Afrika, Marokko
05-09-2018

Highlights van een roadtrip door Marokko

Het is weer tijd voor gastblog! Dit keer van Charlotte, die samen met haar vriend de wereld over reist. Recent maakte ze een te gekke roadtrip door Marokko en daar vertelt ze je vandaag alles over. Veel leesplezier!Geschreven door Charlotte - Hi, mijn naam is Charlotte. Samen met mijn vriend Ries ben ik net terug ... Lees meer »

Marokko, Afrika, roadtrip, reizen, reisroute, reistips 0 reacties Reismeisje
Afrika, Marokko
16-12-2016

The story behind the Ben Youssef Medersa

Medersa Ben Youssef in Marrakech, Marokko. Eén van de oudste Koranscholen van het land en diep verscholen in het labyrint van de Medina; het doolhof aan steegjes in het centrum van de oude stad. In dit instituut kregen (en krijgen!) kinderen nog steeds niet alleen les over de Koran, maar leren ze er ook lezen en s... Lees meer »

reizen, reisfotografie, Marokko 0 reacties
Afrika, Marokko
28-07-2015

4 tips voor een stedentrip Marrakech

Een jaar of 5 geleden was ik voor het eerst in Marokko. Een stedentrip naar Marrakech. 3,5 uur vliegen en je stapt in een compleet andere wereld uit! Dat maakt Marrakech voor mij als stedentrip bestemming zo te gek; je bent er eigenlijk zo, maar het voelt alsof je echt ver van huis bent. Arabisch en als een spro... Lees meer »

reizen, stedentrip, Marrakech, Marokko 7 reacties Reismeisje
Afrika, Marokko
19-05-2014

8 weetjes over Marokko

1. Marokko is een koninkrijk. Misschien wist je dit wel en zegt het dus meer over mij dat ik dit niet wist ;-) , maar Marokko heeft een koning. Koning Mohammed IV zwaait de scepter over het land en wordt bij vrijwel alle politieke beslissingen betrokken. 2. 57% van de bevolking woont in de steden. En dat percenta... Lees meer »

reizen, Marokko, weetjes 37 reacties Reismeisje
Afrika, Marokko
24-11-2013

Fantastische budget Riad in Marrakech

Marrakech roept gelijk een beeld van sprookjes-uit-duizend-en-één-nacht op toch? Als je er geweest bent, is je beeld waarschijnlijk wel iets genuanceerder ;-), maar wat mij betreft is Marrakech een superleuke dichtbij stedentrip. Ondanks dat het maar 3,5 uur vliegen is, heb je echt het gevoel in een compleet and... Lees meer »

reizen, stedentrip, Marrakech, Marokko, reistips, hostel, riad 6 reacties Reismeisje
Afrika, Marokko
23-07-2013

Sprookjesachtig Marrakech

Stedentripjes zijn zo heerlijk om in ’t vooruitzicht te hebben. Even lekker een paar daagjes weg, andere omgeving, leuke dingen doen, lekker eten. Heerlijk! Ik krijg al zin om in ’t vliegtuig of de auto te stappen ;-). Één van de meest bijzondere stedentripjes vond ik zelf die naar Marrakech. Iets meer dan 3 uur... Lees meer »

reizen, tips, stedentrip, Marrakech, Marokko 3 reacties Reismeisje