Azië, Tibet
09-10-2017

Waarom je nog dit jaar naar Tibet moet reizen

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je vast wel dat Tibet een van mijn favoriete bestemmingen is. Het was jaren geleden één van de eerste verre bestemmingen die ik bezocht en sindsdien heeft het me niet meer los gelaten. De ijle landschappen, het ruige leven in een hard klimaat en de rijke cultuu... Lees meer »

tibet, Azie, reizen 7 reacties Reismeisje

Treinreizen die je ooit gemaakt moet hebben

Eerder al schreef ik een artikel over de fijnste landen om per trein te reizen. Dat is best een heel aardig rijtje wat mij betreft . Maar dit artikel gaat puur over te gekke treinreizen die je wat mij betreft als reiziger eens in je leven gemaakt moet hebben! Welke dat volgens mij zijn, lees je hier! China - Lha... Lees meer »

trein, treinreizen, reizen, backpacken, roadtrip 19 reacties Gerben
Azië, China, Tibet
08-11-2016

5x te gek Zuidwest China en Tibet

Het is weer tijd voor een leuk gastblog ! Dit keer is het de beurt aan Laura; een reislustige dame die een prachtige reis heeft gemaakt voor China en Tibet. Over het eerste deel van haar reis in het Zuidwesten van China en prachtig, authentiek Tibet schrijft ze vandaag een inspirerend blog. Enjoy! Meet the blogge... Lees meer »

china, tibet, reizen, reistips, chengdu 16 reacties Reismeisje
Azië, Tibet
09-04-2016

The story behind: contrast in Tibet

Iedereen die wel eens in Tibet geweest is, begrijpt meteen wat ik bedoel met het contrast in bovenstaande foto. Met mijn camera slenterde ik wat op de Barkhor, de straat rondom de meest belangrijke tempel van de Tibetanen; de Jokhang. Hier zie je de hele dag devote boeddhisten rondjes lopen (oftewel prosterneren)... Lees meer »

tibet, reizen, reisfotografie, backpacken 7 reacties Gerben
Azië, Tibet
17-11-2015

De mooiste foto's van Tibet

Soms, wanneer je op reis bent, ontmoet je bijzondere mensen. Bijzonder omdat ze een unieke levensinstelling hebben of omdat ze bijzondere dingen doen. Tijdens één van onze verre reizen ben ik zo’n iemand tegen gekomen. Zijn naam is Frederic le Malet. Ik kwam hem in 2007 tegen in de trein naar Lhasa en we raakten ... Lees meer »

tibet, reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie 2 reacties Gerben
Azië, Tibet
08-05-2015

Tips voor een reis naar Nam-Tso in Tibet

Er zijn meerdere landen die strijden om de eer het hoogste zoutwatermeer ter wereld te hebben, maar tot op heden lijkt Tibet het met Nam-Tso te winnen. Tibetanen beschouwen de grond waarop dit meer ligt als heilig. Dat klinkt ons natuurlijk een beetje vreemd in de oren, maar wanneer je er over nadenkt valt dat be... Lees meer »

reizen, tibet, hoogteziekte, reistips, bergen, lhasa, nam-tso 7 reacties Gerben