Europa, Rusland
24-05-2017

Waarom je naar Irkoetsk in Siberië moet reizen

Je hebt een aantal landen, en meer specifiek, plaatsen die enorm tot de verbeelding spreken. Bij mij zijn dat vaak (voormalig) communistische landen, China, Rusland, Noord-Korea, dat soort plekken. Ik weet niet, ik vind ze gewoon boeiend. Niet altijd even leuk, maar wel interessant, vooral vanwege de geschiedenis... Lees meer »

reizen, backpacken, rusland, ulaanbaatar, transsiberie, reistips 5 reacties

Treinreizen die je ooit gemaakt moet hebben

Eerder al schreef ik een artikel over de fijnste landen om per trein te reizen. Dat is best een heel aardig rijtje wat mij betreft . Maar dit artikel gaat puur over te gekke treinreizen die je wat mij betreft als reiziger eens in je leven gemaakt moet hebben! Welke dat volgens mij zijn, lees je hier! China - Lha... Lees meer »

trein, treinreizen, reizen, backpacken, roadtrip 19 reacties
Europa, Rusland
08-12-2016

Wat te doen in Sint Petersburg en Moskou?

Vandaag is gastblogger Marijke aan het woord. Ze houdt van het maken van veelzijdige reizen en komt dan ook op de meest uiteenlopende plekken ter wereld. Vind je het leuk om haar ervaringen te volgen? Dat kan via Instagram. Marijke is recent in het prachtige Sint-Petersburg en grootse Moskou geweest . Vandaag zet ... Lees meer »

reizen, backpacken, europa, rusland, reistips 8 reacties Reismeisje
Europa, Rusland
19-02-2015

Reistips voor de Transsiberie Express

De Transsiberië Express. Waarschijnlijk één van de meest mythische treintochten die er is. Een tocht die je door compleet verschillende landschappen, klimaten en soms zelfs landen brengt. Met recht een epische tocht van superlatieven :-) . Kijk alleen al naar de afstand die de trein aflegt tussen Moskou en zo ong... Lees meer »

reizen, backpacken, reistips, trein, rusland, beijing, treinreis, transsiberie express, moskou 24 reacties
Europa, Rusland
01-04-2014

Budgettips voor de Trans Siberie Express

Wanneer je het hebt over epische,  klassieke treinreizen, dan is er eigenlijk maar eentje. En welke reis dat is zie je op de zijkant van de trein op de foto; de Rossiya! Dit is de trein die je in 7 dagen en 7 nachten van Moskou naar Vladivostok brengt. Het is met 9288 kilometer de langste treinreis ter wereld en ... Lees meer »

reizen, backpacken, trein, rusland, trans siberie express 9 reacties