3x favoriete roadtrips op 3 continenten

Roadtrips. Love them! Heeft ongetwijfeld met mijn jeugd te maken, waarin we elke zomer in een volgepakte auto dwars door Europa reden . De reis begon voor mij al zodra we in die auto stapten, heerlijk. Hoewel ik tegenwoordig meestal met het openbaar vervoer reis, ben ik nog steeds dol op roadtrips. Het geeft een h... Lees meer »

roadtrip, reizen, backpacken, oeganda, argentinie, engeland 16 reacties Reismeisje
Afrika, Oeganda
20-04-2016

The story behind de berggorilla's

Een droom die uit komt. Zo zou je het toch wel kunnen noemen; een bezoek aan in het wild levende berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest in Oeganda. Ik had het al vaak op TV gezien. Beelden van David Attenborough of Doutzen Kroes die samen met Johnny de Mol op zoek gaat naar wilde berggorilla’s. Dat leek ons ... Lees meer »

oeganda, reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie 10 reacties Gerben
Afrika, Oeganda
25-09-2015

Kennismaken met Afrika on a shoestring

Afrika is niet het meest goedkope continent voor backpackers. Natuurlijk is er aardig wat verschil tussen de landen onderling, maar over het algemeen kun je wel stellen dat het geen Azië is . Zeker als je voor het prachtige wildlife komt, wat toch voor veel mensen dé reden is om voor Afrika te kiezen. Safari’s en... Lees meer »

oeganda, Afrika, budget 5 reacties Reismeisje
Afrika, Oeganda
20-07-2015

Wandelen met chimpansees

Na luiaards en zebra’s zijn denk ik chimpansees mijn favoriete dieren in het wild. Vóór ik op reis chimpansees had gezien, waren het voor mij gewoon aapjes. Één van de vele soorten die er zijn. Grappig en soms schattig, maar niet meer dan dat. Tot we een jaar geleden in Oeganda waren en besloten Ngamba Island te... Lees meer »

reizen, oeganda, ngamba island, chimpansees 2 reacties Reismeisje
Afrika, Oeganda
11-06-2015

Video: berggorilla's in Oeganda

Vorig najaar ging een van mijn reisdromen in vervulling: berggorilla's zien. Hoewel de populatie berggorilla's de afgelopen jaren is gestabiliseerd en volgens sommige cijfers zelfs weer is gestegen, worden deze dieren helaas nog steeds met uitsterven bedreigd. In Oeganda wordt erg veel aan het behoud van deze pra... Lees meer »

reizen, Afrika, berggorilla, oeganda, bwindi, vlog 15 reacties Reismeisje
Afrika, Oeganda
20-03-2015

Tips om berggorilla's in Oeganda te spotten

De berggorilla’s in Oeganda, Congo en Rwanda. Ze stonden al jaren op mijn bucketlist. Met nog geen 1.000 van deze machtige dieren in het wild, zijn de berggorilla’s een bedreigde diersoort. En hoewel de populatie de afgelopen jaren weer licht gestegen schijnt te zijn, wilde ik niet te lang wachten met een bezoek... Lees meer »

reizen, backpacken, Afrika, budget, reistips, Rwanda, bucketlist, berggorilla, oeganda 13 reacties Reismeisje