Azië, Nepal
05-02-2018

Een bijzondere ontmoeting in Nepal

Op reis heb ik veel mensen ontmoet. Locals met een bijzonder verhaal. Een inkijkje gevend in een leven wat zo anders is dan het onze. Of andere reizigers. Allemaal met hun eigen reden of overtuiging om een bestemming te bezoeken. Het brengt je altijd iets. Die ontmoetingen. In veel gevallen heeft het voor mij zelf... Lees meer »

reizen, backpacken, persoonlijk, nepal, Azie 0 reacties Reismeisje
Azië, China, India, Indonesië, Myanmar, Nepal
28-12-2016

De meest fotogenieke landen van Azië

Eerder al schreef ik een artikel over de meest fotogenieke landen van Zuid-Amerika. Ik kon deze landen extra goed beoordelen op hun fotogenieke eigenschappen doordat we al deze landen aandeden tijdens onze wereldreis. Tijdens eerdere reizen hebben we ook de meeste landen in Azië gezien; mijn favoriete continent . ... Lees meer »

reizen, backpacken, fotografietips, Azie, china, India, indonesie, myanmar, nepal 5 reacties Gerben
Azië, Nepal
22-12-2015

Nepal, 7 maanden na de aardbeving

Laatst kreeg ik een berichtje van Laura. Een berichtje dat me raakte. Het ging over Nepal, de schoonheid van het land en bovenal haar zorgen over de langdurige effecten van de aardbeving van dit jaar. Een gebeurtenis die ook bij ons breed werd uitgemeten in de media, maar, zoals met zo veel onderwerpen, na een aa... Lees meer »

nepal, Azie, reizen, backpacken, interview 0 reacties Reismeisje
Azië, Nepal
14-07-2015

De mooiste national parken van Nepal

De meeste mensen denken bij Nepal aan enorme bergmassieven. De Himalaya. Of misschien de tragische, recente aardbeving rondom Kathmandu. Maar wist je dat je in Nepal ook een prachtig wildlife hebt? Je kunt er van alles spotten; van olifanten tot de meest uiteenlopende apen, neushoorns en zelfs tijgers. De natuur ... Lees meer »

reizen, backpacken, nepal, bardia, wildlife, chitwan 11 reacties Reismeisje
Azië, Nepal
01-05-2015

Steun prachtig Nepal

Gisteravond zag ik het zoveelste nieuwsbericht over Nepal. Een man en jong meisje van 11 jaar waren nog levend onder het puin vandaan gehaald. Hoe is het mogelijk. Na 3 dagen onder allemaal rotzooi te hebben gelegen. Fantastisch dat er mensen zijn die onvermoeibaar door zoeken. Inmiddels staat de teller op bijna ... Lees meer »

reizen, backpacken, nepal, kathmandu, giro555 10 reacties Reismeisje
Azië, Nepal
15-09-2014

Love for Nepal & winactie Goodfibrations

De Himalaya regio is één van mijn favoriete plekken op de wereld. Of het nu India, Tibet of Nepal is; ik ben er dol op en kan er niet vaak genoeg heen reizen. Lieve mensen en eindeloze landschappen; love it! Met name Nepal is niet echt een bestemming die bij veel reizigers op de bucketlist staat. Toch jammer, want... Lees meer »

reizen, backpacken, nepal, winactie 26 reacties Reismeisje