengen. Hebben we dat ook meteen weer gezien  ;-) ! H... Lees meer »

reizen, backpacken, dubai 5 reacties Reismeisje