Argentinië, Zuid-Amerika, Guyana, Peru
13-04-2017

5x horror trips tijdens onze wereldreis

Tijdens onze wereldreis afgelopen jaar hebben we over het algemeen best goed vervoer gehad eerlijk gezegd. De bussen waren vaak wel oké, de wegen niet super slecht en we hebben veel gevlogen tussen de verschillende eilanden in de Pacific. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het allemaal op en top was. We hebben be... Lees meer »

wereldreis, reizen, backpacken, RTW 13 reacties Gerben
Zuid-Amerika, Peru
25-12-2016

Terugblikken op kerst in Peru

Het is kerst! En voor het eerst sinds een aantal jaren brengen we die thuis door. Thuis met familie en een grote kerstboom met pakjes er onder . We hebben nog even een blauwe maandag overwogen om toch lekker op reis te gaan, maar uiteindelijk besloten we toch voor het vertrouwde te kiezen. Familie vooral. Gistera... Lees meer »

wereldreis, RTW, kerst, reizen, zuid-amerika, peru 5 reacties Reismeisje
Colombia, Ecuador, Zuid-Amerika, Peru
28-10-2016

Peru, Ecuador en Colombia: de verschillen

Twee weken geleden schreef ik een artikel over Costa Rica, Nicaragua, Guatemala en Belize. Over waarom ik deze landen juist zo verschillend vind en, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, een enorme diversiteit kennen. In cultuur, mensen en landschappen. Aangezien ik ook regelmatig vragen krijg over landen i... Lees meer »

colombia, ecuador, peru, reistips, zuid-amerika 11 reacties Reismeisje
Ecuador, Zuid-Amerika, Peru
28-05-2016

Quito versus Lima: welke stad is favoriet?

Vóór we naar Zuid-Amerika vertrokken, had ik een idyllisch beeld van Quito. Tuurlijk, het is een grote stad, maar als ik foto’s zag van dat prachtige koloniale centrum op een hoogte van ruim 2.800 meter leek het me toch een behoorlijk gave stad! Bij Lima was mijn beeld juist tegenovergesteld; ik zag vooral grote, ... Lees meer »

quito, lima, reistips, ecuador, peru 7 reacties Reismeisje
Zuid-Amerika, Peru
16-02-2016

5x favoriete reisfoto's gemaakt in Peru

Zo nu en dan plaats ik op Reismeisje mijn favoriete 5 foto's uit één van de landen van onze wereldreis. Vandaag is dat Peru. Een prachtig, op sommige plaatsen puur, land met een rijke geschiedenis en veel diversiteit. Van jungle tot bergen en woestijn tot stranden. Maar Peru is ook een groot land en ik vond eerlij... Lees meer »

peru, reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie 11 reacties Gerben
Zuid-Amerika, Peru
10-02-2016

Het lekkerste eten in Peru

Peru en lekker eten. Het is misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt . Toch is niets minder waar! Peru staat binnen Zuid-Amerika bekend als dè culinaire bestemming. De keuken is veelal een mengeling van Creools, Aziatisch en Zuid-Amerikaans. Het resultaat is echt om te watertanden. Of je nu bij een lu... Lees meer »

Lekker eten, arequipa, peru, wereldreis 9 reacties Reismeisje